Hur man fixar Roku Error 003

0
166

Roku är en av de bästa TV-strömningsenheterna som finns, och en av de bästa sakerna med en Roku-enhet är att den laddar ner och installerar uppdateringar automatiskt. Detta innebär att du aldrig – eller sällan – behöver tänka på att uppdatera din Roku. Men vad händer om du under en uppdatering ser Roku-fel 003?

Få inte panik. Detta pekar på ett anslutningsproblem mellan din Roku-enhet och Rokus servrar och kan orsakas av ett antal olika saker. Vi kommer att ta en titt på de vanligaste orsakerna till att detta händer, samt några korrigeringar att prova om du ser fel 003 på din Roku-enhet.

Innehållsförteckning

  Vad orsakar Roku Error 003?

  Vi har redan nämnt att roten till Roku-fel 003 är ett anslutningsproblem, men vad är orsaken till det? Det kan vara så att det finns ett problem med internetanslutning hemma eller på jobbet, inklusive problem med din internetleverantör eller din router. Kanske är din Roku-enhet inte ansluten till internet, eller så är problemet kanske med Rokus servrar, som kan vara nere på grund av underhåll eller någon annan anledning. Nedan kommer vi att titta på hur man tar reda på vad som orsakar fel 003 på Roku, och hur man fixar det i varje enskilt fall.

  Kontrollera om Roku-servrar är nere eller har problem

  Först är det en bra idé att kontrollera om problemet ligger hos Rokus servrar. Du kan använda en webbplats som Downdetector för att ta reda på om Rokus webbplats är nere.

  Om så är fallet vet du att det inte finns några problem i slutet – du behöver bara vänta på tjänsten att komma tillbaka online.

  Testa att starta om din Roku-enhet

  Om Roku-servrar är igång kan du prova att starta om din Roku-enhet för att se om det löser ditt anslutningsproblem. Att stänga av enheter och slå på dem igen är en god vana att komma in i för eventuella problem – förhoppningsvis, när din enhet startar om, kommer den att ansluta till internet och fortsätta programuppdateringen normalt, utan fel 003 på Roku.

  Logga ut och in igen

  Att logga ut från din enhet och sedan in igen kan ofta lösa eventuella uppdateringsfel. Detta säkerställer att problemet inte är kopplat till några problem med ditt konto. Det är inte möjligt att logga ut från ditt Roku-konto från din TV eller enhet, men du kan göra det genom att besöka Roku-webbplatsen från din dator, surfplatta eller smartphone. Så här loggar du ut från ditt konto.

  1. På din dator, surfplatta eller smartphone går du till my.roku.com
  2. Logga in på enhetens konto.
  3. På din kontosida bläddrar du ned till Mina länkade enheter.
  4. Under Mina länkade enheter väljer du din Roku-enhet.
  5. Välj Ta bort länk och bekräfta.
  6. När du slår på din Roku-enhet igen måste du lägga till ditt Roku-konto igen och logga in igen.

  Du kan också fabriksåterställa din Roku-enhet, men detta rekommenderas inte om du inte säljer, returnerar eller ger bort din enhet, eftersom den raderar all din data och personliga inställningar.

  Kontrollera din Roku-enhets internetanslutning

  Nästa sak som är värt att kontrollera är om din enhet har en bra internetanslutning. Om det finns ett problem med din router hemma eller på jobbet, eller om din enhet inte kan ansluta till internet av någon annan anledning, kommer den inte att kunna ladda ner programuppdateringar. Detta kan orsaka Roku-fel 003. Så här kontrollerar du din Roku-enhets internetanslutning:

  1. Gå till Inställningar > Nätverk > Kontrollera anslutning och tryck sedan på OK på fjärrkontrollen för att kontrollera enhetens anslutning till internet.
   < li>Om allt fungerar normalt bör du se en anslutningsresultatruta som säger “Anslutningskontrollen lyckades.” Klicka på OK.

  Du kanske också märker den här felkoden – eller andra problem med uppdateringar – om du ansluter din Roku-enhet till offentliga trådlösa nätverk, såsom hotell- eller tåg-Wi-Fi, eller till och med en mobil hotspot. Det beror på att hastigheterna på dessa nätverk ofta är begränsade, vilket kan orsaka problem med att uppdatera din Roku-enhet.

  Kontrollera om det finns problem med din router

  Om din router inte är ansluten till internet ordentligt kan detta orsaka en mängd problem med din Roku-enhet. Du kanske inte ens känner till dessa problem eftersom din enhet kan tyckas vara ansluten till internet.

  Kontrollera din router för att se om den visar gult eller röda lampor, snarare än gröna. Även om allt verkar fungera normalt är det ofta värt att starta om din router för att se om det löser Roku-fel 003-problemet.

  Prova en trådbunden anslutning

  Om din Roku-enhet stöder det kan du prova att använda en Ethernet-kabel för en snabbare och mer stabil trådbunden anslutning till internet. Alla Roku-enheter stöder dock inte trådbunden anslutning. De som gör det inkluderar vissa Roku-TV, Roku Ultra LT och Roku Ultra.

  Fabriksåterställ din Roku-enhet

  Funker ingen av ovanstående korrigeringar? Du kan behöva göra en fabriksåterställning på din enhet. Detta kommer att radera alla dina personliga data och inställningar, såväl som ditt konto, så se till att du har dina Roku-kontouppgifter lagrade någonstans säkert innan du återställer din Roku-enhet. Efter återställningen måste du konfigurera din Roku igen och logga in på ditt konto igen.

  Förhoppningsvis har en av ovanstående korrigeringar löst felet 003 Roku åt dig. Men om även en fabriksåterställning inte lyckas lösa Roku-fel 003, känner du dig förmodligen ganska frustrerad. Det är dags att kontakta Rokus tekniska support, som kommer att kunna meddela dig om alla kända problem, erbjuda möjliga korrigeringar eller berätta om din enhet behöver bytas ut.