Jeep Grand Cherokee 4xe Review: onderdompelen in elektrisch

0
52

Beoordeling:
7/10
? < ul>

 • 1 – Werkt niet
 • 2 – Nauwelijks functioneel
 • 3 – Ontbreekt ernstig op de meeste gebieden
 • 4 – Functioneert, maar heeft tal van problemen
 • 5 – Prima maar laat veel te wensen over
 • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
 • 7 – Geweldig en waard om te kopen
 • < li>8 – Fantastisch, bijna de beste in zijn klasse

 • 9 – Best-in-class
 • 10 – Borderline-perfectie
 • Prijs:
  Vanaf $ 68.275
  Jeep Tyler Hayes/HowToGeek

  Jeep's Grand Cherokee 4xe hybride voertuig brengt elektrische energie naar zijn serie SUV's, maar de grote vraag is of zijn microscopische 40 kilometer volledig elektrische actieradius voldoende is om diegenen die op zoek zijn naar benzine-alternatieven tevreden te stellen. Uiteindelijk is het een solide hybride optie, maar geen geweldige EV.

  Dit is wat we leuk vinden

  • Meerdere rijmodi, waaronder volledig elektrisch
  • < li>Comfortabel interieur

  • Heads-up display en CarPlay waren handig

  En wat we niet doen

  • 40 km elektrische actieradius was beperkend
  • Kan niet met 1 pedaal rijden met weinig kracht regeneratief remmen
  • Veel te veel knoppen en onoverzichtelijke bedieningselementen

  De deskundige recensenten van How-To Geek gaan praktisch aan de slag met elk product dat we beoordelen. We hebben elk stuk hardware urenlang getest in de echte wereld en ze door benchmarks in ons lab laten lopen. We accepteren nooit betalingen om een ​​product aan te bevelen of te beoordelen en verzamelen nooit beoordelingen van andere mensen. Lees meer >>

  Inhoudsopgave

  Jeep gaat elektrisch met hulp van benzine
  Jeep's Grand Cherokee 4xe rijden als een volledig elektrische versie
  De plug-in Grand Cherokee 4xe opladen
  Grand Cherokee 4xe's infotainment en CarPlay
  Moet je de 2023 Jeep Grand kopen Cherokee 4xe?

  Jeep gaat elektrisch met hulp van benzine

  2022 Jeep Grand Cherokee 4xe Overland modelTyler Hayes/HowToGeek

  • Motor: 2.0L I-4 Turbo PHEV
  • Koppel: 470 lb-ft
  • Paardenkracht: 375 pk
  • Transmissie: 8-traps 8P75PH PHEV Automatic
  • Elektrisch bereik : 40 km volledig elektrische actieradius
  • MPG (gas+elektrische stad/snelweg-combinatie): 56 mijl per gallon equivalent (MPGe)
  • MPG (gas city/hwy combo): 27 mijl per gallon
  • Remmen: bekrachtigd antiblokkeersysteem

  Jeep’s Grand Cherokee 4xe adverteert zijn hybride elektrische capaciteiten zeer prominent van de gekaapte “4xe&#8221 ; branding in plaats van 4×4, evenals felblauwe accenten rond het voertuig. Jeep wil mensen laten weten dat er iets anders is aan deze geëlektrificeerde modellen.

  Het is redelijk dat het bedrijf hard leunt op deze technologie. De 4xe Cherokee- en Wrangler-voertuigen uit 2022 en 2023 met een adviesprijs van minder dan $ 80.000 komen elk in aanmerking voor een federale korting van maximaal $ 3.750. En voor mensen die aarzelen om alleen elektrisch te gaan, kan de terugval op benzine hun angst voor langeafstandsreizen of offroad-avonturen verlichten.

  GERELATEERDHoe werkt een elektrisch voertuig?1

  Aangezien de toekomst van de auto-industrie echter elektrisch is, was ik het meest geïnteresseerd in dat deel van dit Grand Cherokee Overland-model uit 2022 dat ik een week lang heb getest. In het begin wilde ik uitzoeken of de actieradius van 40 kilometer alleen op elektriciteit genoeg was om een ​​gevoel van elektrisch rijden te krijgen of dat het er in de eerste plaats was om hybride taken uit te voeren.

