Doe nu deze 7 dingen om Chrome nog beter te maken

0
2

Snelle links

  • Tabbladen ordenen met tabbladgroepen
  • Per ongeluk gesloten tabbladen opnieuw openen vanuit het tabblad Zoeken
  • Tabbladen van eerdere sessies openhouden
  • Gebruik het zijpaneel van Chrome
  • Tabbladen vergrendelen die zijn geopend in de incognitomodus
  • Gebruik de geheugenbesparingsmodus van Chrome
  • Deel een pagina met andere apparaten waarop u bent ingelogd

Belangrijkste tips

  • Groepeer tabbladen voor ander gebruik zaken, zoals werk, entertainment en meer, om geopende tabbladen eenvoudig te beheren. Hierdoor kunt u met slechts één klik een reeks tabbladen openen en samenvouwen.
  • Open per ongeluk gesloten tabbladen opnieuw vanuit de linkerbovenhoek van Chrome en schakel 'Doorgaan waar u was gebleven' in. om te voorkomen dat u de voortgang van uw vorige browsersessie verliest.
  • Gebruik het zijpaneel van Chrome om snel op internet te surfen, vergrendel incognitotabbladen om privé-browsesessies te behouden en schakel de geheugenbesparingsfunctie in om geheugenbronnen te besparen.

Chrome staat bekend om zijn snelheid, overzichtelijke interface, ingebouwde malwarebescherming en integratie met de services van Google en is de meest gebruikte browser. Maar onder de oppervlakte verbergt Chrome veel functies die uw productiviteit kunnen verhogen. Laten we ontdekken hoe ze u kunnen helpen meer te bereiken in minder tijd.

1. Organiseer tabbladen met tabbladgroepen

Het kan tijdrovend zijn om door talloze open tabbladen te bladeren om het tabblad te vinden waaraan u wilt werken afleiding tijdens het surfen op internet. De functie voor tabbladgroepen van Chrome biedt een oplossing. Hiermee kunt u tabbladen met betrekking tot specifieke activiteiten in verschillende groepen indelen. Deze naadloze organisatie van open tabbladen vermindert de rommel en verhoogt uw productiviteit.

Om een ​​tabbladgroep in Chrome te maken, klikt u met de rechtermuisknop op een geopend tabblad (of een leeg tabblad) en selecteert u 'Tabblad toevoegen aan een nieuwe groep'. Voer vervolgens een naam in voor de groep en druk op Enter.

Nadat de tabbladgroep is gemaakt, kunt u er elk nieuw tabblad aan toevoegen. Klik met de rechtermuisknop op een geopend tabblad en selecteer 'Tabblad toevoegen aan groep'. > [Naam van de groep].

Als u tabbladen binnen een tabbladgroep wilt openen, klikt u op het groepstabblad om het uit te vouwen. Wanneer u klaar bent met het gebruik van de tabbladen, klikt u nogmaals op de tabbladgroep om deze samen te vouwen en de geopende tabbladen uit het zicht te verwijderen.

2. Open per ongeluk gesloten tabbladen opnieuw vanuit het tabblad Zoeken

Chrome houdt een overzicht bij van onlangs gesloten tabbladen en biedt u de mogelijkheid deze opnieuw te openen. Deze functie kan een redder in nood zijn als u per ongeluk tabbladen sluit en niet het gedoe wilt om ze allemaal handmatig opnieuw te openen. Klik op het vervolgkeuzemenu in de linkerbovenhoek om het menu Zoektabbladen uit te vouwen. Hier vindt u een lijst met tabbladen die u onlangs heeft gesloten. Klik op een tabblad om het opnieuw te openen.

De functie houdt recent gesloten tabbladen bij, zelfs als u per ongeluk de browsersessie sluit. Er is echter een beperking om te onthouden: het toont alleen de laatste acht onlangs gesloten tabbladen. Als u meer dan acht tabbladen geopend had toen u uw browsersessie sloot, kunt u alleen de laatste acht tabbladen die u sloot opnieuw openen.

3. Houd tabbladen van eerdere sessies open

Als u vaak per ongeluk uw browser sluit terwijl er meerdere tabbladen open zijn en deze vervolgens opnieuw moet openen vanuit de onlangs gesloten tabbladen (of handmatig helemaal opnieuw), overweeg dan om de optie 'Doorgaan waar u was gebleven' in te schakelen. functie. Deze functie houdt, indien ingeschakeld, een overzicht bij van de websites die tijdens de laatste sessie zijn geopend en opent deze automatisch opnieuw wanneer u Chrome opnieuw start.

Deze functie heeft een opmerkelijk voordeel: het behoudt tabbladen die in uw vorige sessie zijn geopend, zelfs als u uw apparaat afsluit of opnieuw opstart. Om dit in te schakelen, klikt u op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek en selecteert u vervolgens 'Instellingen'. Navigeer vervolgens naar de map "Bij opstarten" tab in de linkerzijbalk en vink de cirkel aan naast 'Ga verder waar je was gebleven.'

