Etter kongressen sikter statsminister Modi nå DMK over Katchatheevu-spørsmålet: “De bryr seg ikke om noen andre”

0
3

I sin siste tweet på Katchatheevu-øya, målrettet statsminister Narendra Modi DMK og sa at kongressen og det MK Stalin-ledede partiet var “familieenheter”, som bryr deg ikke om noen andre.

PM Modi siterte en ny rapport fra Times of India, basert på et svar på en RTI som angivelig er sendt inn av Tamil Nadu BJP-president K Annamalai, som sier at da -CM- og DMK-leder M Karunanidhi ble tatt i tillit av daværende statsminister Indira Gandhi da øya ble avstått til Sri Lanka i 1974.

“Bortsett fra retorikk har DMK INGENTING gjort for å ivareta Tamil Nadus interesser. Nye detaljer som dukker opp på #Katchatheevu har AVMASKET DMKs dobbeltstandarder totalt. Congress og DMK er familieenheter. De bryr seg bare om at deres egne sønner og døtre oppstår. De bryr seg ikke om noen andre. Deres følelsesløshet på Katchatheevu har skadet interessene til våre fattige fiskere og fiskekvinner spesielt,” PM Modi la ut.

Annonse

Kongressen har anklaget statsminister Modi for å ta opp saken nå med et øye på det kommende Lok Sabha-valget.

Stalin svarer

Tamil Nadu sjefsminister M K Stalin stilte også spørsmål ved BJPs “plutselige kjærlighet” for fiskere i forkant av valget og reiste spørsmål til statsministeren om spørsmål inkludert flomhjelpepakkene på Rs 37 000 crore som staten søkte om. Han stilte tre spørsmål til statsministeren med den tamilske hashtaggen “bathil sollunga Modi”.

“Befolkningen i Tamil Nadu ønsker bare å stille tre spørsmål til de som , etter å ha vært i en Kumbakarna-dvale i 10 år, viser en plutselig kjærlighet til fiskerne til valg. Hvorfor returnerer unionsregjeringen bare 29 paise av Re 1 betalt av TN som skatt,” spurte han.

“Hvorfor har ikke Tamil Nadu blitt gitt en eneste krone som flomhjelp til tross for at staten har møtt to naturkatastrofer (flommene i Chennai og Thoothukudi i desember 2023),” sa Stalin.

Annonse

“Under ti år med BJP-regjering, har det vært noen spesiell ordning brakt til Tamil Nadu?” skrev han på X og la til: “I stedet for å involvere seg i avledninger, vennligst svar på alle disse, statsminister.”

Les også | Katchatheevu: Hvorfor en indisk øy dro til Sri Lanka og mange håper på dens symbolske retur

Utenriksminister S Jaishankar sa på en pressekonferanse mandag at den flere tiår gamle territorial- og fiskerettighetstvisten rundt Katchatheevu-øya ikke dukket opp plutselig, og at den ofte har blitt diskutert i parlamentet.

< p>Jaishankar holder Congress, DMK ansvarlig

Jaishankar slo ut på kongressen og sa. “To partier, Kongressen og DMK, har nærmet seg denne saken som om de ikke har noe ansvar for den. Som om situasjonen er for dagens sentralregjering å løse, er det ingen historie om dette, dette har nettopp skjedd.”

“Katchatheevu-problemet dukket ikke opp plutselig. Det er en direkte sak og har ofte blitt debattert i parlamentet,” han sa. Utenriksministeren sa at det hadde vært snakk om hyppig korrespondanse mellom senteret og Tamil Nadu og at han hadde svart TN-sjefsministeren 21 ganger.

Annonse

“I 1974 inngikk India og Sri Lanka en avtale hvor de trakk en maritim grense, og ved å tegne den maritime grensen ble Katchatheevu satt på den srilankanske siden av grensen…” Jaishankar utdypet.

Det skjedde da Jaishankar var utenriksminister: Chidambaram 

Etter Jaishankar’s uttalelse, tok Rajya Sabha MP, P Chidambaram til X for å spørre utenriksministeren om hans “tirade” mot kongressen og DMK.

“Det er sant at fiskere ble arrestert de siste 50 årene. På samme måte har India arrestert mange SL-fiskere,” skrev han.

“Hver regjering har forhandlet med Sri Lanka og frigjort våre fiskere. Dette har skjedd da Jaishankar var utenriksoffiser og da han var utenriksminister og da han er utenriksminister. Hva har endret seg for Mr Jaishankar å lansere en tirade mot kongressen og DMK?” spurte Chidambaram.


“Ble ikke fiskere arrestert av Sri Lanka da Vajpayee var statsminister og BJP var ved makten og i allianse med forskjellige politiske partier i TN? Ble ikke fiskere arrestert av Sri Lanka da Modi var ved makten siden 2014?” la han til.

Annonse

Katchatheevu Island er et 285 hektar stort territorium innenfor Sri Lankas maritime grense, som ligger 33 km utenfor kysten av Tamil Nadu.

Les også | Ga kongressen bort Katchatheevu-øya til Sri Lanka?

Som The Indian Express rapporterte tidligere, hadde statsminister Modi hevdet at dokumentene Tamil Nadu BJP-president K Annamalai mottok gjennom sin RTI-søknad avslørte Indias svingende holdning til øyas suverenitet, noe som til slutt førte til at den ble avsagt til Sri Lanka i 1974, da Indira Gandhi var statsminister.

Modi reagerte på den første Times of India-rapporten, og sa i et innlegg på sosiale medier: «Øyne åpner og oppsiktsvekkende! Nye fakta avslører hvordan kongressen på en uhørt måte ga bort Katchatheevu. Dette har gjort alle indianere sinte og bekreftet i folks sinn – vi kan aldri stole på Kongressen!”

© IE Online Media Services Pvt Ltd.