Kan dina kläder locka myggor?

0
34
Anastasiya Aleksandrenko/Shutterstock.com

Föreställ dig det här: det är en varm sommarkväll, det blåser en mild bris och du är redo att njuta av naturen. Men så tittar du ner och det sitter en otäck mygga på din ärm. Ögonblicket är förstört. Har du någonsin undrat om ditt klädval kan göra dig till ett mål för de där irriterande insekterna?

Som det visar sig, ja, dina kläder och myggbett hänger ihop.

Enligt forskning , myggor attraheras av vissa saker, men kläder är inte precis en av dem. Snarare är det färgen på kläder som kan fånga deras uppmärksamhet. Även om färg inte är det enda en mygga attraheras av, är det något de märker och kan leda dem närmare dig.

AV! Familjevård Insekter & Myggmedel

Håll myggorna borta utan den otäcka lukten eller klibbiga känslan av vanlig insektspray.

Amazon

10,98 USD
$13,46 Spara 18 %

Mörka färger som svart, djupröd och marinblå tenderar att sticka ut mer mot bakgrunden, vilket gör det lättare för myggor att upptäcka när de är ute och jagar blod. Men huruvida de snackar på dig handlar inte bara om färgen på dina kläder.

Myggor attraheras också av värme och andningen vi andas ut. Faktorer som din kroppstemperatur, blodgrupp och huruvida du har druckit alkohol eller inte spelar alla en betydande roll i deras val av måltid.

Om du vill göra dig själv ännu lite mindre attraktiv till dessa otäcka insekter, välj ljusa färger som vita, pasteller eller neutrala färger. Kom ihåg att alla fördelar är bra mot myggor.