Waarom hebben de F- en J-toetsen hobbels?

0
1

Belangrijkste tips

  • De bultjes op de F- en J-toetsen helpen je de toetsen te vinden zonder te kijken, een techniek die blindtypen wordt genoemd.
  • Leren hoe u met blind typen kunt typen, kan uw workflow versnellen en de typnauwkeurigheid verbeteren.
  • Oefenen is essentieel om de typsnelheid en nauwkeurigheid te verbeteren. Websites zoals TypeRacer maken de leerervaring leuker.

Heb je ooit die kleine ribbels of bultjes opgemerkt die sommige toetsen op een toetsenbord hebben? Of het nu een laptop, tablet of computertoetsenbord is, vrijwel allemaal hebben ze het. Dus, wat is het doel van de hobbel?

De hobbels helpen je sleutels te vinden en Typ zonder te kijken

Heb je ooit iemand heel snel zien typen zonder ooit naar beneden te hoeven kijken? Hoewel de vaardigheid ronduit geweldig is, is het geen magie; de persoon weet waar alle toetsen op het toetsenbord zich bevinden door ze te voelen en met behulp van het spiergeheugen. We noemen deze techniek blind typen.

Toetsen als Spatie, Ctrl en Alt zijn eenvoudig genoeg te vinden zonder te kijken, omdat ze zich aan de rand van het toetsenbord bevinden. Wat de lettertoetsen betreft, daar zijn de hobbels voor. Op standaard QWERTY- en QWERTZ-toetsenborden bevinden de bultjes zich altijd op de F- en J-toetsen.

Ismar Hrnjicevic/How-To Geek

Typisten plaatsen doorgaans hun wijsvingers op deze toetsen om zich te oriënteren. De techniek blijft altijd hetzelfde, dus het overschakelen van het ene toetsenbord naar het andere zal uw typsnelheid niet vertragen.

Naast de bobbels op de F en J hebben toetsenborden met een numeriek toetsenblok doorgaans een bobbel op de 5. Het doel is ook hier hetzelfde: de bult helpt je de toetsen op een numeriek toetsenblok te lokaliseren zonder te kijken. De cijfers zijn gerangschikt in een raster van 3 x 3 met een nul linksonder en een paar extra toetsen eromheen. Snelle typisten gebruiken doorgaans hun middelvinger in plaats van hun wijsvinger om de bult op de 5 te vinden.

Ismar Hrnjicevic/How-To-nerd

Leren hoe u kunt typen, zal uw workflow versnellen

Het is geen verrassing dat typen zonder te kijken talloze voordelen met zich meebrengt. Om te beginnen hoef je je aandacht niet op je toetsenbord te richten om de toetsen te vinden. Je kunt naar het scherm blijven kijken en zien wat je typt, zodat je je kunt concentreren op de betekenis van wat je typt in plaats van op de afzonderlijke letters. Het is ook gemakkelijker om typefouten te herkennen en te corrigeren. Een ander over het hoofd gezien voordeel is dat u leert hoe u sneltoetsen efficiënter kunt gebruiken. Toch is het belangrijkste voordeel de typsnelheid.

Over het algemeen typen professionals met een snelheid tussen 43 en 80 WPM (Woorden Per Minuut). U kunt uw snelheid testen op Typing.com. Als je langzamer typt dan de meeste professionals, is het tijd om een ​​stapje verder te gaan door te leren blindtypen. Met wat oefening leer je in een mum van tijd typen met snelheden van 80 tot 100 WPM.

Bij de traditionele blindtypemethode plaatst u uw wijsvingers op de F- en J-toetsen en de andere vingers op de aangrenzende toetsen. U kunt vervolgens elke vinger gebruiken om op de omliggende toetsen te drukken. Als dat te ingewikkeld klinkt, raak dan nog niet ontmoedigd. Uit één onderzoek is gebleken dat het aantal vingers dat je gebruikt er niet eens toe doet. Er werden ook enkele andere factoren genoemd die de snelheid beïnvloeden. Snelle typisten houden bijvoorbeeld hun handen gefixeerd en bewegen alleen hun vingers in plaats van hun handen van de ene naar de andere positie te verplaatsen.

Ik ben autodidact en typ met een snelheid van ruim 130 WPM, en ik houd mijn handen nooit op één plek. Ik gebruik de bobbels op de F- en J-toetsen om mijn handen te verankeren, en dankzij het spiergeheugen weet ik intuïtief hoe ik de andere toetsen moet vinden.

Oefening baart kunst

Zelfs als je leert hoe je "goed" de techniek kan je slechts tot nu toe brengen. Als het je doel is om snelheden van meer dan 100 WPM te bereiken, moet je wat tijd besteden aan oefenen. Nauwkeurigheid is ook belangrijk, omdat u niet de helft van uw tijd wilt besteden aan typen en de andere helft aan het corrigeren van wartaal. Mijn favoriete website om te oefenen met typen is TypeRacer. Het geeft prioriteit aan nauwkeurigheid door u niet toe te staan ​​het volgende woord te typen totdat u het vorige correct hebt getypt. De coolste functie is dat het typen een game wordt, doordat je kunt 'racen'. tegen andere typisten.

Als het uw doel is om de snelste typist op uw kantoor te worden, bekijk dan onze gids over hoe u sneller kunt typen en onze lijst met de beste gratis websites om te leren typen.< /p>