  Ik heb de afgelopen vijf jaar exclusief in een elektrisch voertuig van Tesla gereden en heb de Rivian R1T elektrische truck getest, dus ik was ook benieuwd hoe Jeep zich verhoudt tot die ervaringen.

  Zowel de Grand Cherokee 4xe Overland-modellen uit 2022 en 2023 beginnen bij $ 68.000, dus hij valt binnen het bereik van een Tesla Model Y. Als je de Jeep upgradet met extra luxe- of technologiepakketten, kun je in de prijsklasse van een Rivian R1T komen.

  Jeep's Grand Cherokee 4xe besturen als een volledig elektrische auto

  Opladen met een openbare oplader van niveau 2 Tyler Hayes/HowToGeek

  Er zijn drie rijmodi voor de 4xe Grand Cherokee: Elektrisch, Hybride en E-Saver. Dat komt neer op het gebruik van alleen de batterij, de helft van de batterij en de helft van benzine, en alle benzine.

  Voor mijn eerste rijgedrag bleef ik zoveel mogelijk bij alleen elektrisch rijden. Verrassend genoeg leek deze Grand Cherokee 4xe minder op het rijden in een Tesla of Rivian dan ik dacht. Hij was stil omdat er geen motorgeluid was, maar daar stopten de meeste overeenkomsten.

  De Grand Cherokee 4xe heeft niet dezelfde mogelijkheid om het pedaal tot op de grond te stampen als die andere twee voertuigen. Er was natuurlijk kracht, maar zodra ik mijn voet naar beneden drukte om meer te voelen, verdween het en voelde ik me meer verplicht om te schakelen zoals een gasauto dat doet.

  Het andere onmiddellijke verschil dat ik voelde, was het remmen. Het kenmerk van een elektrisch voertuig is dat het moeilijk is om te accelereren in plaats van te remmen. In tegenstelling tot een elektrisch voertuig, wilde deze Grand Cherokee 4xe niet volledig tot stilstand komen toen u het gaspedaal losliet en regeneratief remde om hem af te remmen.

  Toen ik eenmaal volledig tot stilstand was gekomen met behulp van het rempedaal en mijn voet eraf had getild, begon het voertuig te kruipen. Er was geen hold-optie die ik kon vinden. Ik miste absoluut het ritme van het rijden in een puur elektrisch voertuig. Want zelfs in de elektrische modus van de Grand Cherokee 4xe verliep alles minder soepel – van accelereren tot vertragen en stoppen.

  GERELATEERDWat is regeneratief remmen en hoe werkt het?

  Voor degenen die niet vertrouwd zijn, probeert regeneratief remmen een deel van de energie te benutten wanneer een voertuig vertraagt. Bij dit voertuig is die functie een fysieke knop op het dashboard. Ik liet het de hele tijd aan. Ik dacht dat het met zo'n laag batterijbereik waarschijnlijk dom zou zijn om het niet aan te houden. De regeneratieve remkracht was vrij zacht in vergelijking met andere voertuigen die ik heb geprobeerd. Het was net genoeg kracht om een ​​steile leercurve te creëren om tot een niet-schokkende bewegingsstop te komen.

  Ondanks dat de elektrische modus niet helemaal in dezelfde klasse valt als een voertuig van Tesla of Rivian, was het bevredigend genoeg om in ieder geval de mogelijkheid te hebben om alleen elektrisch te rijden. Door het motorgeluid weg te nemen en het gebruik van benzine te vermijden, werd het rijden prettiger.

  Ik heb wat heel licht vuil en off-road gereden in de elektrische modus, maar niets belangrijks om de prestaties op dit gebied te bepalen. De Jeep handelde goed en ik waardeerde de mogelijkheid om de ophanging naar behoefte hoger en lager te zetten.

  Als je, net als ik, nieuwsgierig bent naar wat er gebeurt als de batterij leeg raakt, de benzinemotor alleen maar in werking treedt, stop je niet zomaar op de weg. Hybride modus is ook de standaardmanier waarop het voertuig start als u de gasverslindende E-Save-modus gebruikte tijdens de vorige rit.

