Hoe u de batterijstatus en -niveaus op een Steam Deck kunt controleren

0
1

Snelle links

 • Hoe je de batterijstatus op je Steam Deck kunt controleren
 • Hoe je het batterijniveau in de game kunt controleren
 • Hoe je het batterijpercentage in de header kunt inschakelen
 • Het batterijpercentage inschakelen in de taakbalk in de bureaubladmodus
 • Hoe u de batterijopslagmodus op uw Steam Deck kunt inschakelen
 • Tips om de slijtage van de batterij van uw Steam Deck te verminderen
 • ul>

  • De batterij van je stoomdek in goede staat houden

  Belangrijkste tips< /h3>

  • Om de batterijstatus op je Steam Deck te controleren, schakel je over naar de bureaubladmodus, beweeg je over het batterijpictogram in het systeemvak en klik je erop met het rechter trackpad.
  • Activeer de in-game prestatie-overlay om het batterijniveau en andere gegevens te bekijken tijdens het spelen van een game.
  • Bescherm de batterij van je Steam Deck door gebruik te maken van de batterijopslagmodus voor de lange termijn, speel terwijl de stekker in het stopcontact zit, vermijd extreme temperaturen en voorkom dat de batterij volledig leegraakt.

  Heb je een gebruikt of gereviseerd Steam Deck gekocht en wil je de batterijstatus ervan controleren? Misschien heb je je Deck al een tijdje en wil je zien hoe de batterij zich houdt. Laten we eens kijken hoe je de batterijstatus van je Deck kunt controleren, en nog een paar batterijgerelateerde tips om alles in goede staat te houden.

  Het volgende advies geldt voor zowel de Steam Deck OLED en Steam Deck LCD.

  Hoe u de batterijstatus op uw Steam Deck kunt controleren

  Alle batterijen gaan na verloop van tijd achteruit, ook die in je Steam Deck. Bij elke oplaadcyclus neemt de capaciteit van de batterij af, al is het maar met een fractie van een procent. Na voldoende laadcycli kan de gezondheid van de batterij aanzienlijk verslechteren. Daarom is het goed om van tijd tot tijd de batterijstatus van je Steam Deck te controleren, vooral als je een gebruikt of gereviseerd apparaat hebt gekocht.

  Het controleren van de batterijstatus van je Steam Deck is redelijk eenvoudig, maar je moet het in de desktopmodus doen. Schakel eerst over naar de Desktop-modus door op de Steam-knop te drukken en de optie "Power" in te voeren. menu en druk op de knop 'Overschakelen naar bureaublad'. optie.

  Als je eenmaal in de Desktop-modus bent, zijn er een aantal manieren om de gezondheid van de batterij te controleren. Bij de eerste moet u de muisaanwijzer op het batterijpictogram in het systeemvak van de taakbalk plaatsen en erop klikken met het rechter trackpad (of erop tikken met uw vinger). Het volgende menu toont de status van uw batterij, net onder het oplaadniveau, zoals hieronder te zien is.

  Een andere manier om de batterijstatus te controleren, evenals andere nuttige informatie over de batterij, is door met de rechtermuisknop op het batterijpictogram te klikken met de linkertrigger en vervolgens op het pictogram “ Energie-informatie weergeven” optie.

  Het volgende menu bevat gegevens over de batterijstatus, maar toont ook het model- en serienummer van de batterij, de resterende lading in wattuur (Wh), de spanning, het huidige energieverbruik in watt, enzovoort.

  Hoe je het batterijniveau in de game kunt controleren

  Je kunt de melding weergeven header die het batterijniveau en andere informatie toont terwijl je een game speelt door op de Steam-knop te drukken. Er is ook een andere manier om je batterijniveau en andere handige gegevens altijd in de game te laten zien door de prestatie-overlay in de game te activeren.

  Om deze overlay te activeren, gebruikt u de "Snelle toegang" -knop onder het rechtertrackpad (de ellipsknop “…” aan de rechterkant van uw deck). Scroll naar beneden naar de sectie "Prestaties" menu weergegeven door het batterijpictogram en schakel de prestatie-overlay in. Zorg ervoor dat u prestatie-overlay-niveau 2 of hoger kiest, omdat niveau 1 het batterijpercentage niet weergeeft.

  Hoewel de prestatie-overlay zichtbaar is in de game, wordt deze standaard uitgeschakeld zodra je terugkeert naar het startscherm. Het goede nieuws is dat je de overlay overal in de Game-modus kunt laten weergeven als je dat wilt.

  Open hiervoor het menu Snelle toegang en ga naar het menu "Prestaties" menu. Eenmaal daar, zorg ervoor dat u de "Geavanceerde weergave" optie ingeschakeld. Op de knop in de onderstaande schermafbeelding staat 'Basisweergave'. omdat het u laat weten welke modus wordt geactiveerd nadat u erop drukt.

  Zodra je de geavanceerde weergave hebt ingeschakeld, scrol je naar beneden totdat je een knop vindt met de tekst 'Perf Overlay weergeven in Steam'. en schakel het in.

