RuPay-kaarten voor digitale leningen: wat heeft RBI aangekondigd

0
46

De RBI heeft besloten om de uitgifte van RuPay prepaid forex-kaarten door banken in India toe te staan ​​voor gebruik bij geldautomaten, PoS-machines en online handelaren in het buitenland. Verder zullen RuPay-betaalpassen, creditcards en prepaidkaarten worden uitgegeven in buitenlandse jurisdicties, die internationaal kunnen worden gebruikt, ook in India. Deze maatregelen zullen het bereik en de acceptatie van RuPay-kaarten wereldwijd vergroten, zei de centrale bank donderdag.

RuPay-debet- en creditcards uitgegeven door banken in India hebben internationale acceptatie gekregen door bilaterale overeenkomsten met internationale partners en co-badging-overeenkomsten met internationale kaartsystemen, aldus het.

e-RUPI-vouchers

De RBI heeft voorgesteld om de reikwijdte en het bereik van e-RUPI-vouchers uit te breiden door niet-bancaire uitgevers van Prepaid Betaalinstrumenten toe te staan ​​e-RUPI-vouchers uit te geven en de uitgifte van e-RUPI-vouchers namens individuen mogelijk te maken. Andere aspecten, zoals het herladen van vouchers, authenticatieproces en uitgiftelimieten, zullen ook worden gewijzigd om het gebruik van e-RUPI-vouchers te vergemakkelijken. Op dit moment worden doelspecifieke vouchers uitgegeven door banken namens centrale en deelstaatoverheden en in beperkte mate namens bedrijven.

BBPS moet worden gestroomlijnd

Om de efficiëntie van het systeem te verbeteren en meer deelname aan te moedigen, zullen de processtroom van transacties en lidmaatschapscriteria voor onboarding van operationele eenheden in het Bharat Bill Payment System (BBPS) worden gestroomlijnd. Momenteel heeft BBPS meer dan 20.500 billers aan boord en verwerkt het meer dan 9,8 crore transacties per maand.

Digitale leningen

De centrale bank heeft besloten om een regelgevingskader opzetten voor het toestaan ​​van standaardverliesgarantieregelingen bij digitale leningen. Gedetailleerde richtlijnen ter zake zullen afzonderlijk worden uitgegeven. Dit is in overeenstemming met de doelstelling om een ​​evenwicht te bewaren tussen innovatie en voorzichtig risicobeheer, aldus de RBI.

Leningsdoelstellingen voor prioritaire sectoren

De RBI heeft besloten om de infaseringsperiode voor het behalen van de prioritaire kredietverleningsdoelstellingen van stedelijke coöperatieve banken met twee jaar te verlengen, tot 31 maart 2026. Verder zullen passende stimulansen worden gegeven aan banken die aan de voorgeschreven doelen per 31 maart 2023.

Gemachtigde personen onder FEMA

Lees ook

Reizen naar het buitenland? Vergeet niet deze 5 benodigdheden in te pakken

Vrouwen op de snellere baan brengen: inspirerende verhalen over hoe Flipkart…

Pernod Ricard India: gemeenschappen koesteren, versterken en transformeren…

Verbruik van benzine, diesel bereikt nieuw record in mei

De centrale bank heeft besloten om het licentiekader voor geautoriseerde personen (AP's) onder FEMA te rationaliseren en te vereenvoudigen om effectief voldoen aan de nieuwe eisen van de snel groeiende economie. Het doel is om operationele efficiëntie te bereiken bij het leveren van valutafaciliteiten aan gewone personen, toeristen en bedrijven, met behoud van passende waarborgen.