Zomato verwijdert 'Kachra'-campagnevideo na terugslag op sociale media

0
34

Geconfronteerd met brede kritiek op zijn Wereldmilieudag-campagne met acteur Aditya Lakhia, haalde Zomato donderdag de video van YouTube en andere sociale-mediaplatforms.

De video met de titel ‘Zomato recyclet Kachra feat . Kachra als Kachra’, met Lakhia als 'Kachra', het personage dat hij speelde in de film Lagaan uit 2001 van Ashutosh Gowariker. In de film wordt Kachra getoond als een man uit een lagere kaste die belachelijk wordt gemaakt vanwege zijn identiteit.

De advertentie toont de acteur die een menselijke kruk, lamp en handdoek wordt, naast andere dagelijkse gebruiksvoorwerpen, in een poging om de hoeveelheid plastic te laten zien die wordt gebruikt bij het maken van deze objecten. De video probeerde de boodschap over te brengen dat het bedrijf “twee keer zoveel plastic recycleert als het levert, en het uit de stortplaatsen houdt”.

Onder degenen die bij de campagne scoorden, was filmmaker Neeraj Ghaywan, die Zomato berispte voor het gebruik van 'een van de meest ontmenselijkte stemloze afbeeldingen van Dalits ooit in de bioscoop'. om een ​​“weerzinwekkende kasteïstische commercial” te maken.

Terwijl een gebruiker schreef: “Stomme manier om recycling af te beelden', zei een ander dat Zomato “kasteïsme uit 2001.

Lees ook

Sloop begint op Odisha-school die fungeerde als mortuarium na tragedie met trein ” />

CBI registreert 6 FIR's, vormt SIT om geweld in Manipur te onderzoeken

Internationale scheidsrechter aan het woord: 'Ik zag Brij Bhushan naast haar staan, z…

De wereld vragen om tussenbeide komen in de problemen van India lokt grotere problemen uit: …

Na terugslag verwijderde Zomato de video van sociale mediaplatforms en gaf een verduidelijking door te zeggen dat de bedoeling van de video was om 'bewustzijn te verspreiden over de potentieel van plastic afval en voordelen van recycling op een humoristische manier”.

In 2022 had de startup voor voedselbezorging aangekondigd 100 procent plasticneutraal te zijn leveringen, en zei dat het vrijwillig al het gebruikte plastic zal recyclen tijdens het bezorgen van de bestellingen.