Hoe Roku-fout 003 te repareren

0
207

Roku is een van de beste tv-streamingapparaten die er zijn, en een van de grootste voordelen van een Roku-apparaat is dat het automatisch updates downloadt en installeert. Dit betekent dat je nooit – of zelden – hoeft na te denken over het updaten van je Roku. Maar wat als u tijdens een update Roku-fout 003 ziet?

Geen paniek. Dit wijst op een verbindingsprobleem tussen uw Roku-apparaat en de servers van Roku en kan door een aantal verschillende dingen worden veroorzaakt. We zullen de meest voorkomende redenen bekijken waarom dit gebeurt, evenals enkele oplossingen die u kunt proberen als u fout 003 op uw Roku-apparaat ziet.

Inhoudsopgave

  Wat veroorzaakt Roku-fout 003?

  We hebben al vermeld dat de oorzaak van Roku-fout 003 een verbindingsprobleem is, maar wat is daar de oorzaak van? Het kan zijn dat er thuis of op het werk een probleem is met de internetverbinding, inclusief problemen met uw internetprovider of uw router. Misschien is uw Roku-apparaat niet verbonden met internet, of ligt het probleem bij de servers van Roku, die wegens onderhoud of om een ​​andere reden niet beschikbaar zijn. Hieronder zullen we bekijken hoe we erachter kunnen komen wat fout 003 op Roku veroorzaakt en hoe we dit in elk geval kunnen oplossen.

  Controleer of Roku-servers niet werken of problemen hebben

  Eerst is het een goed idee om te controleren of het probleem bij de Roku-servers ligt. U kunt een site zoals Downdetector gebruiken om erachter te komen of de website van Roku niet werkt.

  Als dit het geval is, weet u dat er aan uw kant geen probleem is – u hoeft alleen maar te wachten tot de service weer online is.

  Probeer uw Roku-apparaat opnieuw op te starten

  Als Roku-servers actief zijn, kunt u proberen uw Roku-apparaat opnieuw op te starten om te zien of dat uw verbindingsprobleem oplost. Apparaten uit- en weer inschakelen is een goede gewoonte om problemen op te lossen – hopelijk zal het, zodra uw apparaat opnieuw is opgestart, verbinding maken met internet en de software-update normaal voortzetten, zonder fout 003 op Roku.

  Log uit en weer in

  Door uit te loggen op uw apparaat en vervolgens weer in te loggen, kunnen eventuele updatefouten vaak worden opgelost. Dit zorgt ervoor dat het probleem niet is gekoppeld aan problemen met uw account. Het is niet mogelijk om u af te melden bij uw Roku-account vanaf uw tv of apparaat, maar u kunt dit doen door de Roku-website te bezoeken vanaf uw computer, tablet of smartphone. Hier leest u hoe u zich kunt afmelden bij uw account.

  1. Ga op je computer, tablet of smartphone naar my.roku.com
  2. Meld je aan bij het account van je apparaat.
  3. Scrol op uw accountpagina omlaag naar Mijn gekoppelde apparaten.
  4. Selecteer onder Mijn gekoppelde apparaten uw Roku-apparaat.
  5. Kies Ontkoppelen en bevestig.
  6. Wanneer u uw Roku-apparaat weer inschakelt, moet u uw Roku-account opnieuw toevoegen en opnieuw inloggen.

  U kunt uw Roku ook terugzetten naar de fabrieksinstellingen apparaat, maar dit wordt niet aanbevolen, tenzij u uw apparaat verkoopt, retourneert of weggeeft, aangezien al uw gegevens en persoonlijke instellingen worden gewist.

  Controleer de internetverbinding van uw Roku-apparaat

  Het volgende dat de moeite waard is om te controleren, is of uw apparaat een goede internetverbinding heeft. Als er thuis of op het werk een probleem is met je router, of als je apparaat om een ​​andere reden geen verbinding met internet kan maken, kan het geen software-updates downloaden. Dit kan Roku-fout 003 veroorzaken. Zo controleert u de internetverbinding van uw Roku-apparaat:

  1. Ga naar Instellingen > Netwerk > Controleer de verbinding en druk vervolgens op OK op uw afstandsbediening om de verbinding van uw apparaat met internet te controleren.

  1. Als alles normaal werkt, zou u een vak met verbindingsresultaten moeten zien met de tekst “Verbindingscontrole was succesvol”. Klik OK.

  U kunt deze foutcode (of andere problemen met updates) ook opmerken als u uw Roku-apparaat verbindt met openbare draadloze netwerken, zoals hotel- of treinwifi, of zelfs een mobiele hotspot. Dat komt omdat de snelheden op deze netwerken vaak beperkt zijn, wat problemen kan veroorzaken bij het updaten van uw Roku-apparaat.

  Controleer uw router op problemen

  Als uw router niet goed met internet is verbonden, kan dit een hele reeks problemen met uw Roku-apparaat veroorzaken. U bent misschien niet eens op de hoogte van deze problemen, omdat uw apparaat lijkt te zijn verbonden met internet.

  Controleer uw router om te zien of deze oranje of rode lampjes toont in plaats van groene. Zelfs als alles normaal lijkt te werken, is het vaak de moeite waard om uw router opnieuw op te starten om te zien of dat het Roku-fout 003-probleem oplost.

  Probeer een bekabelde verbinding

  Als uw Roku-apparaat dit ondersteunt, kunt u proberen een ethernetkabel te gebruiken voor een snellere, stabielere bedrade verbinding met internet. Niet alle Roku-apparaten ondersteunen echter bedrade connectiviteit. Degenen die dat wel doen, zijn enkele Roku-tv's, de Roku Ultra LT en de Roku Ultra.

  Zet de fabrieksinstellingen van je Roku-apparaat terug

  Werkt geen van de bovenstaande oplossingen? Mogelijk moet u uw apparaat terugzetten op de fabrieksinstellingen. Hiermee worden al je persoonlijke gegevens en instellingen gewist, evenals je account, dus zorg ervoor dat je je Roku-accountgegevens op een veilige plek hebt opgeslagen voordat je je Roku-apparaat reset. Na de reset moet je je Roku opnieuw instellen en opnieuw inloggen op je account.

  Hopelijk heeft een van de bovenstaande oplossingen het Roku-probleem met fout 003 voor u opgelost. Als zelfs een fabrieksreset Roku-fout 003 niet oplost, voel je je waarschijnlijk behoorlijk gefrustreerd. Dit is het moment om contact op te nemen met de technische ondersteuning van Roku, die u kan informeren over bekende problemen, mogelijke oplossingen kan bieden of u kan vertellen of uw apparaat moet worden vervangen.