120 mest nyttige Adobe Illustrator-tastatursnarveier

0
261

Hvis du bruker Adobe Illustrator-tastatursnarveier, kan du lage kunst raskere og fokusere mer tid på kreativitetssiden. Bruk dem regelmessig, og du trenger ikke å gå frem og tilbake for å velge, finne det riktige verktøyet eller lage nye former. Dette vil eliminere behovet for å klikke flere ganger for å oppnå ønsket handling.

Når du ser over verktøymenyen, vil du legge merke til at de allerede har en hurtigtast i parentes rett ved siden av navn på hvert enkelt verktøy. For eksempel vil du legge merke til en (P) ved siden av pennverktøyet. Så fortsett og trykk P på tastaturet, og du trenger ikke å gå til verktøymenyen og velge pennen manuelt.

Innholdsfortegnelse

  Men Adobe Illustrator har mye flere snarveier enn bare verktøy. Du kan bruke dem til å velge elementer, kopiere dem, gruppere elementer og så videre. Denne artikkelen viser de som mest brukes av både profesjonelle og nybegynnere. Så bruk tastatursnarveistabellene våre for juksearkene dine. Sørg også for å sjekke listen vår med de beste GIMP-tastatursnarveiene for maksimal produktivitet.

  Mest populære snarveier

  Disse hurtigtastene vil hjelpe deg å samhandle med Adobe Illustrator og utføre ulike oppgaver raskt. De er mest populære fordi de er handlinger som må gjentas ofte, uansett hva du jobber med.

  Handling Windows macOS Angre CTRL + Z Kommando + Z Gjenta Shift + CTRL + Z Shift + Kommando + Z Kopier CTRL + C Kommando + C Klipp CTRL + X Kommando + X Lim inn CTRL + V Kommando + V Lim inn foran CTRL + F Kommando + F Lim inn kl. baksiden CTRL + B Kommando + B Lim inn på plass Shift + CTRL + V Shift + Kommando + V Lim inn på alle åpne tegnebrett Alt + Shift + CTRL + V Alternativ + Shift + Kommando + V Stavekontroll CTRL + I Kommando + I Åpne farge Dialogboksen Innstillinger Shift + CTRL + K Shift + Kommando + K Åpne dialogboksen for generelle preferanser CTRL + K Kommando + K Gå til hjelpemeny F1 F1 Avslutt Illustrator-appen CTRL + Q Kommando + Q

  Dokumentrelaterte snarveier

  Tastatursnarveiene som er oppført i neste tabell vil hjelpe deg med å sette opp dokumentet og arbeide med det på ulike måter. Bruk dem til å raskt lage nye dokumenter eller lagre eksisterende. Du kan til og med bruke en snarvei til å skrive ut arbeidet ditt uten å måtte gå gjennom de forskjellige menyene.

  Handling Windows macOS Opprett et nytt dokument CTRL + N Kommando + N Opprett et nytt dokument fra en mal Shift + CTRL + N Shift + Kommando + N Opprett et dokument uten dialogboksen Alt + CTRL + N Alternativ + Kommando + N Åpne et dokument CTRL + O Kommando + O Skriv inn en fil i et dokument Shift + CTRL + P Shift + Kommando + P Åpne filinformasjonsdialogboksen Alt + Shift + CTRL + I Tilvalg + Shift + Kommando+ I Åpne dialogboksen for dokumentoppsett Alt + CTRL + P Alternativ + Kommando + P Bla gjennom i Adobe Bridge Alt+ Ctrl + O Tilvalg + Kommando + O Lukk dokumentvinduet CTRL + W Kommando + W Lagre alle endringer som er gjort i dokumentet CTRL + S Kommando + S Lagre en kopi av dokumentet Alt + CTRL + S Alternativ + Kommando + S Åpne dialogboksen Lagre for nett Alt + Shift + CTRL + S Alternativ + Shift + Kommando + S Pakk dokumentet Alt + Shift + CTRL + P Alternativ + Shift + Kommando + P Skriv ut dokumentet CTRL + P Kommando + P

  Adobe Illustrator Tool-snarveier

  Adobe Illustrator er fylt med nyttige verktøy som du vil bruke regelmessig i prosjektene dine. Som nevnt har mange verktøy allerede skrevet snarveier ved siden av navnet, men noen er gruppert sammen, og du må navigere mye rundt i verktøykassen bare for å finne dem. Det beste ville være å lære de du bruker mest utenat. På den måten slipper du å bruke tid på å søke gjennom verktøymenyen hver gang du må bytte verktøy.

  < strong>Handling Windows macOS Tegnebrettverktøy Shift + o Shift + O Markeringsverktøy V V Direktevalgverktøy A A Tryllestavverktøy Y Y Lassoverktøy Q Q Pennverktøy P P Type (tekst) Verktøy T T Rektangelverktøy M M Ellipseverktøy L L Blyantverktøy N N Penselverktøy B B Roteringsverktøy R R Reflekteringsverktøy O O Skala Verktøy S S Fritransformeringsverktøy E E Kolonnegrafverktøy J J Mesh-verktøy U U Gradientverktøy G G Pipetteverktøy I I Blandeverktøy W W Live Paint Bucket Tool K K Sakseverktøy C C Håndverktøy H H Zoomverktøy Z Z Krumningsverktøy Shift + ~ Shift + ~ Blob Brush Tool Shift + B Shift + B Legg til ankerpunkt + + Fjern ankerpunkt – – Bytt til ankerpunktverktøy Shift + C Shift + C Touch Type Tool Shift + T Shift + T Shaper Tool Shift + N Shift + N Warp Tool Shift + R Shift + R Width Tool Shift + W Shift + W Shape Builder Tool Shift + M Shift + M Perspektiv Rutenett Shift + P Shift + P Perspektivvalg Shift + V Shift + V Symbol Sprayer Shift + S Shift + S Paint Selection Tool Shift + L Shift + L Skiveverktøy Shift + K Shift + K Eraser Tool Shift + E Shift + E Veksle mellom glatt og blob penselverktøy Trykk Alt Trykk Alternativ

  Vis og navigasjonssnarveier

  Snarveiene som er beskrevet i neste tabell vil hjelpe deg med å se dokumentet ditt og navigere i alle deler av det raskt.

