Raghav Chadha-bungalowrij: zal de verblijfsorde bestrijden, zegt het hoofd van het House-panel

0
44

De voorzitter van het Rajya Sabha House Committee, C M Ramesh, zei donderdag dat het Rajya Sabha-secretariaat zou pleiten tegen het bevel tot uitstel van Aam Aadmi-partijparlementslid Raghav Chadha tegen het besluit om de toewijzing van een Type-VII-bungalow aan hem te annuleren.

p>

In een gesprek met The Indian Express zei Ramesh: “We zullen vechten om het bevel tot uitstel te laten vervallen en indien nodig naar een hogere rechtbank stappen. De reden is dat hij geen recht heeft op een bungalow type VII en dit is hem meegedeeld in het opzeggingsbericht.”

Eerste parlementsleden hebben recht op een Type V-bungalow of flat, terwijl parlementsleden die voormalige MLA's zijn recht hebben op een Type VI, volgens het Rajya Sabha-ledenhandboek. De voorzitter van de House Committee kan echter uitzonderingen maken, zegt het handboek. Chadha zat in zijn eerste ambtstermijn als MLA in de Delhi Assembly toen hij in 2022 de Rajya Sabha-peilingen uit Punjab betwistte en won, waarmee hij voor het eerst parlementslid werd.

Lees meer | Raghav Chadha verhuist naar rechtbank na verlies bungalow: Wat is zijn zaak, hoe worden officiële woningen toegewezen

Volgens het gerechtelijk bevel dat hem het verblijf had verleend, had het Rajya Sabha-secretariaat Chadha eerst een Type-VI-huis toegewezen in juli 2022 en nadat hij een protest had ingediend bij de Rajya Sabha-voorzitter, vice-president Jagdeep Dhankhar, een Type-VII-bungalow. werd in september in plaats daarvan toegewezen. In maart dit jaar stuurde het secretariaat een brief naar het eerste Kamerlid waarin de toewijzing van de bungalow aan hem werd geannuleerd. Dit bracht Chadha ertoe om naar de rechtbank te verhuizen en op 18 april uitstel te krijgen tegen verwijdering uit de bungalow, AB-5, Pandara Road. De termijn van Ramesh als voorzitter van de House Committee begon op 2 november 2022, terwijl de vorige voorzitter, OP Mathur, zijn ambt in juli 2022 verliet.

Lees ook

Cycloon Biparjoy Live Updates: Zeer zware storm om verder te intensiveren in …

Politie neemt vrouwelijke worstelaar mee naar WFI-kantoor, Brij Bhushan was thuis op sam…

Centrum vormt vredescomité in Manipur; gouverneur naar hoofdpaneel

Nieuwe flare- in Manipur: 3 doodgeschoten in dorp Kuki

Op dit moment is de zaak in behandeling bij de rechtbank van Patiala House en de volgende hoorzitting is 10 juli. Chadha had woensdag gezegd dat de annuleringsbrief zonder enige kennisgeving was en bevatte geen reden. Hij zei dat de toewijzing werd gedaan door de voorzitter van Rajya Sabha. Hij had geen verdere opmerkingen toen hij donderdag werd bereikt.

© The Indian Express (P) Ltd