C-ilska när Jomshof vill förbjuda muslimska symboler

0
3

Publicerad 22 januari 2024 kl 17.49

Inrikes. SD-toppen Richard Jomshof anser att symboler för islam – som halvmånar och minareter – bör förbjudas i det offentliga rummet, på samma sätt som hakkors. Detta får Centerpartiets ledare Muharrem Demirok att se rött.

Dela artikeln

TwittraDela

Det är i en intervju i Aftonbladet som Jomshof får frågan om han kan tänka sig ett förbud mot islamska symboler.

– Ja, absolut. Det är klart att inte minst minareter, halvmånen, är en symbol som representerar det som islam står för. För många människor, även för mig, så representerar det någonting väldigt farligt. Någonting väldigt dåligt. En liknande inskränkning är definitivt en möjlig väg framåt. Exakt hur det ska se ut får man diskutera, svarar han.

C-ledaren Muharrem Demirok säger i en intervju med TT att Jomshofs uttalande är “oerhört allvarligt”.

– Richard Jomshof och Sverigedemokraterna ägnar all sin tid åt att så splittring och hat, säger Demirok.