Så här åtgärdar du Netflix felkod NW-3-6

0
14

Netflix-felet NW-3-6 visas när ett problem med nätverksanslutning hindrar din enhet från att komma åt Netflix. Felsökningslösningarna i den här handledningen hjälper din streamingenhet att återansluta till Netflix.

Felkoden är vanlig på smarta TV-apparater och spelkonsoler (PlayStation och Xbox). Du kan också få felkoden i strömmande mediaspelare som Roku, Android TV och Blu-ray-spelare.

Innehållsförteckning

  1. Stäng och öppna Netflix igen

  Att starta om Netflix-appen kan hjälpa din streamingenhet att ansluta till Netflix, särskilt om andra appar har internetåtkomst. Om felkoden NW-3-6 kvarstår kontrollerar du enhetens nätverksinställningar och säkerställer att Netflix-appen har tillgång till internet.

  2. Stäng onödiga program

  Din streamingenhet kanske inte kan ansluta till Netflix om andra program använder upp nätverksbandbredd. Säg till exempel att du laddar ner en stor fil, uppdaterar en app eller installerar en ny app.

  Stäng onödiga program som körs i bakgrunden, pausa bandbreddstunga operationer och kontrollera om du kan streama Netflix. Starta om din router om felkoden kvarstår eller om andra program inte kan ansluta till internet.

  3. Ändra eller verifiera DNS-inställningar

  Du kan få Netflix-felet NW-3-6 om det finns ett problem med din internetleverantörs DNS-server (Domain Name System). Användning av anpassade DNS-inställningar kan också hindra din streamingenhet från att ansluta till Netflix-servrar.

  Att byta till välrenommerade offentliga DNS-servrar kan öka internethastigheten och lösa anslutningsproblem.

  Vår bästa gratis publika DNS-servrar har ett gäng offentliga DNS-servrar i toppklass att prova. Kontakta din nätverksadministratör om du inte kan komma åt routerns inställningsmeny.

  Om du inte kan ändra din routers DNS-inställningar rekommenderar Netflix att du kontaktar din internetleverantör (ISP) och ber dem att se till att din enhet(er) kan ansluta till följande adresser:

  • säker. netflix.com
  • appboot.netflix.com
  • uiboot.netflix.com
  • fast.com

  Kontakta din routertillverkare om du behöver hjälp med att ändra DNS-servrar eller IP-adressinställningar.

  Rekommenderade DNS-inställningar för PlayStation

  <>Netflix rekommenderar att du använder följande konfigurationer för trådlösa och trådbundna anslutningar på PlayStation-konsoler:

  • IP-adressinställningar > Automatisk
  • DHCP-värd eller DHCP-värdnamn > Ange inte eller ställ inte in
  • DNS-inställningar > Automatisk
  • Proxyserver > Använd inte eller använd inte
  • MTU- eller MTU-inställningar > Automatisk
  • UPnP > Aktivera

  Kontrollera din PlayStations anslutningsinställningar och verifiera att din anslutning använder dessa standardinställningar.

  Gå till Inställningar > Nätverk > Inställningar > Ställ in Internetanslutning, navigera till nätverket och tryck på knappen Alternativ på din handkontroll. Välj sedan Avancerade inställningar för att öppna nätverkskonfigurationsskärmen.

  < /figure>

  Konfigurera nätverket enligt Netflix rekommendation och välj OK. Öppna Netflix igen och kontrollera om streamingappen fungerar korrekt.

  Rekommenderade DNS-inställningar för Xbox

  Öppna din Xboxs inställningsmeny , gå till Allmänt > Nätverksinställningar > Avancerade inställningar och ställ in DNS-inställningar på Automatisk.

  För Xbox 360, gå till Inställningar > Systeminställningar > Nätverksinställningar > [Nätverksnamn] > Konfigurera nätverk > DNS-inställningar och välj Automatisk.

  4. Starta om din router eller modem

  Att slå på din router kan förbättra anslutningshastigheten och lösa problem som hindrar din enhet från att ansluta till Netflix. Innan du startar om routern, prova att streama Netflix på andra enheter som är anslutna till samma nätverk som din streamingenhet.

  Starta om din router om Netflix-felkoden NW-3-6-felkoden påverkar alla enheter. Koppla bort routern från strömkällan, vänta 30–60 sekunder och anslut den igen.

  Anslut din enhet till routern/modemet med en Ethernet-kabel om Netflix (eller andra appar) inte fungerar via Wi-Fi.

  Uppdatera routerns firmware eller återställ den till fabriksinställningarna om Netflix-koden NW-3-6 kvarstår efter omstarten.

  5. Stäng av VPN- eller proxyappar

  Virtual Private Network (VPN)-appar och proxyservrar kan störa din enhets internetanslutning. Stäng av dessa appar om andra enheter i ditt hemnätverk kan komma åt Netflix, men din mediaspelare, smarta TV eller konsol fortsätter att skicka felkoden NW-3-6.

  6. Starta om din streamingenhet

  Stäng av din streamingenhet eller koppla bort den från strömkällan och vänta i några sekunder. Återanslut din enhet till ditt hemnätverk och försök streama Netflix igen. Prova ett annat nätverk om NW-3-6-felet kvarstår.

  Kontakta din internetleverantör eller återställ enhetens internetanslutningsinställningar om Netflix inte fungerar på något Wi-Fi- eller Ethernet-nätverk.

  7. Uppdatera Netflix-appen

  Att köra den senaste Netflix-versionen på din enhet kan fixa buffringsproblem, anslutningsfel och andra streamingproblem. Öppna enhetens appbutik och installera alla tillgängliga uppdateringar för Netflix-appen.

  Alternativt kan du gå till enhetens inställningsmeny och aktivera automatiska appuppdateringar. Det gör att din streamingenhet automatiskt kan installera nya versioner av Netflix-appen i appbutiken.

  8. Uppdatera din streamingenhet

  Netflix-appen fungerar ibland fel om streamingappen inte längre stöder din enhet (eller operativsystem). Gå till enhetens systeminställningsmeny och uppdatera dess programvara eller firmware till den senaste versionen.

  Kontakta din enhetstillverkare eller se dess bruksanvisning om du behöver hjälp med att installera program-/firmwareuppdateringar.

  9. Återställ enhetens nätverksinställningar

  Att återställa enhetens nätverkskonfigurationer till fabriksinställningarna kan lösa anslutningsproblem som orsakar NW-3-6-felet. Kontakta din enhetstillverkare eller se dess bruksanvisning för instruktioner om nätverksåterställning.

  Åtgärda Netflix-felkoden NW-3-6

  Netflix-felet kod NW-2-5 och NW-3-6 har liknande orsaksfaktorer och lösningar. Felsökningsrekommendationerna ovan bör fixa NW-3-6-felet och återställa Netflix-tjänsten till din streamingenhet. Kontakta Netflix om du fortfarande har problem med att komma åt streamingtjänsten.