Økonomiske bånd i hjertet av India, USAs strategiske partnerskap, sier utenriksminister Blinken

0
245

Forut for statsminister Narendra Modis statsbesøk har USAs utenriksminister Antony Blinken sagt at økonomiske bånd er kjernen i det indo-amerikanske strategiske partnerskapet og lagt til at de to landene er med på å forme fremtidens innovasjoner og normene som styrer dem.

Modi har blitt invitert av president Joe Biden og førstedame Jill Biden til et offisielt statsbesøk, som vil inkludere en statsmiddag 22. juni.

I en tale til det årlige India Ideas Summit for US-India Business Council (USIBC) her på mandag, sa Blinken: «I hjertet av vårt strategiske partnerskap er våre økonomiske bånd. Og under ledelse av president Biden og statsminister Modi — og ledere i privat sektor som deg — den vokser seg sterkere for hver dag.” Blinken la til at handelen mellom de to landene i fjor nådde rekordhøye 191 milliarder USD, noe som gjorde USA til den største handelspartneren for India. Amerikanske selskaper har investert minst 54 milliarder USD i India — fra produksjon til telekommunikasjon.

I USA, sa han, har indiske selskaper investert over 40 milliarder USD — innen IT, legemidler og mer — støtter 4 25 000 jobber fra California til Georgia.

https://platform.twitter.com/widgets.js

I februar kunngjorde Air India det historiske kjøpet av mer enn 200 Boeing-fly som vil støtte anslagsvis en million pluss jobber i 44 stater, sa diplomaten under sin tale.

“Vi er her i forkant av et historisk statsbesøk av statsminister Modi — en som ytterligere vil styrke det president Biden har kalt et ‘definerende forhold’ av det 21. århundre,” sa Blinken. “Vi ser dette definerende forholdet i vår unike forbindelse som verdens eldste og største demokratier, med en spesiell forpliktelse til å demonstrere at våre regjeringer kan levere for og styrke alle våre innbyggere.” Blinken sa at både USA og India gjør transformative investeringer i sine egne land — gjennom Bidens 1,2 billioner USD Bipartisan Infrastructure Law og Modis infrastrukturplan på 100 billioner Rs — å gjøre deres respektive økonomier mer produktive og attraktive for investorer.

“India har sluttet seg til tre pilarer i vårt nye Indo-Pacific Economic Framework — forplikter seg til å bygge mer robuste forsyningskjeder, gripe muligheter for ren energi og bekjempe korrupsjon,” sa han.

Annonse

“Sammen er vi med på å forme fremtidens innovasjoner og normene som styrer dem — fra kunstig intelligens til kvanteberegning,” Blinken sa og la til at USIBC i januar var vertskap for en rundebordssamtale der de to regjeringene innviet et nytt initiativ om kritiske og nye teknologier.

“Vi løfter og utvider den strategiske teknologien partnerskap mellom myndigheter, bedrifter og akademiske institusjoner i USA og India fordi vi mener hvordan teknologi utformes og brukes bør være basert på demokratiske verdier og respekt for menneskerettigheter,” sa han.

Sentralt i dette samarbeidet er å diversifisere og utdype forsyningskjedene med pålitelige land, samtidig som man reduserer strategiske avhengigheter, sa han.

Annonse

Handelssekretær Gina Raimondo og hennes motpart Union Commerce and Industries Minister Piyush Goyal etablerte nylig et partnerskap for å gjøre halvlederforsyningskjeden mer robust.

I Tamil Nadu ga US International Development Finance Corporation 500 millioner USD for å hjelpe et ledende amerikansk selskap med å bygge et solcelleproduksjonsanlegg. Dette prosjektet vil drive omtrent 30 millioner lyspærer i hjem, skoler og bedrifter over hele India, skape over tusen arbeidsplasser for indere og amerikanere, og flytte en nøkkelkomponent i USAs forsyningskjede for rene energi til en nær partner, bemerket diplomaten.

Ifølge Blinken er banen for det indisk-amerikanske partnerskapet umiskjennelig og fylt med løfter.
“Den blir skrevet på steder som North Carolina, hvor vår økende engasjement er til fordel for begge landene våre,” sa han.

Tar Heel State har blitt et knutepunkt for indiske investeringer med teknologiselskaper som HCL som skaper 2400 arbeidsplasser og trener amerikanske videregående elever for karrierer i IT-bransjen.

På den annen side er Charlotte-baserte Honeywell sysselsetter 13 000 mennesker fra Kolkata til Mumbai, noe som gjør sikrere fly og energieffektive bygninger. Duke University har etablert en tilstedeværelse i Bangalore, og styrker akademisk og forskningsutveksling mellom befolkningen i de to landene, sa han.

Les også

Cyclone Biparjoy Live Oppdateringer: 50 000 mennesker evakuert i Gujarat dag ahe…

<2 /figure>Manipur blusser opp igjen: 9 drepte, BJP-ministerboligen satt i brann

Etter ED arrestasjon i jobb-for-penger-svindel, Tamil Nadu-minister Senthil Balaji …

Cyclone Biparjoy Høydepunkter: Over 37 000 mennesker evakuert, minst 3 fett…Annonse

Ifølge toppen diplomat, en gründer i North Carolina fra Gujarat — kommenterer denne eksplosjonen av kommersiell aktivitet mellom USA og India — observert, “‘Dette kunne ikke ha skjedd for 15 år siden’.”