Bengal panchayat meningsmålinger: Da BJP, Cong snakket med lignende stemme, fikk HC sitt øre

0
255

PÅ DAG 4 I innlevering av nominasjoner til panchayat-meningsmålingene i Vest-Bengal, da bombeangrep etterlot flere skadde ved Bhangar i Sør 24 Parganas, beordret Calcutta High Court utplassering av sentrale styrker i områder der det sa politiet var utilstrekkelig. Retten ba også den statlige valgkommisjonen (SEC) vurdere å forlenge fristen for å sende inn nominasjoner, som går ut 15. juni.

Begge disse kravene var en del av begjæringene som ble sendt inn separat av BJP-leder Suvendu Adhikari og kongressens Adhir Ranjan Chowdhury – den sjeldne gangen de to partiene befant seg på samme side.

De to flyttet Høyesterett 8. juni, dagen etter at planen for panchayat-avstemningen ble kunngjort av SEC – inkludert nominasjoner som skal sendes inn mellom 9. og 15. juni (med to dagers permisjon i midten), avstemning 8. juli og tellende den 11. juli.

Forklart | Bengal Panchayat måler vold: Hva ligger bak sammenstøtene i staten

Retten godkjente begjæringene deres om umiddelbar høring, og tirsdagens ordre fulgte av anklagene.

Opposisjonsleder Suvendu Adhikari’s begjæring

2018-eksemplet:

“… de forrige Panchayat-valget som ble gjennomført i delstaten Vest-Bengal i 2018 ble også skjemmet av voldens laster, på grunn av hvilke rettferdige og transparente valg ikke kunne gjennomføres, og det var mange valgkretser der den politiske opposisjonen“ 8230; kunne ikke engang sende inn sine nominasjoner. Det er også på sin plass å nevne her at staten også var vitne til (til) vold i stor skala etter ordre fra den politiske styringsdispensasjonen… under forsamlingsvalget i 2021.”

Frykten for vold:

“(Den) Nåværende rettssaken er i påvente av slik vold og er et bona fide forsøk på å forhindre så stor skala vold under det kommende Gram Panchayat-valget, slik at et rettferdig og gjennomsiktig valg kan gjennomføres, der velgerne kan utøve deres franchise uten frykt eller frykt for gjengjeldelse. Den umiddelbare rettssaken søker også å gi beskyttelse til kandidatene… konkurrerer fra billetten til den politiske opposisjonen… Det er relevant å nevne at det gjøres en felles innsats av den regjerende politiske dispensasjonen i staten Vest-Bengal for å skape en følelse av frykt og panikk blant velgerne, slik at velgerne ikke kommer ut for å stemme og arbeiderne som er tilknyttet regjerende politisk dispensasjon i staten kan skape kaos på valgdagen så vel som telling, ved hjelp av standfangst og andre ulovlige midler.»

Politisk puls | Bengal panchayat meningsmålinger: Midt i sammenstøt hevder opposisjonen at kandidater stoppet fra å sende inn nominasjoner

Innsending av nominasjoner:

Annonse

“… respondentens valgkommisjon har… gitt kun 5 dagers tid til å sende inn nominasjon til nesten 73 000 seter, og en absolutt hånende øvelse har blitt satt på av den respondentende valgkommisjonen for å gjøre hele valgprosessen otios og farseaktig og gjøre det fordelaktig for den regjerende dispensasjonen å rigge resultatene av meningsmålingene. Ansvarende valgkommisjon burde ha gitt en rimelig tid, fortrinnsvis minst 12 dager fra datoen for aksept av nominasjonen for å sende inn nominasjonspapirene…”

Deployering av styrker:

“… valg til hele 73 000 seter vil bli holdt i en enkelt fase. Ved tidligere anledninger har det vært (sett) at selv når avstemninger ble holdt i flere faser, ble statspolitiet funnet å være ute av stand til å opprettholde lov og orden og sikre et rettferdig, fritt og gjennomsiktig valg, og dermed siden meningsmålingene blir holdt. holdt i en enkelt fase, krever dette umiddelbar utplassering av sentrale paramilitære styrker for å sikre gjennomføring av rettferdige, frie og transparente valg til det kommende Gram Panchayat-valget.”

Kongressen i Vest-Bengal sjef Adhir Ranjan Chowdhurys begjæring

Innsending av nominasjoner:

“… kommisjonen handlet i stor hast ved å utstede pressemeldingen den 8. juni 2023, samme dag som staten ga ut en melding fra 9. juni 2023 til 15. juni 2023 (for innlevering av nominasjoner). Slik (en) handling fra kommisjonens side lukter ondskap….”

Annonse Les også | Bengal panchayat får en dårlig start, jaget av spøkelser fra vold i 2018

Utplassering av styrker, frykt for vold:

“… det er mangel på politi og administrative styrker i delstaten Vest-Bengal for å gjennomføre og/eller avslutte Panchayat-valget på fredelig vis. Under de forrige valgene til Panchayats og kommuner som ble holdt i henholdsvis 2018 og 2022, hadde staten Vest-Bengal vært vitne til enestående vold og barbariske angrep på borgernes demokratiske rettigheter. Et stort antall personer mistet livet og et stort antall personer ble skadet. Opposisjonspartier i delstaten Vest-Bengal klaget også over at demokrati ble omgjort til en farse… Med tanke på det samme, har kommisjonen (SEC) til dags dato ikke søkt utplassering av sentrale væpnede politistyrker (CAPFs) for fredelig gjennomføring av det kommende Panchayat-valget. Det er relevant å nevne her at det har vært en presedens for utplassering av et stort antall CAPF-er i delstaten Vest-Bengal i Panchayat-valget som ble holdt i år 2013, i henhold til ordre vedtatt av den ærede høyesterett av India.”

SEC’s avgjørelser:

Les også

Karnataka Cong-regjeringens matkorngaranti får en hit, Center stopper ris…

Hvelling fra BJP-rifter, anti-incumbency, CM Chouhan låses på Damohs…

Fortsatt vold, Biren Singhs inkludering, «ingen konsultasjon»: Hvorfor Kuki…

Rekke over Kurmi og Kurmi (Mahto) floker i Bihar OBC-listegropene Nitish gov…

“… kommisjonens høye håndterlighet er tydelig, og det er også tydelig at de har miserabelt mislykket å overholde sine lovpålagte plikter. Videre ser det ut til at kommisjonen ikke har tatt lærdom fra fortiden med tanke på sin mangelfulle holdning til å ikke søke utplassering av CAPF-ene, implementering av online-nominasjoner, inkludert gjennom WhatsApp og/eller sikre fredelig nominasjon i BDO- og SDO-kontorer med strenge og hensiktsmessige sikkerhetsordninger i nærvær av CAPF-er, med en ytterligere mulighet til å sende inn nominasjon på alle stadier… for distriktsdommeren og også for statens valgkommissær, og ta andre forholdsregler.”

© The Indian Express (P) Ltd