Vad är USA:s besatthet av ranchdressing?

0
50
jadimages/Shutterstock

Ranchdressing är ungefär lika amerikanskt som äppelpaj (och vi garanterar att någon har provat den kombinationen). Men varför är Amerika så besatt av denna krämiga kärnmjölksbaserade dressing?

För att förstå denna besatthet måste vi gå tillbaka i tiden för att—du gissade det—en riktig ranch. Låt oss ta en titt på var ranchdressing kom ifrån och hur det blev den mest populära dressingen i USA.

Från Alaska till Hidden Valley Ranch

Om du är en av de många som älskar att doppa nästan allt som är välsmakande (eller sött) i ranchdressing, har du Steve Henson att tacka. Grundaren och skaparen av Hidden Valley Ranch, Henson, är anledningen till att amerikaner är helt och hållet beroende av ranch.

Henson skapade först sin version av dressingen när han bodde i Alaska och lagade mat åt kollegor. Så småningom landade han i Kalifornien, där han och hans fru köpte en 120 hektar stor ranch, som de döpte till Sweet Water.

Efter att ha döpt om den till Hidden Valley och serverat hans unika dressing till gästerna blev folk förälskade i smaken. Det blev till och med en tradition för Henson att skicka hem gästerna med en burk av sin dressing, och ryktet spred sig snabbt.

På bara några år blev dressingen så populär. Henson lämnade dude ranch-verksamheten och gick in i ranch dressing verksamheten på heltid. Sedan 1992, när den avsatte italiensk dressing, har ranch varit den mest sålda salladsdressingen i USA.

Klä eller dopp? Det är komplicerat

Det finns många matdebatter, och en du kanske vill undvika är argumentet “ranch-as-dip”. Det finns till och med en pizzarestaurang i Dallas som tar ut rejäla $1 000 för en sida av ranchen. Även om det är ett skämt, visar det hur starkt vissa människor känner för att doppa pizza i detta krämiga flytande guld.

Du hittar också artiklar som på skämt förklarar hur doppning av din pizza på ranch kommer att “förstöra” ditt liv.

För vissa är det ett sätt att leva

Hidden Valley Ranch

Hidden Valley Ranch har utvecklat och producerat långt över 50 varianter av dess dressing, inklusive smaker som avokadoranch och baconranch. Det är dock originalet som förblir favoriten.

En restaurang som heter Twisted Ranch i St. Louis, Missouri, proklamerar att “ingenting är obrukbart.” Den bjuder en komplett meny med rätter som alla innehåller ranchkrydda eller dressing. Matstället är också stolt över att erbjuda 33 varianter av färsk ranchdressing dagligen. Om du är en ranchälskare vill du besöka denna amerikanska skatt.

Dessutom, om du är en lojal Hidden Valley Ranch-kund, kanske du vill kolla in några av de exklusiva varorna på webbplatsen. Från lunchlådor till poolflottor, du kommer garanterat att hitta något du behöver om du har anammat hela ranchens livsstil.

Vad Exakt är Ranch Dressing?

Nu när vi har klargjort exakt hur ranchdressing blev så populärt i USA måste vi förklara vad det är.

Ranchdressing får sin unika smak från många ingredienser. Dess krämiga konsistens kommer från en emulsion av kärnmjölk och majonnäs, medan smaksättningen består av vitlökspulver (och lök), salt, peppar, dill och gräslök.

Du kan göra någon av följande ranchdressingar på hem, där ingen kan berätta för dig vad du kan och inte kan doppa i det eller ringla på:

  • Hemlagad Buttermilk Ranch Dressing: Denna färska, krämigt recept framhäver ingredienser som vitlök och gräslök. Du kommer att älska den här scratch-versionen så mycket att du kan sluta med att permanent släppa flaskprylarna.

Hämta receptet: Once Upon a Chef

  • Chipotle Ranch Dip: Om du gillar din dressing med en kick, är denna chipotleversion rätt väg att gå. Det passar bra till kycklingbitar, eller droppade på tacos eller nachos, och gör sig till och med ett namn på en bädd av grönt. Så nästa gång du känner dig ambitiös, ta en burk chipotlepeppar (i adobosås) och vispa ihop en sats av denna pikanta dippsås.

Hämta receptet: Kim& #8217;s Cravings

  • Avocado Ranch Dressing: De som inte kan få tillräckligt med avokado (eller ranch) i sina liv kommer inte att kunna att motstå denna mashup. Observera att du också kan ersätta koriandern med dill om du inte är ett fan av den skarpa känslan.

Hämta receptet: Natasha’s Kitchen

Om du sitter stadigt under “Ranch-Lovers” kategori kan du definitivt uppskatta att du inte är ensam. Nästa gång du är sugen på en restaurangvärd dressing, prova ett av dessa hemlagade recept. Du kanske bara fastnar för livet!