De door Nitish Kumar geleide NDA-regering wint een vertrouwensstemming in de Bihar Assembly te midden van een staking van de RJD

0
5

Bihar-hoofdminister Nitish Kumar won maandag de vertrouwenstemming in de staatsvergadering, waarbij 130 wetgevers voor hem stemden, zelfs toen de oppositie een staking organiseerde. De Bihar Assembly heeft een sterkte van 243 MLA's.

De vloertest vond plaats twee weken nadat Kumar van de Mahagathbandhan (grote alliantie) – een front van JD(U), RJD en Congres – naar de BJP sprong geleide NDA-blok. Tijdens de sessie schakelden drie Rashtriya Janata Dal (RJD) MLA's, namelijk Prahlad Yadav, Neelam Devi en Chetan Anand, over naar de NDA.

Tijdens de Algemene Vergadering beweerde de CM dat de RJD de eer probeerde op te eisen voor de initiatieven die hij naar voren had gebracht. Hij beweerde ook dat de regeringen van Lalu Prasad en Rabri Devi vijftien jaar lang geen alles gedaan voor de ontwikkeling van Bihar.

Kumar benadrukte ook de veranderingen die zijn JD(U)-regering teweeg heeft gebracht sinds 2005, toen hij voor het eerst aan de macht kwam. “Wat ze vijftien jaar lang niet hebben gedaan, heb ik meteen opgepakt. Ik heb voor elk niveau van de samenleving gewerkt, voor hun ontwikkeling. De openbare orde is verbeterd, vrouwen kunnen nu laat op de avond op pad gaan.”

“Toen ze weer kwamen, zetten ze gewoon mijn beleid en initiatieven voort, en proberen ze nu de eer op te eisen ,” voegde hij eraan toe.

Kumar zei verder dat de gevechten tussen hindoes en moslims stopten toen hij CM werd. “Ze zeggen dat moslims bij hen zijn. Maar wat deden ze? Tijdens hun bewind vonden er zoveel gevechten plaats tussen hindoes en moslims. Het stopte allemaal toen ik kwam (als CM),” zei hij.

RJD-supremo Lalu Prasad en Rabri Devi hadden 15 jaar de tijd om voor de staat te werken “voordat ik in 2005 werd gekozen”, zei de CM in zijn toespraak tot de Algemene Vergadering. “Het contrast is zichtbaar,” zei hij.

Advertentie

Eerder maakte voormalig Bihar-plaatsvervangend CM en RJD-leider Tejashwi Yadav een grapje naar Nitish Kumar omdat hij van kant wisselde.

“Allereerst wil ik onze CM (Nitish Kumar) feliciteren ) voor het schrijven van geschiedenis door voor de negende keer op rij de eed af te leggen. We hebben nog nooit zo'n prachtig tafereel gezien waarin voor de derde keer in één termijn de eed werd afgelegd.' RJD-leider Tejashwi Yadav zei in de Algemene Vergadering.

© IE Online Media Services Pvt Ltd