Paven leder påskevaken, holder 10-minutters preken etter å ha hoppet over langfredag ​​i siste liten

0
4

Pave Frans ledet Vatikanets dystre påskevake-gudstjeneste lørdag kveld, og holdt en 10-minutters preken og døpte åtte mennesker, en dag etter at han plutselig hoppet over langfredagsprosesjonen ved Colosseum som en helsemessig forholdsregel.< /p>

Francis gikk inn i den mørklagte, stille Peterskirken i rullestolen sin, tok plass i en stol og ba en åpningsbønn.

Han hørtes noe tett ut og andpusten, og velsignet et forseggjort dekorert påskelys, hvis flamme ble deretter delt med andre lys til hele basilikaen blinket.

Annonse Over en time senere holdt Francis en 10-minutters preken med sterk stemme, og kremtet av og til. .

Kveldsgudstjenesten, et av de mest høytidelige og viktige øyeblikkene i den katolske liturgiske kalenderen, minnes Jesu oppstandelse. Vatikanet hadde sagt at Frans hoppet over langfredagsprosesjonen for å sikre at han deltok både i vaktgudstjenesten lørdag kveld, som vanligvis varer rundt to timer, og påskesøndagsmessen noen timer senere.

Den 87 år gamle Francis, som fikk fjernet en del av den ene lungen som ung mann, har kjempet mot luftveisproblemer hele vinteren som har gjort det vanskelig for ham å snakke lenge. Han og Vatikanet har sagt at han har hatt bronkitt, forkjølelse eller influensa.

Han har avlyst noen audienser og ofte bedt en medhjelper lese høyt noen av talene hans. Men alarmen ble slått da han droppet sin palmesøndag-preken helt i forrige uke i siste liten, og så plutselig fredag ​​bestemte seg for å bli hjemme i stedet for å presidere over korsveiens prosesjon ved Colosseum som gjenoppretter Kristi korsfestelse.

Annonse

Vatikanet sa i en kort forklaring at beslutningen ble tatt for å «bevare hans helse». Avgjørelsen så ut til å ha lønnet seg lørdag kveld, da Francis var i stand til å resitere bønnene fra den lange vakttjenesten og utføre dåpens sakrament for de åtte voksne. Dåpen er et tradisjonelt trekk ved Vatikanets påskevakttjeneste.