Maono DM30 USB-mikrofon: Den beste budsjettmikrofonen i 2023?

0
274

Hvis du nettopp starter en YouTube-kanal for å dele spillvideoene dine eller ønsker å begynne å podcaste, må du velge lydutstyr med omhu. For at publikum skal kunne glede seg over videoene dine, vil ikke lyden som kommer fra et gammelt dempet hodesett være nok. På samme tid, hvis du ennå ikke tjener penger på kanalen/bloggen/podcasten din, er det kanskje ikke lønnsomt å bruke $100+ på en Blue Yeti.

Maono laget en budsjettvennlig kondensatormikrofon som kan være svaret på bønnene dine. Ta en titt på vår Maono DM30-mikrofonanmeldelse for å se om du bør kjøpe den som din neste USB-kondensatormikrofon.

Innholdsfortegnelse

  Maono DM30 Programmerbar USB-kondensatormikrofon: Førsteinntrykk & Spesifikasjoner

  Hvis du leter etter en budsjett USB-mikrofon for å fullføre oppsettet ditt, men er forvirret av mangfoldet av tilgjengelige alternativer, ønsker du å få mest mulig for pengene. DM30 virker som et passende alternativ her, siden den kommer med lovende spillmikrofonspesifikasjoner mens den ikke bryter banken din på under $50 (selv under $35 hvis du klarer å fange et salg på Amazon).

  DM30 markedsføres som en spillmikrofon og vil være et utmerket valg for livestreaming av spilløktene dine på Twitch eller Discord. Men hvis du leter etter en mikrofon for å gjøre podcasting eller noe annet arbeid i hjemmestudioet ditt, bør det ikke avskrekke deg fra å velge DM30.

  Denne mikrofonen kommer med et profesjonelt lydbrikkesett for å sikre god lydkvalitet, høyfølsom kardioid pickup, god holdbarhet takket være metall- og plastmaterialer av høy kvalitet som brukes til å lage den, og RGB-belysning med forskjellige moduser som du kan kontrollere via en fysisk knappen på mikrofonen eller Maono Link-appen.

  Ærlig talt, alt dette høres ut som mer enn du forventer å få med en slik prislapp. Før vi dykker ned i vår anmeldelse av Maono DM30, her er den komplette listen over tekniske spesifikasjoner for denne USB-kondensatormikrofonen:

  • Vekt: 16,9 oz ( 480g)
  • Pickup-enhetstype: kondensator
  • Polarmønster: cardioid
  • Tilkobling : USB 2.0, USB type-C, 3,5 mm hodetelefonkontakt
  • Sensitivitet: -4dBFS (1V/PA ved 1 kHz)
  • Frekvensrespons:20Hz – 20kHz
  • Kompatibilitet: Windows, macOS, Linux
  • RGB-moduser: 7 solide farger + regnbueeffekt
  • < li>Farge: svart, lilla, rosa, hvit

  • Pris: fra $33,59 (på salg) på Amazon eller $49,99 på Maono-nettstedet.

  Design og utpakking

  Vanligvis ville du ikke forvente mye når det gjelder design og byggekvalitet fra en budsjettmikrofon. Du vil bli positivt overrasket over å høre at Maono DM30 gikk den andre veien og virkelig fokuserte på begge disse områdene. Mens mikrofonen følger den standard enkle formen, klarte Maono å få den til å se stilig og, tør jeg si, sær ut, spesielt hvis du velger et av de fargerike alternativene – hvit, rosa eller lilla (jeg hadde DM30 i lilla farge for testing).

  Hva er i boksen

  Her er alt du finner under utboksopplevelsen til Maono DM30:

  • Maono DM30 Programmerbar USB-kondensatormikrofon
  • USB-A til USB-C-kabel
  • Skrivebordstativ
  • Brukshåndbok

  Byggekvaliteten er ganske imponerende. Mikrofonen er relativt lett, men metallstativet er solid og overraskende tungt (slik at du ikke trenger å bekymre deg for å velte den ved et uhell). Stativet har også lim på bunnen hvis du ønsker å montere bunnen av mikrofonen på datamaskinens skrivebord mer permanent.

  Takket være den fleksible knappen på siden av mikrofon, stativet er justerbart og lar deg rotere mikrofonen din opptil 300 grader for å imøtekomme et stort bevegelsesområde.

  Hvis du vil ha mer kontroll over mikrofonens posisjon, kan du kjøpe et bomarmstativ separat. Noen lar deg også skjule kablene ved å plassere dem inne i utkragerammen for å unngå dingler. Du kan deretter montere DM30 på bomarmen ved å fjerne den nederste delen av mikrofonens metallbase og bruke skruehullet på bunnen av den.

  Maono har bygget periferiutstyret nesten utelukkende av metall, bortsett fra plasttoppen og knappene. Hovedknappen er knotten foran på mikrofonen – hodetelefonens volumknapp. Bortsett fra volumkontroll, fungerer den som en mute-knapp og muliggjør justering av mikrofonforsterkning. Under knappen er det to LED-lys, ett for mikrofonen, som blir grønt når du kobler til mikrofonen og blir rødt når mikrofonen er på mute, og en for hodetelefonene, som alltid er av med mindre du kobler til et headset.

