Wanneer moet zout aan baby's worden gegeven (en hoeveel)?

0
37

Babyvoeding – een echt uitdagend onderwerp voor alle nieuwe ouders. Wat moet je erin doen, wat moet je er niet in doen, hoe je het kunt bereiden en wanneer je het moet bereiden; het kan je allemaal in de war brengen en je hopeloos achterlaten. Maar de grootste vraag kan over zout gaan. Een hoofdbestanddeel van alle bereide gerechten, we kunnen ons leven zonder zout nauwelijks voorstellen. Kun je het echter altijd aan je baby geven?

Het spijsverteringsstelsel van baby's is niet zoals het onze. Ze zijn veel complexer en gevoeliger. U moet doktoren en oudere ouders u constant hebben horen zeuren dat u voorzichtig moet zijn met wat u in het eten van uw baby stopt.. Zout is zo'n ingrediënt waar je voorzichtig mee moet zijn. Hoewel het een wonder is voor onze gerechten, kan het op de lange termijn effecten hebben op het spijsverteringsstelsel van baby's. Daarom moet u, voordat u ook maar een snufje ervan toevoegt aan de maaltijden van uw baby, weten wanneer, hoe en wat u moet doen.

Dr. Santosh Yadav, in een haspel gedeeld op Instagram, helpt bij dit exacte probleem. Hij legt uit waarom zout schadelijk kan zijn en hoe dat kan. Bovendien praat hij ook over alternatieven voor zout voor babyvoeding.

 

Bekijk dit bericht op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dr.Santosh Yadav | (MD,FIAP,DASII) (@parentingtips_surat) 

In de reel zegt dr. Yadav dat baby's tot 12 maanden helemaal geen zout mogen consumeren. Dit komt omdat de nieren van een baby niet zo sterk zijn als die van volwassenen en het niet kunnen verwerken. Daarom kan dit leiden tot nierbeschadiging, wat een levenslang probleem kan zijn. Bovendien zegt hij dat het kind in de toekomst aan hypertensie zou kunnen lijden als het als kind te veel zout consumeert.

Hij zegt verder dat de smaakpapillen van baby's automatisch meer neigen naar neutrale smaak of zoetheid. Dus als een baby te vroeg in de kindertijd kennismaakt met zout, kan het kind later in zijn leven meer geneigd zijn tot zout, wat opnieuw kan leiden tot hypertensie.

Dr. Kanchan S Channawar, senior kinderarts en kinderintensivist, Kamineni Hospitals, Hyderabad voegde nog enkele andere problemen toe aan het consumeren van overmatig zout voor zuigelingenheeft misschien. “De inname van overmatig zout kan leiden tot meer dorst en uitdroging. Op de lange termijn kan een hoge zoutconsumptie bijdragen aan het ontstaan ​​van hoge bloeddruk op volwassen leeftijd.

LEES OOK | De eerste jaren: dit is wat u uw kinderen in elk stadium moet geven

In plaats daarvan raadt dr. Yadav aan dat baby's van 0 tot 12 maanden zout helemaal vermijden, terwijl baby's van één tot vier jaar slechts een halve theelepel zout per dag consumeren . “Baby's van één tot vier jaar oud hebben slechts een halve theelepel zout per dag nodig”, voegde hij eraan toe.

Dr. Channawar is het er echter mee eens dat baby's jonger dan één jaar helemaal geen zout mogen consumeren. Ze zegt ook dat baby's van twee tot vier jaar minder zout zouden moeten hebben dan aanbevolen door Dr. Yadav. Ze zei: 'Voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar oud is de aanbevolen dagelijkse inname van zout ongeveer 2-3 gram (minder dan een halve theelepel). Het is belangrijk op te merken dat deze aanbeveling zowel betrekking heeft op het zout dat van nature in voedingsmiddelen aanwezig is als op eventueel toegevoegd zout.

Advertentie

Ze legde uit: “Op deze leeftijd ontwikkelen kinderen nog steeds hun smaakvoorkeuren en gewoonten, dus het is gunstig om hun inname van zout te beperken.” Overmatige zoutconsumptie kan leiden tot gezondheidsproblemen, zoals een verhoogde bloeddruk en een voorkeur voor zoute voedingsmiddelen.

Dr. Yadav stelt voor dat je andere ingrediënten zoals knoflook, ui, komijn, peper of tijm gebruikt om smaak aan het eten van je baby toe te voegen. “Je kunt al deze ingrediënten gebruiken om smaak te brengenaan het eten van je baby. Voeg alsjeblieft geen zout toe aan de maaltijden van je baby voordat hij 12 maanden oud is”, concludeerde de arts.

Daarnaast stelde Dr. Channawar voor om ook verschillende soorten kruiden en specerijen in babyvoeding te gebruiken. “Bij het bereiden van babyvoeding zijn er tal van alternatieven voor zout die de smaak kunnen versterken. Een optie is om verschillende kruiden en specerijen toe te voegen, zoals kaneel, gember, tijm, oregano en basilicum. Het is belangrijk om deze smaken geleidelijk te introduceren om te controleren op mogelijke allergieën of bijwerkingen. Bovendien, aangezien baby's’ smaakpapillen geven de voorkeur aan zoetigheid, ingrediënten zoals geprakte bananen of appelmoes met natuurlijke zoetheid zijn ook goed voor babymaaltijden,” concludeerde ze.

Lees ook

Mythes over zindelijkheidstraining ontkracht

Maak het ontbijt gemakkelijk, eenvoudig en gezond met deze opwindende maaltijdideeën

< /figure>Nieuw geboren babywensen, citaten, status, berichten om nieuwe ouders te feliciteren

Slaap versus seks: als het kind er middenin zit!Advertentie

Download de Indian Express-app voor het laatste nieuws over ouderschap.

© IE Online Media Services Pvt Ltd