Situationen i Manipur är fredlig, centret ger ett paket på 101 miljoner Rs för fördrivna personer: statlig säkerhetsrådgivare

0
54

Centret har godkänt ett hjälppaket på 101,75 miljoner Rs för de fördrivna människorna i våldsdrabbade Manipur efter ett direktiv från unionens inrikesminister Amit Shah, sa säkerhetsrådgivare till delstatsregeringen Kuldiep Singh på torsdagen .

Han sa också att situationen i Manipur förblev fredlig och under kontroll och att det inte har förekommit någon incident av våld i delstaten under de senaste 48 timmarna.

“För att ge hjälp till de fördrivna människorna i Manipur har inrikesministeriet godkänt ett hjälppaket på 101,75 miljoner Rs. Under sitt senaste besök i Manipur hade unionens inrikesminister Amit Shah uppmanat delstatsregeringen att skicka en begäran till MHA om ett hjälppaket för fördrivna människor,” sa Singh.

Under de senaste 24 timmarna återfanns 27 vapen, 245 ammunition och 41 bomber från Porompats polisstationsjurisdiktion i Manipurs Imphal East-distrikt medan ett vapen och två bomber beslagtogs i delstatens Bishnupur-distrikt. Totalt har 896 vapen, 11 763 ammunition och 200 bomber av olika slag hittats hittills, sa säkerhetsrådgivaren.

Avslappning av utegångsförbud under 12 timmar har tillkännagivits i fem dalgångar distrikt och under 10 timmar till 8 timmar i angränsande bergsdistrikt. Det finns inget utegångsförbud i sex andra bergsdistrikt.

Singh sa att förflyttning av viktiga föremål längs National Highway-37 är säkerställd och att 294 tomma fordon har lämnat Imphal till Jiribam på torsdagen. Totalt 220 lastade fordon har lämnat Noney och 198 lastade tankbilar och lastbilar har lämnat Jiribam.

Senior officerare har besökt utsatta områden och campat där. Strikta säkerhetsåtgärder har säkerställts i alla utsatta områden.

Annons

Vidare har kombinerade team av statliga och centrala styrkor intensifierat kamningsoperationer i många delar av staten, sade tjänstemannen.

Statsministrar och parlamentsledamöter besöker olika områden i Manipur och vädjar om fred och normalitet genom att träffa allmänheten och civilsamhällets organisationer.

Säkerhetsstyrkor organiserar också möten med civilsamhällets organisationer och bychefer och vädjar om fred. och normalitet förutom att utföra sitt områdesdominerande och patrullerande uppgifter, sa Singh.

Läs även

CBI registrerar 6 FIR, bildar SIT för att undersöka våldet i Manipur

Rivningen börjar på Odisha-skolan som fungerade som bårhus efter tågtragedi

Internationell domare talar: 'Jag såg Brij Bhushan stå bredvid henne, s…

Att be världen att ingripa i Indiens problem är inbjudande till större problem: …Annons

Våld bröt ut i den nordöstra delstaten efter en ‘Tribal Solidarity March’ organiserades i bergsdistrikten den 3 maj för att protestera mot Meitei-gemenskapens krav på schemalagd stam (ST). Hittills har nästan 100 människor mist livet och över 300 skadats ända sedan det etniska våldet bröt ut för över en månad sedan.