“Hele verden er ivrige etter å samarbeide med India i sin vekstreise”: Statsminister Modi ved National Rozgar Mela

0
239

Hele verden er ivrige etter å samarbeide med India i landets vekstreise i dag, sa statsminister Narendra Modi tirsdag mens han distribuerte rundt 70 000 utnevnelsesbrev til nyinnsatte rekrutter i ulike sentrale statlige avdelinger.

“India er kjent for sin politiske stabilitet som betyr mye i dagens verden; regjeringen i India er anerkjent som en avgjørende regjering og er kjent for sine progressive økonomiske og sosiale beslutninger,» sa han i en videotale tirsdag, da han henvendte seg til National Rozgar Mela.

Modi bemerket at National Rozgar Mela har blitt den nye identiteten til den nåværende regjeringen, og nevnte også hvordan BJP og NDA-styrte stater organiserer lignende Rozgar Melas regelmessig.

De utvalgte kandidatene fra hele landet vil bli medlem av sentralstyret i ulike avdelinger som finanstjenester, stillinger, skoleutdanning, høyere utdanning og inntekter, og blant annet forsvars-, jernbane- og helsedepartementer. Så mange som 43 steder over hele landet var knyttet til Mela under statsministerens tale, ifølge en uttalelse fra statsministerens kontor.

Statsminister Modi snakket om mulighetene for sysselsetting og selvstendig næringsvirksomhet i økonomien gjennom flaggskipet Mudra-ordningen, Startup India og Stand-Up India. Han sa at disse ungdommene blir jobbskapere, og la til at institusjoner som Staff Selection Commission (SSC), Union Public Service Commission (UPSC) og Railway Recruitment Board (RRB) gir flere jobber.

“The hele verden er ivrige etter å samarbeide med India i dens vekstreise i dag», bemerket statsministeren, og pekte på utfordringer som økonomisk resesjon, den globale pandemien og forstyrrelsen i forsyningskjeden på grunn av den pågående krigen mellom Russland og Ukraina.

Med henvisning til eksempler på ulike multinasjonale selskaper på vei inn i India for produksjon, forklarte Modi at utenlandske investeringer i landet gir opphav til produksjon, utvidelse og etablering av nye industrier, og øker eksporten, og gir dermed et løft til sysselsettingsmulighetene.

Annonse

Statsministeren understreket at sammenlignet med for et tiår siden er India et mer stabilt, trygt og sterkt land. Globale byråer anerkjenner arbeidet med å gjøre det enkelt å leve, bygge infrastruktur og gjøre forretninger, la han til.

Modi snakket også om “lidelsene med dynastipolitikk og nepotisme i rekrutteringsprosessen”. Han fremhevet problemet med «cash for jobs»-svindel som har blitt avdekket, og advarte ungdommen om et slikt system. Han nevnte også «land for jobs»-svindelen i en referanse til den tidligere jernbaneministeren i Unionen Lalu Prasad Yadav og bemerket at saken blir etterforsket av CBI og til behandling i domstoler. Statsministeren advarte ungdommen til slike politiske partier som plyndrer ungdommen i nasjonen i jobbens navn.

“På den ene siden har vi politiske partier som presenterer et takstkort for jobber, på den andre siden , det er den nåværende regjeringen som ivaretar ungdommens fremtid. Nå skal landet bestemme om ungdommens fremtid skal styres av takstkortet eller av sikringen», sa statsministeren.

Les også

Syklon Biparjoy Live-oppdateringer: 50 000 mennesker evakuert i Gujarat day ahe…

Manipur blusser opp igjen: 9 drepte, BJP-ministerbolig satt i brann

Etter ED arrestasjon i jobb-for-penger-svindel, Tamil Nadu-minister Senthil Balaji …

Cyclone Biparjoy Høydepunkter: Over 37 000 mennesker evakuert, minst 3 fete…Annonse

Prime Minister Modi uttalte at andre politiske partier prøver å splitte folket i språkets navn, mens regjeringen gjør språk til et sterkt sysselsettingsmedium. Han sa at vektlegging av rekrutteringsprøver på morsmålet kommer ungdommene til gode.