Goa stelt een boete van Rs 50.000 voor voor het filmen op beschermde monumenten zonder toestemming

0
7

Als je van plan bent om te filmen op een door de staat beschermd monument of erfgoedlocatie in Goa zonder toestemming van de overheid, moet je binnenkort mogelijk een boete van Rs 50.000 betalen.

De regering van Goa heeft dat gedaan voorgesteld om een ​​boete van Rs 50.000 op te leggen aan mensen die filmen op een beschermd monument of op een beschermde locatie die eigendom is van de deelstaatregering zonder de vereiste toestemming te hebben verkregen en de vergoeding te hebben betaald. Voor filmen op andere beschermde monumenten is een boete van Rs 20.000 voorgesteld.

Volgens een concept Na een kennisgeving die op 8 februari in de staatscourant is gepubliceerd, heeft het Departement Archeologie voorgesteld om de Goa Ancient Monuments and Archaeological Sites and Remains Rules 1980 te wijzigen. De regering heeft verzocht om bezwaren en suggesties tegen de gewijzigde ontwerpregels die binnen 30 dagen in overweging moeten worden genomen. p>

In de conceptkennisgeving stond: “Wie een beschermd monument kopieert of filmt of op een andere manier handelt in strijd met enige bepaling van dit hoofdstuk of met enige toestemming of licentie die op grond daarvan wordt verleend, is aansprakelijk voor het betalen van een boete van Rs 50.000 voor een dergelijke handeling bij beschermde monumenten/locaties. eigendom van de overheid en Rs 20.000 bij andere beschermde monumenten.”

In het voorgestelde amendement wordt bepaald dat het directoraat de bevoegdheid heeft om de licentie op te schorten of geen licenties te verlenen voor het uitvoeren van filmopnamen bij een beschermd monument op specifieke gelegenheden waarbij niet aan deze normen wordt voldaan.

De ontwerpregels, genaamd de Goa Ancient Monuments and Archaeological Sites and Remains (Amendment) Rules 2024, stellen ook dat na ontvangst van een aanvraag de directeur van de afdeling kan een vergunning verlenen “als hij ervan overtuigd is dat de voorgestelde operatie geen nadelige gevolgen zal hebben voor het beschermde monument of een deel daarvan”.

De regels specificeren de vergoeding die moet worden betaald bij het verkrijgen van toestemming voor filmen op beschermde locaties en monumenten die eigendom zijn van de staat en bij andere beschermde monumenten.

Advertentie

“Voor het filmen op de beschermde monumenten/locaties die eigendom zijn van de overheid, moet een vergoeding van Rs 25.000 per dag met een restitueerbare borg van Rs 10.000 worden betaald betaald worden. Voor filmen op andere beschermde monumenten moet een vergoeding van Rs 10.000 per dag met een restitueerbare borg van Rs 2.000 worden betaald”, aldus de kennisgeving.

© The Indian Express Pvt Ltd