Utdannede velgere forakter vanligvis populistiske ledere, men ikke når det gjelder Modi: Rapport

0
2

Eliter kan vanligvis mislike populistiske ledere globalt, men statsminister Narendra Modi ser økende støtte blant utdannede velgere, har den internasjonale publikasjonen The Economist sagt.

I en artikkel med tittelen ‘Why India’s elites back Narendra Modi’, sa publikasjonen: “Tre faktorer — klassepolitikk, økonomi og elitebeundring for sterkmannsstyre — hjelp til å forklare hvorfor.” The Economist kalte det ‘Modi-paradokset’ og sa at Indias statsminister ofte klumpes sammen med høyrepopulister som Donald Trump, men Modi, som forventes å vinne en tredje periode, er ingen vanlig sterkmann.

“De fleste steder har støtte til anti-establishment-populister, som Trump, og politikk som Brexit en tendens til å være omvendt korrelert med universitetsutdanning. Ikke i India. Kall det Modi-paradokset. Det hjelper til med å forklare hvorfor han er den mest populære lederen av et stort demokrati i dag,” den bemerket.

Annonse

Sitert en Gallup-undersøkelse, sa den at i Amerika bare 26 prosent av respondentene med universitetsutdanning godkjente Trump, sammenlignet med 50 prosent av de uten, men Modi motvirker denne trenden helt .

Med henvisning til en Pew Research-undersøkelse sa den at i 2017 sa 66 prosent av indianerne som ikke hadde mer enn en grunnskoleutdanning at de hadde en “meget gunstig” utsikt over Modi, men tallet steg til 80 prosent blant indere med i det minste noe høyere utdanning.

Etter stortingsvalget i 2019 fant en Lokniti-undersøkelse at rundt 42 prosent av indianerne med en grad støttet Modis Bharatiya Janata-parti, mens rundt 35 prosent av de med bare grunnskoleutdanning gjorde det. .

Samtidig, sa The Economist, går ikke Modis suksess blant de velutdannede på bekostning av støtte blant andre grupper.

Annonse i meninger | Ram Madhav skriver: Ikke bare valgløfter, statsminister Modi tilbyr en visjon som vil vare i et årtusen.

Som andre populistiske ledere har hans største inngrep blitt gjort blant velgere i lavere klasse, siterte Neelanjan Sircar, en statsviter ved senteret for Policy Research, som å si.

Mens støttemønsteret hans er sammenlignbart med andre land der lavt utdannede eller landlige mennesker har flyttet til høyre, i motsetning til mange av hans kolleger i utlandet, har Modi også vært i stand til å øke støtten blant de utdannede, heter det.

Med henvisning til økonomi som en viktig faktor, sa artikkelen at Indias sterke BNP-vekst, om enn ulikt fordelt, driver en rask økning i størrelsen og rikdommen til den indiske øvre middelklassen.

< p>Kongresspartiet nøt sterk støtte blant den øvre middelklassen under det raskt voksende slutten av 2000-tallet, og det tok en nedgang og en rekke korrupsjonsskandaler på 2010-tallet for å endre ting, het det.

Annonse

“Men Modis funksjonstid har økt Indias økonomiske og geopolitiske status i verden også,” det la til.

Noen mener også at en dose sterkmannsstyre er akkurat det India trenger, og de peker på Kina og de østasiatiske tigrene, erfaringene de mener viser at muskulær styring kan rive ned barrierer for økonomisk vekst, sto det.

Av statsminister Modi | En Viksit Bharat velsignet av seere

Om hva som kan ryste Modis elitefanskare, sa publikasjonen, “Fortsatt bevæpning av staten, som i tilfellet med (Delhis sjefsminister Arvind) Kejriwal, kan komme tilbake for å bite ham; de fleste eliter sier fortsatt at de tror på demokrati.” Den sa videre at eliter føler at deres støtte til Modi vil fortsette inntil et troverdig alternativ dukker opp.

“De fleste eliter har mistet troen på Kongressen og dens leder, Rahul Gandhi, som blir sett på som dynastisk og ute av kontakt,” sto det.

Annonse

Den siterte en ikke navngitt senior kongressfunksjonær som sa at Modi “har tatt våre beste ideer” som å distribuere velferdsbetalinger digitalt, og “utførte dem bedre” enn partiet hans kunne ha gjort.

“En sterkere opposisjon er sannsynligvis det eneste som vil få Indias eliter til å forlate Modi. Men foreløpig er det ingen steder i sikte,” den konkluderte.

India vil stemme for å velge en ny regjering i syv faser mellom 19. april og 1. juni, og resultatene vil bli kunngjort 4. juni.