  På bunnen av mikrofonen finner du en USB-C-port, en 3,5 mm-kontakt og en knapp for å kontrollere RGB-belysningen. USB-kabelen som følger med DM30 er en to-i-ett USB-C- og USB-A-kabel som kommer godt med når du skal bruke mikrofonen til opptak på forskjellige enheter, som en smarttelefon med USB-C-port eller en datamaskin med kun USB-A-porter. Hodetelefonkontakten lar deg koble til hodetelefonene dine for sanntidsovervåking av hva DM30 fanger.

  Bunden på DM30 har en rekke hull for RGB-lysene. Det er 9 RGB-lysmoduser du kan velge mellom: rød, oransje, gul, grønn, cyan, blå, lilla, regnbuesløyfe og av. Regnbuemodusen er bare en løkke, det er ingen fancy effekter som Breathe eller Strobe. Du kan bytte modus ved å bruke den fysiske knappen på bunnen av mikrofonen eller via Maono-programvaren.

  Hvis du vil skape en mer fargerik atmosfære på skrivebordet ditt, sjekk ut Maono DM30RGB-mikrofonen. Det er en lignende modell som kommer med mer RGB-belysning – ikke bare bunnen, men også mikrofonens kropp lyser opp.

  Lydkvalitet & Funksjoner

  Maono DM30 er ekstremt enkel å sette opp med plug-and-play-tilkobling. Jeg testet mikrofonen med min Mac og en Android-smarttelefon. Maono DM30 leverer god lydkvalitet til prisen. Du kan forvente at stemmen din skal høres klar på opptakene dine selv om du beveger deg litt bort fra mikrofonen mens du tar opp.

  Mikrofonen fanger opp mange detaljer, noe som gjør DM30 til et utmerket alternativ for å spille inn sang eller spille musikkinstrumenter. Dessuten kan du bruke Maono Link-appen til å finjustere lydinnstillingene og få stemmen til å høres dypere ut ved å bytte de forhåndsinnstilte lydmodusene. DM30 ville gjøre seg bra som en podcasting-mikrofon, siden den får stemmen din til å høres skarp og klar ut.

  Mikrofonen har et kardioid polart mønster og er retningssensitiv, noe som er viktigst hvis du er en gamer eller en streamer. Dette betyr at DM30 fanger opp lyder i et hjerteformet mønster foran mikrofonen, og filtrerer effektivt bort bakgrunnsstøy som kan høres på avstand. Men hvis du setter mikrofonen direkte på skrivebordet og bruker den mens du spiller, er det sannsynlig at den fanger opp disse tastatur- og museklikkene. Hvis det er tilfelle, bør du vurdere å investere i en bomarm for å plassere mikrofonen over skrivebordet i stedet for på toppen.

  DM30 har en høysensitiv kondensatormikrofonkjerne med en samplingshastighet på 24-bit/48 kHz. Dette lar deg få gode lydopptak selv om du ikke sitter nær mikrofonen.

  App og kompatibilitet

  Maono DM30 er en plug-and-play-mikrofon, så den er klar til bruk så snart du kobler den til. Men hvis du ønsker å få tilgang til mer avanserte tilpasningsalternativer, kan du laste ned Maono Link-programvaren fra selskapets nettsted og installer det på enheten din.

  I appen kan du få tilgang til alle mikrofonens funksjoner. Appens grensesnitt er delt inn i to områder: Standard og Avansert. Standard-fanen har noen grunnleggende mikrofonkontroller, mens Advanced lar deg justere resten av mikrofonens innstillinger. Det er også en seksjon som lar deg endre RGB-lysregimene. Det er en bryter som lar deg slå RGB på og av, en seksjon for å velge farge og et alternativ for å stille inn lysstyrken for lampen.

  Under Standard-fanen får du kontroll for mikrofonforsterkning, hodetelefonmonitor og hodetelefonvolumkontroll – alle funksjonene du kan kontrollere manuelt ved hjelp av knappene på mikrofonens kropp. Det interessante er toneendringen. Du kan velge mellom 4 forhåndsinnstillinger: Deep, Natural, Bright og Legacy. Du kan teste alle fire til du har funnet de perfekte stemmeinnstillingene. Jeg personlig foretrekker Deep-innstillingen, siden den får stemmen min til å bære mer vekt og høres mindre sprudlende ut.

  Når du går til Avansert-fanen, finner du alle de samme kontrollene pluss noen flere for ytterligere tilpasning av lydopptakene dine. Det er en equalizer som lar deg velge mellom fire forskjellige forhåndsinnstillinger: én for flat lyd, én med høypassfilter, én for å øke tilstedeværelsen i mellomområdet, og en kombinasjon av de to mellomalternativene. Det er ingen mulighet for å lage din egen tilpassede EQ-forhåndsinnstilling. I denne fanen finner du også avanserte alternativer for å finjustere lydinngangen din, som Limiter- og Compressor-kontrollene.

  Bør du kjøpe Maono DM30 USB-mikrofonen?

  DM30 er ikke den første mikrofonen jeg testet. Jeg har tidligere anmeldt Maono WM821 og ble imponert over hvor mye Maono klarte å pakke inn i deres doble trådløse mikrofonsystem. Selv om DM30 er en imponerende USB-mikrofon, vil jeg ikke anbefale den for profesjonelle som leter etter en førsteklasses periferiutstyr på grunn av dens manglende avanserte lydfunksjoner.

  Samtidig er Maono DM30 en av de beste inngangsmikrofonene på markedet for øyeblikket, og den er en stjålen for alle som ønsker å kjøpe en budsjettmikrofon.