  Handling Windows macOSVeksle mellom skjermmoduser F F Forstørr 100 % CTRL + 1 Kommando + 1 Skjul grensefelt Shift + CTRL + B Shift + Kommando + B Skjul umarkerte objekter CTRL + Alt + Shift + 3 Kommando + Tilvalg + Shift + 3 Vis dokumentmal CTRL + H Kommando + H Vis eller skjul tegnebrett CTRL + Shift + H Kommando + Shift + H Vis eller skjul tegnebrettlinjaler CTRL + R Kommando + Tilvalg + R Vis alle tegnebrett i vinduet CTRL + Alt + 0 Kommando + Tilvalg + 0 Avslutt tegnebrettverktøymodus Esc Esc Naviger til neste dokument CTRL + F6 Kommando + F6 Naviger til forrige dokument CTRL + Shift + F6 Kommando + Shift + F6 Avslutt fullskjermmodus Esc Esc Veksle mellom Online og GPU forhåndsvisning CTRL + Y Kommando + Y Veksle mellom GPU og CPU forhåndsvisning CTRL + E Kommando + E Zoom inn CTRL + = Kommando + = Zoom ut CTRL + – Kommando + – Skjul hjelpelinjer CTRL + ; Kommando + ; Lås hjelpelinjer Alt + CTRL + ; Alternativ + Kommando + ; Vis rutenett CTRL + ' Kommando + '

  Arbeid med valg

  Å jobbe med valg kan være slitsomt. Det er veldig nyansert arbeid, og du trenger massevis av øvelse for å perfeksjonere det. Men disse snarveiene kan hjelpe deg med arbeidsflyten din.

  Handling Windows macOS Velg kunstverk i aktiv tegnebrett CTRL + Alt + A Kommando + Tilvalg + A Velg alle CTRL + A Kommando + A Fjern markering Shift + CTRL + A Shift + Kommando + A Velg på nytt Ctrl + 6 Kommando + 6 Grupper valgene CTRL + G Kommando + G Opphev gruppering av valg Shift + CTRL + G Shift + Kommando + G Lås valgte objekter CTRL + 2 Kommando + 2 Lås opp markering Alt + CTRL + 2 Alternativ + Kommando +2 Skjul valgte objekter CTRL + 3 Kommando + 3 Vis alle valg Alt + CTRL + 3 Tilvalg + Kommando + 3 Flytt det valgte objektet fremover CTRL + ] Kommando + ] Flytt markering foran Shift + CTRL + ] Shift + Kommando + ] Send valgte objekter til baksiden CTRL + [ Kommando + [ Flytt markering til baksiden Shift + CTRL + [ Shift + Kommando + [

  Arbeid med tekst

  Tekst kan være en stor del av Adobe Illustrator-prosjektene dine. Her er noen hurtigtaster som hjelper deg med å manipulere teksten raskere.

  Handling Windows macOS Åpne tegnpanel CTRL + T Kommando + T Åpne avsnittspanel Alt + CTRL + T Alternativ + Kommando + T Juster avsnitt til venstre, høyre eller midtstilt CTRL + Shift + L,R eller C Kommando + Shift + L,R eller C Øk skriftstørrelsen Alt + CTRL + . Tilvalg + Kommando + . Reduser skriftstørrelsen Alt + CTRL + , Tilvalg + Kommando + , Øk skriftstørrelsen trinnvis Alt + pil opp + CTRL + . Tilvalg + pil opp + CTRL + . Reduser skriftstørrelsen trinnvis Alt + pil opp + CTRL + , Tilvalg + pil opp + CTRL + , Marker Kjerning CTRL + Alt + K Kommando + Tilvalg + K Spor Kjerning Alt + CTRL + K Tilvalg + CTRL + K Tilbakestill Kjerningsporing CTRL + Alt + Q Kommando + Tilvalg + Q Sett inn punkttegn Alt + 8 Alternativ + 8 Sett inn opphavsrettssymbol Alt + G Tilvalg + G Juster tekst venstre CTRL + Shift + J Kommando + Shift + J Juster alle linjer Shift + CTRL + F Shift + Kommando + F Superscript Shift + CTRL + = Shift + Kommando + = Subscript Alt + Shift + CTRL + = Tilvalg + Shift + Kommando + = Sett inn bindestrek Shift + CTRL + – Shift + Kommando + – Vis skjulte tegn Alt + CTRL + I Tilvalg + Kommando + I

  Med Adobe Illustrators store utvalg av nyttige hurtigtaster er det ingen grunn til at du ikke skal fly gjennom designprosjektene dine raskere og med større presisjon. Enten du er en førstegangsbruker eller en erfaren profesjonell grafisk designer, kan du spare både tid og frustrasjon ved å dra nytte av denne mer effektive måten å jobbe på. Å lære disse snarveiene kan ta litt tid og øvelse, men med litt dedikasjon vil den tiden være godt brukt! Ikke glem å komme tilbake og sjekke ut de andre innleggene våre hvis du leter etter enda flere Adobe-programvaretips og triks.