Hur man ändrar Tick Speed ​​i Minecraft

0
185

Minecraft är ett populärt sandlådespel som låter spelare bygga och utforska virtuella världar. En aspekt av spelet som du kan anpassa är tickhastigheten. Att ändra tickhastigheten kan påverka hur slumpmässiga processer, som växtodling och blockuppdateringar, inträffar medan du spelar spelet.

Genom att justera tickhastigheten kan spelare påverka spelets takt så att det passar deras preferenser. Om du är en Minecraft-nybörjare kommer vi att förklara hur du ändrar tickhastigheten i Minecraft nedan.

Innehållsförteckning

  Vad är Tick Speed ​​i Minecraft?

  Din Minecraft tick-hastighet hänvisar till den hastighet med vilken spelet bearbetar olika händelser och uppdateringar, såsom blockuppdateringar, mob-rörelser och slumpmässiga händelser som skördtillväxt och väderförändringar.

  Standardinställningshastigheten är inställd på en rimlig takt för de flesta spelare, men du kanske vill ändra tickhastigheten av olika anledningar, som att påskynda jordbruksprocesser eller göra spelet mer utmanande.

  Kom ihåg att ju högre tickhastighet, desto snabbare kommer olika händelser och uppdateringar att inträffa i spelet. Att ställa in det för högt kan orsaka prestandaproblem eller skapa en alltför kaotisk spelupplevelse. Att hitta en balans som fungerar bäst för dig och dina specifika spelmål är avgörande.

  Hur man ändrar krysshastighet i Minecraft med hjälp av kommandon

  I Minecraft avgör tickhastigheten hur ofta slumpmässiga händelser inträffar, såsom gröda och trädtillväxt. I Java-utgåvan av Minecraft är standardvärdet för tickhastighet 3, medan Bedrock-utgåvan av Minecraft har tickhastigheten inställd på 1.

  Tips: Om du kör Bedrock, aktivera strålspårning i Minecraft (så länge din GPU stöder det).

  Du kan använda kommandot randomTickSpeed ​​i chattfönstret för att ändra din tickhastighet. Detta är vanligtvis endast möjligt på en online- eller LAN-värd server.

  Återigen, kom ihåg att ökning av tickhastigheten kan resultera i spelfördröjning eller serverfördröjning om du ställer in den för högt. För att ändra tickhastigheten i Minecraft, följ stegen nedan.

  1. Öppna din Minecraft-värld och se till att du har nödvändiga behörigheter för att använda kommandon. Om du kör Minecraft-servern, aktivera fusk genom att ställa in Allow Cheats-värdet på On. Om du inte kör servern, se till att serveroperatören har aktiverat dem och låter dig göra ändringar.

  1. Tryck på antingen T eller/(snedstreck) för att öppna chattfönstret.
  2. I chattfönstret skriver du /gamerule randomTickSpeed ​​<value> i chattfönstret, där <värde> ersätts med det nummer du vill ställa in tickhastigheten på.
  1. Tryck på Enter för att utföra kommandot – tickhastigheten kommer att ändras i enlighet med detta.
  < /figure>

  Observera att om du ställer in tickhastigheten för hög eller för låg kan det påverka spelets prestanda och orsaka oavsiktliga biverkningar. Håll dig inom rimliga gränser när du ändrar tickhastigheten – om du ställer in den för högt kan ditt spel krascha.

  Hantera din Minecraft-upplevelse

  Det enklaste sättet att ändra din tickhastighet i Minecraft är att använda kommandona i spelet som vi har utforskat ovan . Om du vill ha större kontroll över Minecraft-spelupplevelsen kan du också använda MultiMC launcher istället, som låter dig anpassa ditt spel innan du startar det.

  Har du några andra problem med Minecraft? Om du stöter på ett problem med svart skärm med Minecraft eller behöver fixa Minecraft-utgångskoder, måste du felsöka problemet ytterligare.