Att köpa Switch-spel är på väg att bli mycket mer riskabelt

0
1

Nyckelalternativ

  • MiG Switch-kortet & ROM Dumper gör det enkelt att klona Switch-spel.
  • Cloned Switch-spel kommer så småningom att komma in på marknaden och utsätta oskyldiga andrahandsköpare att riskera att bli förbjudna av Nintendo.
  • Nintendo kan också kämpa för att bekämpa förfalskade spel baserade på samma teknik.

Att köpa dina Switch-spel begagnade är ett bra sätt att minimera Nintendo-skatten, men det är på väg att bli mer riskabelt. Tack vare tillkomsten av ny hårdvara kan du få heta vattnet med Nintendo genom att köpa begagnade Switch-spel. Här är vad du behöver veta.

Vi presenterar MiG Switch Card och ROM Dumper

MiG Switch-kortet är en flashkassett designad för alla modeller av Nintendo Switch som låter dig spela Switch-spel direkt från ett microSD-kort. MiG Switch Dumper är en enhet för “dumpning” mjukvarukopior av spel (kallade ROM) till ett SD-kort för användning med MiG Switch-kortet.

MiG Switch

Det har varit möjligt att dumpa Switch ROMs i flera år med en modifierad switch som kör anpassad firmware. Dumpade ROM-skivor består vanligtvis av en enda fil som kan spelas med modifierad Nintendo-hårdvara eller på en emulator. Även om det inte nödvändigtvis är olagligt att emulera en plattform, kan det vara olagligt att skapa ROM, och att sprida dem är det verkligen.

Fram till nu var det inte möjligt att spotta ut en exakt kopia av en spelkassett. Särskilt frånvarande var ROM-certifikatet, en fil som identifierar varje Nintendo Switch-kassett som en unik enhet. Det är detta som gör det möjligt att hämta Nintendo-belöningar en gång per kassett.

MiG Switch ändrar det. Tack vare närvaron av en billig ESP32-mikrokontroller under 10 USD och en FPGA, en typ av chip som kan programmeras om i farten, kan MiG Switch-dumpern ta all data från en Switch-spelkassett, inklusive det så viktiga. unikt ROM-certifikat.

Med dessa filer kan MiG Switch-kortet perfekt emulera en unik patron. Switch-konsolen kan inte se skillnad på originalspelkortet och MiG Switch med ett microSD-kort i. I USA kostar MiG Switch-kortet och ROM-dumpern cirka 70 USD styck i detaljhandeln.

Dessa enheter marknadsförs för dem som vill skapa säkerhetskopior av sina fysiska spelkassetter så att de bara behöver ha en enda patron med sig för att komma åt en rad spel. Det här låter bra i teorin, men du kan förmodligen redan se vart detta är på väg.

Du kan omedvetet köpa klonade spel

< p>Det är ingen idé att låtsas som att Nintendo Switch-pirateri inte existerar, men fram till nu har det till stor del varit en strävan som kräver tekniskt kunnande och omsorg. Switch pirates som spelar på original hårdvara vet alltför väl att deras konsoler kan förbjudas av Nintendo, vilket är anledningen till att det är så viktigt att spela piratkopierade titlar offline.

Men nu har spelet förändrats. Switch-spel och Nintendo-titlar i allmänhet är notoriskt dyra. Att köpa begagnat är en bra strategi för alla som vill spara lite pengar. Bläckpatroner är mer hållbara än de optiska medier som används av Sony och Microsofts konsoler, så det har varit relativt liten risk att göra det tills nu.

Låt oss säga att du vill hämta en begagnad kopia av Super Mario Bros. Wonder. Du betalar dina pengar, tar emot spelet, lägger det i din Switch och allt fungerar som förväntat. Men det visar sig att säljaren har klonat spelet utan din vetskap. De avslöjar inte detta faktum för dig, och det finns väldigt lite du kunde ha gjort för att undvika det.

Tim Brookes/How-To Geek

Nintendo märker att två exemplar av Super Mario Bros. Wonder med samma unika patronidentifierare är online samtidigt. Vem förbjuder de? Låt oss nu säga att säljaren har laddat upp den här versionen av spelet och delat det med tusentals eller potentiellt miljontals människor.

Du kommer inte att veta, din Switch kommer inte att veta, men Nintendo kommer att veta . Vad är oddsen för att din konsol förbjuds? Du gjorde ju inget fel, trots allt. MiG Switch fick en slutgiltig release i början av 2024, men med tiden kommer hårdvaran och dess kloner att mätta marknaden och problemet kommer att bli mycket mer utbrett.

Falska spel kan översvämma marknaden

Nu när katten är ute ur påsen finns det en verklig oro för att problemet kommer att skala upp exponentiellt. Med tanke på att Switch inte kan se skillnad på en enhet som MiG Switch-kortet och en äkta Switch-patron, kan vi vara på väg att se en explosion i förfalskade Switch-spel.

En sak vi vet är att chipsen inuti MiG Switch är relativt billiga, liksom minnesmoduler. MiG Switch-kortet och dess dumper säljs till en premie på grund av efterfrågan och marknadsposition i tidiga skeden. Dessa kostnader kommer att falla, särskilt i skala.

Tim Brookes/How-To Geek

Förfalskning är en stor affär, och märkningar på videospel är särskilt lukrativa. Detta kommer definitivt att vara ett attraktivt förslag för någon som verkar utanför lagen. Dessa spel kan lätt framstå som den äkta artikeln om onlinemarknadsplatser.

När säljaren har mullrats, har de startat en butik någon annanstans och gått vidare. Med så många Switch-konsoler i det vilda finns det en stark efterfrågan på spel, särskilt till priser som underskrider typiska återförsäljare av tegel och murbruk.

Vad kan du göra?

Det finns några saker du kan göra för att undvika att köpa ett klonat spel eller en falsk titel. Det första är att helt och hållet hålla sig borta från marknaden för begagnade spel. Köp bara nya spelkassetter från betrodda återförsäljare, eller köp digitalt via Nintendo eShop.

Kom ihåg att återförsäljare som handlar med begagnade spel också riskerar att sprida klonade kopior. Helt nya spel borde inte vara ett problem så länge du litar på återförsäljaren. Tyvärr innebär detta att du betalar den högsta dollarn för dina spel.

Det är också värt att notera att du bör vara försiktig när du lånar ut spel till vänner eller bekanta.

Vad kommer Nintendo att göra?

I skrivande stund i mars 2024 har Nintendo ännu inte erkänt problemet. Det är omöjligt att förutsäga hur man ska hantera dessa problem. Att förbjuda konton som omedvetet har fallit offer för kassetter verkar onödigt hårt. Samtidigt är det osannolikt att ignorering av problemet är ett alternativ för Big N.

Med uppföljningen av Switchen i horisonten har Nintendo möjlighet att stänga av Switchen helt och hållet och börja om på nytt. Men det kommer definitivt att bli en motreaktion om en efterträdare inte inkluderar någon form av bakåtkompatibilitet med befintliga bibliotek.

Det är inte heller Nintendos stil att helt enkelt släppa en plattform, särskilt en lika framgångsrik som Switch. Nintendo 3DS fortsatte att ta emot nya släpp i flera år efter att Switch släpptes.

Tills vidare får vi vänta och se vad som händer. Eftersom MiG Switch-hårdvaran tillverkas i Ryssland kommer det att bli en utmaning för Nintendo att lägga ner produktionen. Det är också osannolikt att detta kommer att hjälpa på lång sikt, eftersom copycat-enheter dyker upp som erbjuder exakt samma funktionalitet.