“Når statsminister Modi kommer på statsmiddag, hva gjør vi for å fikse dette”: Amerikanske lovgivere tar opp spørsmålet om visumventetid i India

0
41

Topp amerikanske lovgivere beskriver India som en viktig partner der folk-til-folk-forholdet spiller en betydelig rolle, og har oppfordret Biden-administrasjonen til å ta opp spørsmålet om visumventetid i India på en prioritert basis.

Senator Bob Menendez, leder av Senatets utenrikskomité, og kongressmedlem Michael Waltz, medformann for House India Caucus, spurte under to separate kongresshøringer om konsulære anliggenders budsjett øverste embetsmenn i utenriksdepartementet hvorfor folk i India står overfor ventetider for visum. opptil 600 dager.

“USA har sterke folk-til-folk-bånd med India. India er nå en del av QUAD. Vi engasjerer det hele tiden i geostrategiske interesser som vi har. New Jersey er hjemsted for et stort antall indiske amerikanere og deres familier. Jeg setter pris på og applauderer avdelingens økte fokus på å redusere ventetidene for førstegangs B1-B2-søkere i India,” sa Menendez.

“Men til tross for denne fremgangen det siste året, fortsetter India å møte de lengste ventetidene globalt med gjennomsnittlige ventetider for en avtale for første gang B1-B2-søker som varierer mellom 450 og 600 dager. Kan du snakke med meg om hvorfor det er slik? Hvorfor tar det opptil 600 dager før en avgjørelse blir dømt?» spurte Menendez under en høring i Senatets utenrikskomité.

Menendez sa at forholdet mellom Indo og USA var et av de mest konsekvente økonomiske diplomatiske sikkerhetsforholdene vi har i det 21. århundre.

“Jeg er medformann for USAs India Caucus. Jeg tror det er et av de mest konsekvente økonomiske diplomatiske sikkerhetsforholdene vi har i det 21. århundre. En av de konsekvente og smertefulle klagene jeg mottar fra indiske amerikanere og fra våre indiske kolleger er ventetiden, til tross for det faktum at i India tror jeg at du har den nest eller tredje mest konsulære tjenestemannen, sa kongressmedlem Waltz under en høring av House Foreign Relations Committee.

“Dataene jeg har er at den gjennomsnittlige ventetiden i Mumbai, India var 587 kalenderdager. Med vår handel på over 150 milliarder USD med følgeforholdet med statsminister Narendra Modi som kommer på en statsmiddag og besøk denne måneden, hva gjør vi for å fikse dette. Har du sett på noen India-spesifikke retningslinjer eller problemer?» spurte han.

Annonse

Han sa at forsinkelsen i visumet ville påvirke forretningsforholdet.

“Har du sett på kanskje en quad paraply eller boble for noen av disse kritiske forretningsrelasjonene. Min delstat akkurat i Florida, er det anslått at USD 8 milliarder i handelskonferanser, arrangementer og besøkende, det er 250 000 arbeidsplasser er berørt av disse forsinkelsene. Så hva gjør vi for å fikse det?” spurte Waltz.

Assisterende utenriksminister for konsulære anliggender Rena Bitter fortalte lovgiverne ved de to forskjellige kongresshøringene at utenriksdepartementet jobber hardt med det og har tatt flere skritt for å løse dette problemet.

Annonse

“India er et sted hvor vi historisk sett har hatt stor etterspørsel etter visum, og det er bare en enorm mengde oppdemmet etterspørsel. En av tingene med India er at hvert innlegg er unikt, men de hadde også en veldig ødeleggende kamp med Covid 19 ganske sent, slik at deres evne til å møte den oppdemte etterspørselen varte ganske mye lenger,» sa hun.

Ventetidene for visum er redusert med omtrent to tredjedeler.

“Vi har åpnet avtaler for indiske statsborgere, dedikerte avtaler i andre stillinger for spesifikke avtaler og i alle andre kategorier. Jeg er sikker på at du er klar over dette og du har nevnt det, ventetidene er bedre før pandemien?» sa hun.

“Vi vil dømme 1 million visum i India i år. Produktiviteten vår der er usedvanlig høy,” sa Bitter.

I House Congressional-høringen sa Bitter at USA har åpnet avtaler for indiske søkere ved andre stillinger som er dedikert kun til indianere for å sikre at de er i stand til å få dekket reisebehovene deres.< /p>Les også

Dramatisk oppvarming i Stillehavet Ocean, El Nino kommer tilbake etter 7 år, erklærer…

Før-og-etter-satellittbilder viser dype belastninger av Ukrainas damkollaps

Tidligere USAs president Donald Trump tiltalt i hemmeligstemplet dokument…

Kina skal bygge spionbase på Cuba, sier media; USA og Cuba sår tvil om re…Annonse

“Vi sender ansatte til India. Vi reduserte ventetiden med omtrent to tredjedeler i begynnelsen av året, og vi vil fortsette å fokusere på det. Vi er veldig klar over disse problemene,» sa hun.