Microsoft Editor vs Grammarly: Vilket är bättre och vilket ska du använda?

0
163

Grammatik har länge varit den mest populära, webbaserade grammatikkontrollen – och den har bara blivit bättre med åren. Men Windows släppte precis Microsoft Editor som ett konkurrerande skrivassistentverktyg, och det börjar skapa vågor.

I den här artikeln jämför vi Grammarly vs Microsoft Editor och hjälper dig att bestämma vilken editor du ska använda.

Innehållsförteckning

  Grammarly vs. Microsoft Editor: Tillgänglighet

  Grammarlys skrivverktyg har funnits mycket längre än Microsoft Editor, och på grund av det är det tillgängligt på mycket mer plattformar. Du kan komma åt Grammarly genom:

  1. Webbläsartillägg i Chrome, Firefox, Microsoft Edge, Safari och andra Chromium-webbläsare (dessa fungerar för appar som Microsoft Word Online och Google Docs )
  2. De fristående Grammarly webb- och skrivbordsappar
  3. Ett tillägg för Microsoft Word
  4. Ett plugin-program för Android- och iOS-tangentbord

  I jämförelse är Microsoft Editor främst tillgängligt via Windows-appar. Du kan komma åt Microsoft Editor via webbläsartillägg (för Chrome, Firefox, Edge och Safari), Microsoft Word (både online- och stationära appversioner) och Microsoft Outlook.

  Vinnare: Grammarly

  Grammarly vs. Microsoft Editor: Funktionalitet

  Det viktigaste när man jämför två appar för grammatikkontroll är hur väl de upptäcker fel och vilka ytterligare funktioner de erbjuder sina användare. Nedan kommer vi att diskutera funktionerna som erbjuds av varje app, med början i Grammarly.

  När du öppnar Grammarly-redigeraren kommer den att be dig att sätta upp mål baserat på vilken typ av text du vill skriva och den målgrupp du riktar dig mot. Baserat på detta kommer det att erbjuda grammatiska förslag som kommer att anpassa din text mer till dina mål.

  1. Stavnings- och grammatikkorrigeringar. Grammarly kontrollerar din stavning och grammatik och erbjuder korrigeringar. Eventuella stavfel eller stavfel kommer att understrykas i rött med ett föreslaget alternativt ord att ersätta det med.

   < li>Språkstöd. Grammarly stöder brittisk, amerikansk, kanadensisk och australisk engelska.
  1. Plagiatkontroll. Grammarly erbjuder ett plagiatverktyg som jämför din artikel med annat innehåll på internet för att se om den är kopierad eller inte.
  2. Veckostatistik. Grammarly låter dig veta ditt ordförrådsresultat, produktivitet och behärskning av det engelska språket. Den låter dig också veta vilka dina vanligaste skrivfel är så att du kan rätta till dem och förbättra dina skrivfärdigheter.

  Som ett grammatiskt alternativ är Microsoft Editor mycket mer bara ben. Istället för att sätta upp mål baserat på din målgrupp erbjuder den bara ett grundläggande grammatik- och stavningskontrollverktyg. Här är dess huvudfunktioner:

  1. Rättelser av stavnings- och grammatikfel. Precis som Grammarly kontrollerar Microsoft Editor efter stavfel och grammatiska fel, och erbjuder korrigeringar allt eftersom.

  1. Förfinningar. Microsoft Editor föreslår också ändringar i din text baserat på meningsstruktur, koncisthet, formalitet, osäkerhet, ton och mer. Det är inte lika djupt som Grammarlys fyra kategorier, men det erbjuder mer än bara enkla grammatik- och stavningskorrigeringar.
  2. Språkstöd. Microsoft Editor finns på över 60 språk.
  3. Likhetskontroll. Microsoft Editor tillhandahåller ett verktyg för att kontrollera originalitet mot andra källor online. Detta är endast tillgängligt i den avancerade versionen av webbappen och är inte tillgängligt i Microsoft Word.
  4. Dokumentstatistik. Microsoft Editor ger dig grundläggande statistik om ditt dokument, som antal ord, tid att läsa, läsbarhet och ett övergripande resultat.

  Vinnare: Grammarly

  Microsoft Editor vs. Grammarly: Prissättning

  Grammarly och Microsoft Editor erbjuder både gratis och betalda versioner. För att komma åt den kostnadsfria versionen av Microsoft Editor behöver du dock en Microsoft 365-prenumeration.

  Grammarly erbjuder tre prenumerationsnivåer:

  • Den kostnadsfria versionen av Grammarly. Kontrollerar efter grundläggande stavnings- och grammatikfel (som felplacerade kommatecken och dubbla mellanslag) och upptäcker problem med skrivtonen.
  • Grammarly Premium Plan. 12,00 USD per månad (vid betalning årligen) eller 30 USD per månad (betald månadsvis). Generativ AI-hjälp, mer avancerad skriv-, leverans- och tonförslag och en plagiatkontroll.
  • Grammatik affärsplan. $15,00 per månad (betalas årligen). Allt i Premium-versionen, med extra funktioner för team som stilguider.

  Microsoft Editor är tillgängligt via en Microsoft 365-prenumeration, som ger dig tillgång till alla Office-appar samt 1 TB OneDrive molnlagring.

  • Microsoft 365. 6,99 USD per månad eller 69,99 USD per år.
  • Microsoft 365 Family. $9,99 per månad eller $99,99 årligen.

  Vinnare: Microsoft Editor

  Vilket verktyg för grammatikkontroll är bäst för dig?

  Det kan vara svårt att välja mellan dessa skrivassistentverktyg, så vi rekommenderar att du provar båda gratisversionerna innan du fattar ditt slutliga beslut. Starta helt enkelt ett Word Online-dokument, skriv några meningar med en massa misstag och se vilken som fungerar bäst för dig.

  Microsoft Editor är mer kostnadseffektivt, men bara om du ska använda resten av Microsoft Office-paketet. Annars är det förmodligen bättre att gå med Grammarly. Grammarly är mer allmänt tillgänglig, erbjuder mer avancerade funktioner och är generellt sett det bättre alternativet för professionella författare.