  Hoe u het batterijpercentage in de header kunt inschakelen

  De weergave van het batterijpercentage van het Steam Deck is standaard zichtbaar in de koptekst (het systeemvak bovenaan het scherm). Als het je echter per ongeluk lukt om het uit te schakelen, kun je het als volgt weer inschakelen.

  Druk op de Steam-knop, ga naar 'Instellingen'. tabblad en voer deze in.

  Selecteer vervolgens de optie 'Algemeen' tabblad Instellingen. U moet het 'Batterijpercentage' vinden. schakel net onder de optie 'Voorkeurstaal' keuze. Zet de schakelaar aan en je zou het batterijpercentage bovenaan het scherm moeten zien, net zoals in de onderstaande schermafbeelding.

  Hoe je het batterijpercentage kunt inschakelen in de taakbalk in de bureaubladmodus

  Als je de batterij wilt hebben percentage weergegeven op het batterijpictogram in de bureaubladmodus, beweeg over het batterijpictogram, klik er met de rechtermuisknop op met de linkertrigger en vink het selectievakje 'Batterijpercentage weergeven op pictogram wanneer niet volledig opgeladen' aan. box.

  Hoe u de batterijopslagmodus op uw Steam Deck inschakelt

  < p>Als u van plan bent uw deck twee weken of langer niet te gebruiken, kan het inschakelen van de batterijopslagmodus de levensduur van de batterij op de lange termijn verbeteren en voorkomen dat de batterij volledig leegraakt terwijl uw deck inactief is. Het enige dat u moet onthouden is dat u de batterij tot ongeveer 50-70% moet opladen of ontladen voordat u deze modus inschakelt.

  U kunt de opslagmodus inschakelen in het BIOS van uw deck. Om dit te doen, schakelt u eerst uw deck uit. Houd vervolgens de knop Volume + ingedrukt en druk op de aan/uit-knop totdat u een geluid hoort en uw Deck opstart in het BIOS.

  Eenmaal in het BIOS kunt u navigeren met de D-pad, acties selecteren en bevestigen met de A-knop, en teruggaan met de B-knop. Open nu het "Setup Utility" tabblad.

  Navigeer vervolgens omlaag naar de "Power" menu en selecteer de optie 'Batterijopslagmodus'. keuze. Druk op de A-knop om de optie in te schakelen.

  Nadat je je keuze hebt bevestigd, gaat je Steam Deck naar de batterijopslagmodus en wordt uitgeschakeld.

  Om de batterijopslagmodus te verlaten, hoeft u alleen maar uw Steam Deck aan een oplader te koppelen en hem aan te zetten met de aan/uit-knop.

  Tips om de achteruitgang van de batterij van uw Steam Deck te verminderen

  Er zijn nog een paar dingen die u kunt doen om de achteruitgang van de batterij van uw Steam Deck op de lange termijn te verminderen.

  Gebruik je deck terwijl het is aangesloten

  Wanneer je aan het gamen bent op je Steam Deck terwijl deze is aangesloten op een oplader, stopt de oplader met het opladen van de batterij en begint het deck direct van stroom te voorzien zodra de batterij ongeveer 90% bereikt. Dit betekent dat het beter is om te gamen als de batterij is aangesloten, dan om je Deck op de batterij te spelen en vervolgens de oplader aan te sluiten zodra de batterij bijna leeg is. Gamen terwijl de batterij is aangesloten, minimaliseert het batterijgebruik zodra de batterij ongeveer 90% is opgeladen, waardoor de slijtage van de batterij wordt verminderd.

  Voorkom dat de batterij volledig leegloopt

  < p>Li-ion-batterijen lijden wanneer ze volledig leeg zijn. Als u de batterij altijd volledig leeg laat lopen voordat u deze op de oplader plaatst, zal deze het snelst achteruitgaan. In plaats van te wachten tot de batterij van uw Deck volledig leeg is, kunt u hem opladen wanneer u de kans krijgt. Je zult de batterij niet plotseling verslechteren als je hem een ​​paar keer of elke blauwe maan volledig ontlaadt, maar het is goed om er een gewoonte van te maken om vooral lage oplaadpercentages te vermijden.

  Vermijd het gebruik van het stoomdek in extreme hitte of kou

  Een ander ding dat de levensduur van de Li-ion-batterij kan schaden, is het gebruik van het apparaat in extreem warme, koude omgevingen. We begrijpen dat je in de zomer misschien niet wilt stoppen met het spelen van je deck als je geen airconditioning hebt, maar je kunt voorkomen dat je je deck in direct zonlicht gebruikt of het 's nachts in een auto met temperaturen onder nul achterlaat.

  Gebruik de batterijopslagmodus wanneer nodig

  Als u niet van plan bent uw deck voor langere tijd te gebruiken, schakel dan de batterijopslagmodus in om dit te verbeteren zorgt voor een langere levensduur van de batterij en voorkomt dat de batterij volledig leegraakt.

  De batterij van uw Steam Deck in goede staat houden

  De batterij van je Steam Deck is vervangbaar, maar het proces is nogal lastig uit te voeren. We raden u af om uw standaardbatterij te vervangen, tenzij deze ernstige problemen ondervindt. Voor de beste tips kun je onze uitgebreide Steam Deck-batterijoptimalisatiegids raadplegen voor tips om de levensduur van de batterij van je deck te verlengen.