TDP-manifest trekt opnieuw de aandacht van Jagan, na aanvallen erop plant hij een 45-daagse herziening van zijn overheidsplannen

0
34

Toen de Telugu Desam-partij (TDP) verschillende freebies en welzijnsregelingen opnam in haar onlangs uitgebrachte manifest, kwam de door Y S Jagan Mohan Reddy geleide regering in Andhra Pradesh hier zwaar op af en noemde hetzelfde een “kopie” van YSRCP-initiatieven. Maar volgens bronnen was het TDP-manifest een van de onderwerpen van discussie tijdens een kabinetsvergadering gehouden door Jagan op woensdag, waarbij werd besloten dat de regerende YSRCP een onderzoek zal houden om zijn eigen plannen te herzien.

Tijdens de bijeenkomst keurde Jagan verschillende lopende voorstellen van zijn regering goed, onder meer over de introductie van de Grand Pension Scheme (GPS), toewijzing van 6.840 nieuwe overheidsposten, een verhoging van 14.658 posten in banen bij de staatsoverheid, verhoging van de huurtoeslag voor de overheid werknemers met 16% en regularisatie van 10.000 contractarbeiders.

Daarna zeiden bronnen dat het TDP-manifest kwam ter discussie. Een “woedende” CM bekritiseerde het manifest, zeiden ze. Maar, zo voegden bronnen eraan toe, verschillende ministers vertelden Jagan dat de plannen “discussieonderwerpen in de staat waren geworden en vroegen om zijn suggestie over welke actielijn de partij zou moeten ondernemen met betrekking tot de beloften van de TDP.

De CM zou vervolgens de ministers hebben gevraagd om “contact op te nemen met de begunstigden van YSRCP-regelingen en hun feedback te ontvangen”. MLA's en parlementsleden van de YSRCP, gekozen leden van lokale organen, verantwoordelijken van districten en kiesdistricten en lokale leiders zullen nu een 45-daagse enquête houden voor hetzelfde. “De oefening is voornamelijk om erachter te komen wat de begunstigden van YSRCP-schema's vinden van de freebies die door de TDP zijn aangekondigd”, aldus bronnen.

De TDP heeft haar manifest uitgebracht met de titel ‘Bhavishyattuku-garantie (een garantie voor de toekomst)’ op 30 mei beloven vrouwen in de leeftijdsgroep 18-59 een maandelijkse hulp van Rs 1.500 per maand, Rs 15.000 per jaar voor moeders, gratis reizen voor vrouwen in het openbaar vervoer en drie gratis LPG-cilinders per jaar voor elk huishouden.

De TDP werd daarmee de eerste partij in Andhra die het manifest uitbracht, bijna een jaar eerder dan de peilingen, gepland voor april 2024. De YSRCP reageerde door de TDP aan te vallen, kopieën van het manifest te verscheuren en te zeggen dat TDP-leider Chandrababu Naidu niet “in staat zou zijn om de schema's uit te voeren”.

Lees ookGelukkig moord in rechtszaal en een UP-leider die CM had kunnen zijn

Temidden van scheuren in alliantie met JJP, stuurt BJP een bericht, paradeert 5 MLA's

AAP's Raghav Chadha verliest bungalow hij kwam boven zijn cijfer, neemt RS Secre…

Pilotshow koud comfort voor BJP-koper terwijl het de rand van Rajasthan in directe…

De YSRCP& #8217;De zorgen met betrekking tot de TDP komen ook voort uit de recente ontmoeting van Naidu met de top van de BJP, en aanwijzingen dat de twee voormalige bondgenoten mogelijk weer de handen ineen slaan.