Studenten waren bang om naar school te gaan waar de lichamen van slachtoffers van treinongelukken werden bewaard

0
45

Studenten van de Bahanaga High School in Odisha zijn bang om terug te keren naar hun lessen in het gebouw dat werd omgevormd tot een tijdelijk mortuarium na het driedubbele treinongeluk waarbij 288 passagiers om het leven kwamen.

Kort na de crash op 2 juni werden gehulde lichamen naar dit 65 jaar oude schoolgebouw vervoerd. De onwil van de jonge studenten en hun ouders om terug te keren naar een gebouw dat in verband wordt gebracht met tragische massale sterfgevallen is zo groot dat het schoolmanagementcomité (SMC) de deelstaatregering heeft gesmeekt het gebouw te slopen omdat het oud is.

img src=”https://data.indianexpress.com/election2019/track_1x1.jpg” /> LEES OOK | Ongeval met Coromandel Express: 'Opgetuigde' locatiebox vermoedt trigger voor Odisha-ongeluk, Rlys plant dubbele vergrendeling op hen

“Jongere studenten zijn bang”, gaf Pramila Swain, directrice van de Bahanaga High School toe, eraan toevoegend dat de school van plan was “spirituele programma's te geven en enkele rituelen te volgen om hen te helpen hun angsten te overwinnen.” Ze zei dat sommige ouderejaarsstudenten en NCC-cadetten van de school zich zelfs bij het reddingswerk hadden aangesloten.

De verzamelaar van het Balasore-district, Dattatraya Bhausaheb Shinde, die de school donderdag bezocht op aanwijzing van de afdeling school en massaonderwijs, zei: “Ik heb leden van het schoolbestuur, de directrice, ander personeel en lokale mensen ontmoet. Ze willen het oude gebouw slopen en renoveren, zodat kinderen wel enige angst of ongerustheid hebben om lessen te volgen.”

Een lid van de SMC vertelde de districtscollector dat na het bekijken van de lichamen die in het schoolgebouw lagen op tv: “De kinderen zijn getroffen en komen niet graag naar school nadat de school op 16 juni weer opengaat”.

Hoewel de lichamen zijn overgebracht naar Bhubaneswar en de schoolcampus is ontsmet en schoongemaakt, zijn de studenten en de voogden bang en in paniek. “Het is moeilijk te vergeten dat er zoveel lichamen in ons schoolgebouw werden bewaard”, zei een student.

De SMC had aanvankelijk slechts drie klaslokalen toegestaan. Later gebruikte het districtsbestuur de open hal van de school om de lichamen te bewaren voor identificatie.

Advertentie

“Onze kinderen weigeren naar school te gaan en hun moeders willen ze nu niet graag naar de onderwijsinstelling sturen”, zei Sujit Sahoo, een voogd.
Sommige ouders denken er ook over om van onderwijsinstelling te veranderen in plaats van hun kinderen naar Bahanaga High School.

Ondertussen hield de District Education Officer (DEO), Balasore, Bishnu Charan Sutar, woensdag een bijeenkomst met de SMC en de alumnileden om de studenten en de voogden te motiveren zodat ze geen negatieve gedachten koesteren. “We zullen ervoor zorgen dat geen enkele leerling om deze reden de school verlaat”, zei hij.

Verklarend dat de school en de lokale bevolking enorm hebben bijgedragen aan de reddings- en hulpoperatie tijdens het treinongeluk, de DEO zei: “De mensen van Bahanaga zijn dapper en dat is bewezen tijdens het incident.” en dien het in bij de overheid.

Lees ook

Cycloon Biparjoy brengt regen naar Mumbai en nabijgelegen districten

Mira Road killing: Ze was 'als een dochter', zegt man beschuldigd van het snijden van p…

Geen belediging van aanzetten tot haat tegen protesterende worstelaars: Delhi Po…

FIR geregistreerd tegen 14-jarige jongen in Maharashtra's Beed wegens sociale ..

“Het schoolgebouw is oud en wordt vaak gebruikt om mensen op te vangen tijdens overstromingen. Bahanaga is een overstromingsgevoelig gebied. De school kan worden gerenoveerd in het kader van het lopende transformatieprogramma”, zei hij.