TopDon TC004 – en värmekamera som ger dig rovdjurssyn

0
10

Har du någonsin drömt om att ha termisk syn som Predator från filmen? En värmekamera TC004 från TopDon kan ge dig denna förmåga och mer.

Infraröda kameror finns nu i alla former och former. Du kan till och med få en som ett litet USB-tillägg till din telefon. Men om du vill ha alla fördelar som en värmekamera kan erbjuda, rekommenderas att skaffa en fristående enhet.

Innehållsförteckning

  TopDon TC004: First Impressions & Specifikationer

  TopDonTC004 är en värmekamera med en anmärkningsvärd 12-timmars batteritid, som kan ta både bilder och rörliga videor, bekvämt lagrad på ett medföljande microSD-kort.

  Design och uppackning < /h2>

  Termalkameran TC004 är ergonomiskt utformad för att ligga bekvämt i handen. Den blå utlösaren gör det möjligt att ta stillbilder eller videor med en enkel kläm-och-släppmekanism.

  Ytterligare funktioner inkluderar en USB-C-laddningsport, microSD-kortplats, LED-lampor för drift i svagt ljus och ett gängat kamerastativfäste för stabilitet.

  Vad finns i Box

  Här är allt du hittar samtidigt som packa upp din TopDon TC004 handhållna värmekamera:

  • TopDon TC004 infraröd värmekamera
  • Bärväska
  • USB-C laddare och kabel
  • MicroSD-kort
  • Användarmanual och garantikort

  TopDon TC004 värmekameran är utformad för att ligga väl i handen, vilket ger ett bekvämt grepp under användning. Kontrollplattan är bekvämt placerad så att tummen kan vila på, vilket säkerställer enkel åtkomst och sömlös funktion.

  Överst på enheten hittar du de viktigaste portarna – en USB-C-laddningsport och en kortplats för ett microSD-kort. De är diskret instoppade under en skyddande lucka.

  < /figure>

  På botten av handtaget ser du ett gängat kamerastativfäste, vilket ger dig möjlighet till stabil montering, om det inte är bekvämt att hålla kameran i handen under en viss operation.

  Ett annat tillägg till denna värmekamera som jag gillar är inbyggnaden av LED-lampor som underlättar synbarheten när du måste använda den i totalt mörker. Även om de inte är överdrivet ljusa, erbjuder de precis tillräckligt med belysning för att navigera och fånga tydliga värmebilder under dåliga ljusförhållanden.

  Den centrala panelen zoomar in på kontrollerna och har en valknapp, bekvämt placerad för enkel åtkomst, som ger en användarvänlig upplevelse. Det intuitiva arrangemanget av kontroller säkerställer sömlös drift, så att du enkelt kan ta den perfekta termiska bilden.

  Prestanda & Funktioner

  Även om du aldrig har använt en värmekamera tidigare, säkerställer installationsprocessen och det användarvänliga gränssnittet för TopDon TC004 att du inte kommer att ha några problem med att använda enheten.< /p>

  TopDon TC004 värmekamera slår på med TCView-logotypen visas.

  Inställningar-menyn är lättillgänglig från huvudskärmen och du kan se alla tillgängliga alternativ i menyn gränssnitt.

  Jag blev också positivt överraskad av variationen av språkalternativen. Jag kontrollerade en mängd olika språk och gränssnittet översattes sömlöst till alla, även några av de svårare för översättning som ryska.

  Att navigera i kamerans gränssnitt är enkelt, med ett lättanvänt triggersystem. En enkel klämning tar ett foto, medan en långvarig hållning initierar videoinspelning. Utlösarens åtgärd är tillfredsställande, kompletterad med andra responsiva UI-knappar som bidrar till en övergripande smidig användarupplevelse.

  Det finns också massor av anpassningsbara alternativ som förbättrar kamerans anpassningsförmåga. Du har flexibiliteten att ändra färgscheman för värmebilderna och skräddarsy bilderna så att de passar dina preferenser.

  När du fördjupar dig i kamerans prestanda ger den en otrolig inblick i temperaturvariationer. Till exempel mätte jag temperaturen på de olika delarna av mina bilhjul före och efter körning, och du kan se det röda hårkorset som visar den hetaste platsen, medan den gröna identifierar den kallaste. Det hetaste elementet visas också i vit färg.

  Vi försökte mäta temperaturen på olika föremål och mekaniska delar i och utanför huset, och TC004 fångade den termiska dynamiken exakt. Displayen visade områdena som avger värme korrekt.

  TopDon TC004-kameran kan också spela in video i .h264-format och kan effektivt fånga dynamiska termiska förändringar. Du kan sedan spela upp videorna på TC004 eller överföra dem till din PC-dator.

  Anslutningsmässigt integreras TC004 sömlöst med din PC för omfattande analys. Du kan ansluta kameran till din dator och fortsätta använda den för att se resultaten på din datorskärm.

  Sammanfattningsvis imponerar TC004 med sin förmåga att producera högupplösta JPG-bilder, H264-videor och proprietära .irg-filer – en mängd olika dataformat tillgängliga för din analys. Dessutom är den inbyggda ficklampan och stativporten till för att förbättra användbarheten, särskilt i svagt upplysta miljöer. Allt detta gör TC004 till ett mångsidigt och praktiskt verktyg (och inte bara en dyr leksak) för en rad värmeavbildningstillämpningar.

  Programvara

  Den dedikerade programvaran för att hantera TopDon TC004 värmekamera är för närvarande tillgänglig exklusivt för Windows-användare och heter TD View. Under installationsprocessen kan du stöta på en startskärm på kinesiska, men så snart du ändrar den till engelska kommer gränssnittet att vara vettigt.

  Programvarans funktionalitet är enkel och intuitiv. Hitta en mapp med dina värmebilder och öppna ett galleri med alla dina värmebilder.

  TC View visade sig ha en begränsad uppsättning funktioner, men om du bara behöver läsa och manipulera de unika .irg-filerna genereras av värmekameran TC004, kommer appen att göra jobbet.

  Batteritid

  TopDon TC004 värmekamera kommer med ett inbyggt 5000 mAh litiumbatteri, vilket säkerställer utökad användning utan konstant behov av laddning.

  5000 mAh litiumbatteriet är ett batteri med hög kapacitet och ett stort batteri som kan köras i upp till 12 timmar på en laddning. Så du behöver inte oroa dig för att din enhet stängs av mitt under dina löpuppgifter.

  Bör du köpa TopDon TC004 värmekamera?

  Om du är på marknaden efter ett kraftfullt värmebildsverktyg, bör TopDon TC004 värmekamera utan tvekan vara på din radar. Med sitt imponerande temperaturområde och avancerade funktioner står den här enheten som ett övertygande val för både professionella och amatöranvändare.

  TC004 är lämplig för både amatörer och professionella användare, men om du känner att TC004 saknar något funktionalitet, kolla in TopDon TC005 som också har en 2 megapixel kamera med synligt ljus utöver alla funktioner som finns i TC004.