4. Gebruik het zijpaneel van Chrome

Het zijpaneel van Chrome is een handige functie waarmee u toegang krijgt tot uw leeslijst, bladwijzers en geschiedenis en zoekopdrachten op internet kunt uitvoeren zonder het huidige tabblad te verlaten. Dit is handig als u tijdens het lezen van een artikel snel onbekende termen of concepten wilt opzoeken. Het elimineert de noodzaak om tussen tabbladen te schakelen.

Om toegang te krijgen tot het zijpaneel in Chrome, klikt u op het zijpaneelpictogram links van het pictogram van uw Chrome-profiel. In het vervolgkeuzemenu kunt u ervoor kiezen om uw leeslijst, bladwijzers of geschiedenis te bekijken, of u kunt 'Zoeken' selecteren. om een ​​zoekveld te openen en op internet te surfen zonder uw huidige tabblad te verlaten.

Het zijpaneel kan geen websites in zichzelf openen; ze worden geopend op het browsertabblad. Deze functie kan echter handig zijn voor snelle zoekopdrachten om antwoorden in fragmenten te vinden en “Mensen vragen er ook om.”

5. Tabbladen vergrendelen die zijn geopend in de incognitomodus

Het gebruik van de incognitomodus geeft ons privacy tijdens het surfen op internet, maar als we onze laptops verlaten zonder toezicht in gedeelde ruimtes zoals scholen of kantoren, kunnen we onze geheimhouding in gevaar brengen. Als u het incognitovenster sluit om de privacy te behouden, betekent dit ook dat u onze privé-browsingsessie kwijtraakt en dat u tabbladen helemaal opnieuw moet openen.

Chrome biedt een oplossing voor dit probleem door u incognitotabbladen te laten vergrendelen wanneer u de browser sluit. Deze functie is echter alleen beschikbaar in Chrome voor iPhone en Android.

Om deze functie in te schakelen, tikt u op drie verticale stippen in de rechterbovenhoek van Chrome voor Android of drie horizontale stippen in de rechteronderhoek van Chrome voor de iPhone en opent u 'Instellingen'. Navigeer vervolgens naar het tabblad 'Privacy en beveiliging'. en zet de schakelaar naast 'Incognitotabbladen vergrendelen wanneer u Chrome verlaat (sluit)' aan.

Verifieer daarna uw identiteit door uw pincode in te voeren, uw vingerafdruk te scannen of uw Face ID op uw iPhone of iPad te gebruiken, en u bent klaar set.

6. Gebruik De geheugenbesparingsmodus van Chrome

Als Chrome vastloopt en vastloopt tijdens het browsen, vooral als er tientallen tabbladen geopend zijn, is dit een teken dat uw pc weinig geheugenbronnen heeft. Chrome biedt een oplossing met zijn geheugenbesparende functie, die inactieve tabbladen in de sluimerstand zet om meer geheugen toe te wijzen aan de tabbladen die u actief gebruikt, waardoor de browsersnelheid wordt verbeterd.

Om Memory Saver in te schakelen, klikt u op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek, gaat u naar "Instellingen" selecteer vervolgens de optie "Prestaties" tabblad aan de linkerkant en schakel de schakelaar naast Geheugenbesparing in.

7. Deel een pagina met andere apparaten Je bent ingelogd op

Met Chrome kunt u moeiteloos een paginalink delen met andere apparaten. Hierdoor kunt u snel dezelfde link die u momenteel bezoekt, openen op het ene apparaat, zoals uw telefoon, op een ander apparaat, zoals uw laptop, zonder de link handmatig te kopiëren en te plakken. Als u deze functie wilt gebruiken, moet u ervoor zorgen dat uw Google-account op beide apparaten is ingelogd bij Chrome.

Om een ​​link van een smartphone-app naar een desktopbrowser te delen, tikt u op de knop Delen en selecteert u 'Verzenden naar uw apparaten'.

Selecteer vervolgens het actieve apparaat en klik op 'Verzenden naar uw apparaat'.

In Chrome voor het web verschijnt een pop-upmelding die aangeeft dat de pagina vanaf een ander apparaat is gedeeld. Klik op "Openen" om de link direct te openen.

Om een ​​link van uw laptop naar uw smartphone te delen, klikt u met de rechtermuisknop in de adresbalk en selecteert u 'Verzenden naar uw apparaten', " en selecteer uw apparaat. Open vervolgens de link vanaf het ontvangende apparaat.

Dit zijn enkele verborgen Chrome-functies die u misschien nog niet eerder heeft geprobeerd. Sommige zijn ontwikkeld om de productiviteit te verbeteren, terwijl andere zich richten op het verbeteren van de browserprivacy. Als je deze functies nog niet hebt onderzocht, probeer ze dan eens.