ICAI kiest nieuwe president en vice-president

0
12

Het Institute of Chartered Accountants of India (ICAI) heeft vandaag Ranjeet Kumar Agarwal verkozen tot hun nieuwe president. Het stokje is overgedragen van Aniket S. Talati naar CA Ranjeet. Hij heeft de leiding overgenomen als de 72e president van ICAI.

Agarwal, afgestudeerd aan de Universiteit van Calcutta, is al 24 jaar een praktiserend registeraccountant. Hij is tevens bedrijfssecretaris en DISA van ICAI. Hij werd drie keer op rij verkozen tot lid van de 23e, 24e en 25e Centrale Raad van ICAI.

Agarwal was sinds 2016 lid van de Centrale Raad en vervolgens als vice-president in 2023-2024. Als president van ICAI, CA. Ranjeet Kumar Agarwal is nu op grond van zijn functie voorzitter van alle vaste commissies, dat wil zeggen de uitvoerende, financiële, disciplinaire en examencommissies, evenals ambtshalve leden van alle niet-permanente commissies en redacteur van ICAI Journal, The Registeraccountant. Hij is tevens voorzitter van de ICAI-onderzoeksafdeling Accounting Research Foundation (ICAI ARF), Extensible Business Reporting Language (XBRL) India. Hij is ook directeur van het bestuur van het Indian Institute of Insolvency Professionals van ICAI (IIIPI).

Bovendien is Charanjot Singh Nanda verkozen tot vice-president voor het jaar 2024-2025. Hij slaagde in 1987 voor de BCom van het MLN College en werd gedurende alle drie de jaren op de verdienstenlijst van de Kurukshetra Universiteit geplaatst. Hij was ook ranghouder in het CA Inter-examen en voltooide zijn Chartered Accountancy in 1991.

Eerder werd Nanda benoemd tot lid van de Centrale Raad van ICAI India. Hij was ook voorzitter van Digital Accounting & Assurance Board, Committee on Financial Markets and Investors’ Protection en vice-voorzitter van de Board of Internal Audit and Management Accounting van ICA India. Daarnaast was hij ook voorzitter van de Commissie Informatietechnologie van SAFA.

© IE Online Media Services Pvt Ltd