Kolhapur botst: hoe het begon, wat er tot nu toe is gebeurd | Top punten

0
39

De spanningen heersten woensdag in de stad Kolhapur in Maharashtrana gewelddadige protesten en beschietingen met stenen tijdens een bandh die werd opgeroepen door pro-Hindutva-outfits om actie te ondernemen tegen aanstootgevende posts op sociale media waarin naar verluidt Mughal-keizer Aurangzeb en 18th werden verheerlijkt -eeuwse Mysore-heerser Tipu Sultan.

Volgens PTI zijn tot nu toe ten minste 36 mensen gearresteerd en zijn er meerdere zaken geregistreerd in verband met het geweld.

Hier zijn de top 10 ontwikkelingen die we tot nu toe kennen.

 1. 01

  Hoe begon het?

  Politieambtenaren van het Kolhapur-district zeiden dat een groot aantal mensen van verschillende rechtse organisaties zich woensdagochtend hadden verzameld in Chhatrapati Shivaji Chowk in Kolhapur om te protesteren tegen posts op sociale media met een afbeelding van de 18e-eeuwse Mysore-heerser Tipu Sultan en Mughal regeert Aurangazeb , vergezeld van een aanstootgevende slogan. Terwijl de outfits hadden opgeroepen tot een bandh in de stad Kolhapur, werd er ook geprotesteerd.

 2. 02

  Wanneer werd het protest gewelddadig?

  < p>Volgens Mahendra Pandit, hoofdinspecteur van politie in het Kolhapur-district, “namen sommige onverlaten na afloop van het protest hun toevlucht tot het bekogelen van stenen”. “We hebben snel op deze situatie gereageerd omdat er ter plaatse veel politie was ingezet. We moesten geweld gebruiken om de menigte onder controle te houden… We houden de situatie nauwlettend in de gaten”, zei hij.

 3. 03

  Internetdiensten opgeschort

  Vanwege het protest zijn internetdiensten tot donderdag opgeschort in Kolhapur, vertelde een hoge politiefunctionaris aan persbureau PTI.

  li>

 4. 04

  SRPF ingezet, verbodsbepalingen van kracht

  Volgens PTI is personeel van de State Reserve Police Force (SRPF) ingezet in Kohlapur en heeft de politie meer agenten uit Satara gezocht. Er zijn verbodsbevelen uitgevaardigd tot 19 juni die de bijeenkomst van vijf of meer personen verbieden.

 5. 05

  Maharashtra CM Eknath Shinde roept op tot vrede in Kolhapur

  De eerste minister van Maharashtra, Eknath Shinde, riep op tot kalmte en zei dat niemand de wet in handen mocht nemen. “Wie het recht in handen neemt, zal niet gespaard blijven. Ik heb contact met het lokale bestuur en de nodige richtlijnen zijn gegeven. Het welzijn van de gewone man is onze hoogste prioriteit,” zei Shinde.

 6. 06

  Wat Devendra Fadnavis zei

  De plaatsvervangend eerste minister van Maharashtra, die ook de portefeuille van het ministerie van Binnenlandse Zaken bekleedt, vroeg zich af of er een verband bestaat tussen politieke verklaringen van sommige leiders over oproerachtige situaties en de weergave van Aurangzeb's foto's. “Plotseling kwamen zoveel Aurangzeb's aulad (nageslacht) in Maharashtra aan. We zullen moeten uitzoeken waar ze in zulke grote aantallen als paddestoelen uit de grond schieten', zei hij.

  'Eerst leggen oppositieleiders een verklaring af waarin ze zeggen dat er rellen in de staat zullen zijn. “De gemeenschap reageert door in verschillende districten af ​​te zien van de foto's van Aurangzeb en Tipu Sultan. Wat is de reden voor de plotselinge verheerlijking van Aurangzeb en Tipu Sultan?” voegde hij eraan toe.

 7. 07

  NCP-chef Sharad Pawar claimt 'religieuze kleur' gegeven aan kleine problemen

  Ondertussen beweerde NCP-chef Sharad Pawar dat er “religieuze kleur” werd gegeven aan enkele kleine kwesties en dat de regerende partijen dergelijke dingen aanmoedigen, wat volgens hem een ​​reden tot bezorgdheid is. “Onlangs hoorden we over Ahmednagar. Vandaag zag ik nieuws uit Kolhapur. Mensen kwamen de straat op, en religieuze kleur geven aan een klein incident van het verzenden van een bericht via de telefoon is geen goed teken. De regerende partijen moedigen dergelijke dingen aan, ” beweerde hij.

 8. 08

  Stenen geslingerd in het district Ahmednagar

  Bij Sangamner in het district Ahmednagar werden stenen geslingerd tijdens een rally van Sakal Hindu Samaj twee dagen geleden in reactie op de vermeende moord op een jongen. Twee personen raakten gewond en vijf voertuigen raakten beschadigd tijdens het incident.

 9. 09

  Maharashtra-minister vergadert met maatschappelijke groeperingen

  Kort na het geweld hield de minister van Maharashtra, Deepak Kesarkar, een ontmoeting met verschillende sociale organisaties in Kolhapur. Kesarkar, die ook minister van voogd van het Kolhapur-district is, heeft er bij de lokale bewoners op aangedrongen de vrede te bewaren.

  “Tijdens de bijeenkomst hebben we een eed afgelegd dat we het pad zullen volgen zoals aangegeven door Chhatrapati Shivaji Maharaj en Chhatrapati Shahu Maharaj Tijdens de bijeenkomst ontstond een positief beeld en het zal richting geven aan de hele staat”, vertelde Kesarkar aan verslaggevers na de bijeenkomst, meldde persbureau PTI.

 10. 10

  Aanstootgevende slogans geuit in Ahmednagar

  De politie van Kolhapur is dinsdag een onderzoek gestart naar berichten op sociale media. Dezelfde aanstootgevende slogan werd samen met een poster van Mughal-heerser Aurangzeb gezongen tijdens een processie die twee dagen geleden in het district Ahmednagar werd gehouden. Het incident werd gemeld tijdens een Urs-processie van Dam Bara Hazari Baba Dargah in het Fakirwada-gebied van Ahmednagar rond 21.15 uur op 4 juni.

  Lees ook

  Internationale scheidsrechter spreekt: 'Ik zag Brij Bhushan naast staan voor haar, s…

  Odisha-treintragedie: video legt laatste momenten vast voordat Coromandel Expr… =450,250″ />

  Rajiv Gandhi weigerde om ex-premiers, hun familie onder SPG-bescherming op te nemen…

  Cycloon Biparjoy zal de komende 36 uur intenser worden: IMD

 11. 11

  Maharashtra politie onderzoekt probleem< /h3>

  De exacte oorzaak van de botsingen tussen gemeenschappen in Sangamner, Akola, Kolhapur en Dhule is nog onbekend en de politie onderzoekt het nog steeds.

 

p>