‘Geen enkel detail over partijfondsen die in zes jaar tijd zijn vrijgegeven’: het Congres weerlegt de opmerkingen van premier Modi over de regeling voor electorale obligaties

0
4

De Congrespartij haalde maandag premier Narendra Modi uit naar aanleiding van zijn opmerkingen over het programma voor electorale obligaties, en zei dat ‘de premier elke dag nieuwe hoogten van hypocrisie beklimt en nieuwe diepten van oneerlijkheid doordringt.’

p>

“De premier heeft in zijn laatste interview met een Tamil-televisiekanaal volledig tegen de natie gelogen. Hij beweert dat ‘waar het geld vandaan komt en hoe het wordt gebruikt’. is alleen bekend dankzij de door hem ingestelde Electoral Bond Scheme,” Jairam Ramesh zei in een bericht op X.

In zijn eerste opmerkingen over het poll bond-programma sinds het Hooggerechtshof het vorige maand schrapte, zei de premier dat het vanwege het plan van zijn regering was dat de bronnen van politieke financiering en de begunstigden vandaag openbaar zijn.

Advertentie

Hij voegde eraan toe , “Vertel me wat ik heb gedaan om een ​​tegenslag te veroorzaken (vanwege electorale obligaties)? Degenen die er vandaag blij mee zijn, zullen er morgen spijt van krijgen.”

Algemeen secretaris van het Congres, Jairam Ramesh, reageerde op deze opmerkingen: “Het Electoral Bond Scheme is ontworpen om volledig anoniem te zijn. Met andere woorden… Zes jaar lang, tussen 2018 en 2024, werd geen enkel detail onthuld van welke partij geld kreeg van welke donor.”

In 2024 kwam het Hooggerechtshof tussenbeide om de verkiezingsobligatieregeling als ongrondwettelijk te verwerpen. Tot de laatste dag in de rechtbank probeerde de regering-Modi de anonimiteit van het plan te verdedigen, zei de congresleider. Hij voegde eraan toe: ‘Wat betreft de vraag van de premier: ‘Wat heb ik gedaan om een ​​tegenslag te krijgen?’ Meneer Modi, de gegevens hebben de monumentale corruptie van uw partij en de regering aan het licht gebracht.

“Rs. 4 lakh crores aan contracten, projecten en milieuvergunningen kunnen worden gekoppeld aan duizenden crores aan donaties van electorale obligaties die door zakelijke donoren aan uw partij zijn gedaan. De regering van India is gereduceerd tot een supermarkt – ‘Chanda Do, Dhanda Lo’, voegde hij eraan toe.

De congresleider zei verder op de aanval: “De corruptie van de Modi Sarkar is al een tijdje bekend. De tegenvaller is nu dat er nu harde cijfers zijn om dit te bewijzen.”

© IE Online Media Services Pvt Ltd