Byjus försenar marslöner; skyller på få utländska investerare

0
6

Kampade edtechföretaget Byju’s har informerat sina anställda om att det kommer “igen” vara en försening av utbetalningen av löner.

Byjus ledning i ett meddelande till anställda skyllde på situationen på en interimsorder som erhållits av “några vilseledande utländska investerare” i slutet av februari som “begränsade användningen av de medel som samlades in genom den framgångsrika företrädesemissionen”.

Byju’s försökte också försäkra personalen att de följer en parallell kredit för att säkerställa att anställda får sina löner senast den 8 april.

Annons

“Vi skriver till dig idag med ett tungt hjärta men med ett budskap om hopp och trygghet. Vi beklagar att meddela att det återigen kommer att bli en försening i utbetalningen av löner. Några vilseledda utländska investerare i BYJU’S har erhållit en interimsorder i slutet av februari som har begränsat användningen av de medel som samlats in genom den framgångsrika företrädesemissionen,” ledningen skrev.

Noten sade vidare: “Denna oansvariga agerande av de fyra utländska investerarna har tvingat oss att tillfälligt hålla utbetalningen av löner tills begränsningen har hävts.” Byju’s sa att de har full tilltro till det indiska rättssystemet och ivrigt väntar på ett gynnsamt resultat som kommer att göra det möjligt för det att använda de medel som samlats in genom företrädesemissionen och lindra de ekonomiska utmaningar som det för närvarande står inför.

“Som ni vet har grundarna lagt tillbaka allt i företaget, och oavsett domstolsutslag följer vi en parallell kreditram för att säkerställa att du får din lön senast den 8 april,” sa ledningen.

Positivt, sa ledningen, har den den röst som krävs för att öka det auktoriserade kapitalet för nyemissionen.

Annons

“Det betyder att när begränsningarna för att använda de insamlade medlen har hävts kan vi uppfylla alla våra löneåtaganden omedelbart. Som du kanske har läst har vår grundare, Byju Raveendran, återigen vädjat till missnöjda investerare i en samarbetsanda, och vi hoppas att rättstvistande investerare skulle ha en rimlig anda i att inte frustrera våra dagliga liv längre,” stod det.

Företaget sa att det förstod de känslor av hjälplöshet som kan uppstå på grund av dessa omständigheter och lade till “vi delar din frustration”.

’ 8220;Men vi uppmanar dig att hålla fast vid hoppet och förbli motståndskraftig. BYJU’S har övervunnit utmaningar nyligen, och vi är övertygade om att vi tillsammans kommer att övervinna detta sista hinder. Vi är övertygade om att rättvisa kommer att segra och att de ekonomiska begränsningarna kommer att lösas snart,” ledningen skrev och tackade anställda för deras tålamod, förståelse och fortsatta engagemang under den svåra tiden.