Hindoevrouwen worden ‘verkracht’ in Sandeshkhali, waar de TMC-leider wordt gezocht door ED: Smriti Irani

0
7

Minister van de Unie Smriti Irani zei maandag op een persconferentie in Delhi dat “hindoeïstische” vrouwen uit de lagere kaste SC, ST, vissers en boerengemeenschappen in het Sandeshkhali-blok onder het district North 24 Parganas in West-Bengalen, vlakbij de grens met Bangladesh, hadden verteld lokale journalisten dat ze regelmatig werden “verkracht” door TMC-werknemers uit trouw aan Sheikh Shahjahan, wiens aanhangers enkele weken geleden officieren van het Handhavingsdirectoraat (ED) hadden aangevallen.

In een poging om te weten waar Sheikh Shahjahan is, beschuldigde Irani West De premier van Bengalen, Mamata Banerjee, die TMC-werknemers elke nacht toestaat vrouwen te “verkrachten”.

“Van Sandeshkhali hebben vrouwen uit de SC, ST, vissers en boerengemeenschappen, terwijl ze met de media spraken, gezegd dat TMC-mannen naar hun huizen komen om te controleren welke vrouw mooi en jong is. De vrouwen van Sandeshkhali en hun echtgenoten hebben journalisten verteld dat lokale TMC-mannen er prat op gaan dat de echtgenoten van hindoevrouwen alleen in naam echtgenoten zouden zijn, maar geen enkel recht zouden hebben (op hun vrouwen). Sandeshkhali-vrouwen schreeuwen om hulp en bescherming”, zei Irani.

Ze voegde eraan toe: “De vraag is: kunnen we zwijgende toeschouwers blijven?… Mamata Banerjee moet antwoorden waar Sheikh Shahjahan is. De laatste keer dat je deze naam hoorde, was toen ED-agenten gewond raakten. De ED zei dat drie van zijn officieren verwondingen hadden opgelopen die de dood tot gevolg hadden. Mamata Banerjee, je hebt de waardigheid van SC, ST, vissers en boerenfamilies en hun vrouwen ingeruild voor politiek gewin.”

© The Indian Express Pvt Ltd

Vikas Pathak

Vikas Pathak is adjunct-hoofdredacteur bij The Indian Express en schrijft over de nationale politiek. Hij heeft meer dan 17 jaar ervaring en werkte eerder samen met onder meer The Hindustan Times en The Hindu. Hij heeft jarenlang verslag gedaan van de nationale BJP, enkele belangrijke centrale ministeries en het parlement, en heeft verslag gedaan van de Lok Sabha-peilingen van 2009 en 2019 en van vele staatsvergaderingen. Hij heeft veel ministers en eerste ministers van de Unie geïnterviewd. Vikas heeft als fulltime faculteitslid lesgegeven aan het Asian College of Journalism, Chennai; Symbiose Internationale Universiteit, Pune; Jio Instituut, Navi Mumbai; en als gastprofessor aan het Indian Institute of Mass Communication, New Delhi. Vikas heeft een boek geschreven, Contesting Nationalisms: Hinduism, Secularism and Untouchability in Colonial Punjab (Primus, 2018), dat uitgebreid is beoordeeld door vooraanstaande academische tijdschriften en toonaangevende kranten. Hij deed zijn PhD, M Phil en MA aan JNU, New Delhi, was Student van het Jaar (2005-06) bij ACJ en gouden medaillewinnaar aan het University Rajasthan College in Jaipur tijdens zijn afstuderen. Hij is als gastspreker/panellid uitgenodigd bij vooraanstaande academische instellingen zoals JNU, St Stephen’s College, Delhi en IIT Delhi. … Lees meer