Lyn dreper 2 menn i Tripura midt i nor’westers; hundrevis av hus skadet

0
2

To mennesker ble drept av lynet midt i rasende eller vestligere i Tripura søndag. Så mange som 792 hus ble skadet, elektriske overføringslinjer knakk og trær rykket opp med rot i forskjellige distrikter, ifølge State Emergency Operations Centre.

En tjenestemann fra statens katastrofeledelse identifiserte den avdøde duoen som Makhan Das, 59 , og Shyamal Debnath, 48, henholdsvis fra Kakraban- og North Rajnagar-områdene i Gomati-distriktet.

Shyamal døde etter at han ble truffet av lynet mens han samlet lateks i en gummiplantasje. Han ble kjørt til Tripurasundari District Hospital, hvor han ble erklært død ved ankomst.

Annonse

Et stort tre ved inngangen til Govind Ballabh Pant Hospital i Agartala ble rykket opp med roten. Den ble senere fjernet av nødetatene. Langvarige strømbrudd ble også rapportert fra forskjellige deler av staten under tordenværene.

Nordvester, sterk nordvestvind, involverer nedbør og tordenvær og forekommer om sommeren i det østlige India.

Bønder klaget over store avlingstap, spesielt i Kailashahar og tilstøtende områder i Dhalai-distriktet. Gresskar, grønn chili, kalebasser og andre sesongbaserte grønnsaksavlinger ble hardt rammet, sa bønder fra Samrurpaar gram panchayat og tilstøtende områder.

India Meteorological Department (IMD) sa at det ble registrert 24 mm nedbør over hele staten og temperaturen varierte mellom 31,4 grader Celsius og 20,1 grader Celsius.

Annonse

Avdelingen har spådd tordenvær og vindkast med hastighet på 30-40 km i timen på isolerte steder i alle distrikter. Maksimums- og minimumstemperaturene vil sannsynligvis være rundt 34 grader Celsius og 23 grader Celsius 1. april.

Fire fiskere ble drept etter at deres provisoriske plattform kollapset midt i rasende nor'westers ved Dumboor-sjøen i Dhalai-distriktet sist. uke.

Så mange som 6 963 hus har blitt skadet over hele staten siden 1. mars, med Sepahijala- og Khowai-distriktene som har vært mest utsatt for nor'westers så langt. Regjeringen har gitt Rs 71,51 lakh som umiddelbar nødhjelp og flyttet syv familier til en hjelpeleir ved Teliamura i Khowai.

© The Indian Express Pvt Ltd.