Dalit-gutt slått for å «røre vannbøtte» i Rajasthan, «redd for å gå tilbake til skolen»

0
2

En åtte år gammel Dalit-gutt skal ha blitt slått opp for å ha berørt en vannbøtte holdt i nærheten av en håndpumpe i en landsby i Rajasthans Alwar-distrikt, sa politiet.

Hendelsen fant sted rundt klokken 9.30. på lørdag, da gutten, en elev i klasse 4 ved den offentlige skolen i landsbyen, dro for å drikke vann ved håndpumpen som ligger i skolens område. Ifølge klagen skal en mann fra en overkaste, som fylte vann i en bøtte på det tidspunktet, ha angrepet gutten da han berørte bøtta.

Guttens far, som sendte inn en politiklage i saken, sa til The Indian Express: «Det er en håndpumpe innenfor skolegrensen hvorfra andre i landsbyen også fyller opp vannet sitt. Sønnen min rørte bare bøtta for å flytte den til side og drikke vann fra håndpumpen. Mannen var fra et overkastesamfunn, og han slo sønnen min brutalt. Da min slektning, som gikk forbi skolen, hørte skrikene hans, nådde han stedet og så sønnen min gråte. Jeg ble informert om hendelsen, og vi dro til den skyldiges hjem.»

Annonse

I følge faren nektet mannen å be om unnskyldning, og brukte i stedet kastereklamer mot ham og hans familie. Mannen skal også ha fortalt dem at de ikke ville være i stand til å gjøre noe med hendelsen.

«Sønnen min er livredd for å gå tilbake til skolen. Han har bedt meg om å trekke denne klagen og er ikke klar for å gå tilbake til skolen da han frykter at mannen skal slå ham igjen. Jeg vil bare at rettferdighet skal skje og at den skyldige skal straffes», sa guttens far.

En FIR er registrert under SC/ST Act, og etterforskning pågår. Sirkelinspektør Sawai Singh sa at politiet undersøkte hendelsen.

“Vi har avhørt den siktede. Hvis han blir funnet skyldig, vil prosedyren bli fulgt. Gutten kan trygt gå tilbake til skolen, og det vil ikke være noen problemer for ham lenger. Vi har forsikret ham om det,” sa inspektøren.

© The Indian Express Pvt Ltd