  De stekker opladen -in Grand Cherokee 4xe

  Tyler Hayes/HowToGeek

  Meerdere dagen reed ik doelbewust naar plaatsen zoals een supermarkt en een winkelcentrum met openbare oplaadstations, zodat ik een idee kreeg van het doen van boodschappen terwijl ik de Grand Cherokee 4xe oplaadde. Alleen het hebben van een elektrische actieradius van 25 mijl was een enorme plagerij. Het rijden naar die plaatsen nam een ​​aanzienlijk deel van het batterijbereik in beslag en vereiste vervolgens iets meer dan een uur opladen bij een openbaar laadstation van niveau 2 om het weer vol te krijgen. Daarna kostte het terug naar huis rijden weer een aanzienlijke hoeveelheid batterijvermogen.

  GERELATEERDNiveau 1, niveau 2 of niveau 3? EV-opladers uitgelegd

  Hoewel ik de afgelopen vijf jaar elektrische voertuigen heb bestuurd, had ik geen idee hoe het zou voelen om slechts ongeveer 40 kilometer elektrische actieradius beschikbaar te hebben. Het bleek echt zwaar te zijn. Ik denk niet dat het een haalbare optie is om de Grand Cherokee 4xe aan te schaffen met het doel om alleen elektrisch te rijden.

  Alleen elektrisch kunnen rijden is een bonus voor krappe omstandigheden, maar het zou waarschijnlijk niet de reden moeten zijn om dit voertuig te kopen. Het bereik van 21 mijl van de Wrangler 4xe valt in een vergelijkbare positie.

  De oplaadsnelheden kunnen vanuit het voertuig worden aangepast om langzamer te zijn.Tyler Hayes/HowToGeek

  Het opladen van de Grand Cherokee 4xe was een fluitje van een cent en net zo eenvoudig als elke andere plug-in elektrische auto. Er is hier echter geen snel opladen. Het is gewoon niveau 1 bij 120V, zoals een standaard stopcontact, of niveau 2 bij 240V, wat doorgaans een actieradius van ongeveer 10 tot 12 mijl per uur biedt.

  Van minder dan 5% batterij tot 100% vermogen , liet de Jeep zien dat het 11 uur en 12 minuten zou duren om een ​​stopcontact van niveau 1 te gebruiken. Bij gebruik van een stopcontact van niveau 2, zoals een stopcontact voor een wasdroger, was de geschatte tijd 2 uur en 6 minuten.

  Interessant is dat de 4xe Grand Cherokee zijn batterij ook tijdens het rijden kan opladen in de E-Save-modus. Het leek bijna op de poging van Jeep tot een perpetuum mobile, ook al gebruikt het alleen bestaande energie opnieuw.

  Grand Cherokee 4xe& #8217;s Infotainment en CarPlay

  Tyler Hayes/HowToGeek

  Het Jeep Grand Cherokee Overland-model uit 2022 dat ik heb getest, zat boordevol technologie en functies. Helaas vertaalde dat zich niet in een zeer verfijnde, verfijnde ervaring. Het kan zelfs hebben bijgedragen aan het gevoel van overweldigende rommel.

  Een mix van fysieke knoppen en een robuust touchscreen vormde de bestuurderscockpit in het voertuig. Met meer dan 45 fysieke knoppen verspreid over het stuur en de middenconsole, kostte het veel tijd om je semi-comfortabel te voelen bij het bedienen van alle bedieningselementen. Maar zelfs na een week vond ik het aantal knoppen nog steeds te veel. Alleen al op het stuur zaten 16 knoppen, zonder de richtingaanwijzer of ruitenwissers mee te tellen.

  Fysieke bedieningselementen en touchscreen-bedieningselementen werden gedupliceerd, en hoewel ik dol ben op ingewikkelde gadgets, voelden de meeste bedieningselementen hier lukraak aan. plaatsing. Een ander voorbeeld van de complicaties was dat er knoppen waren die moesten worden ingedrukt om uit te schakelen, terwijl een ernaast moest worden ingedrukt om aan te zetten. Hoewel de knop om ventilatorlucht uit te schakelen het label “uit,” als je er in eerste instantie op drukt, worden de ventilatoren ook ingeschakeld.

  Het is een kleine klacht, maar strekt zich uit tot het grotere probleem met autobedieningen. Hoewel alle touchscreen-bedieningselementen in auto's waarschijnlijk niet het antwoord zijn, is het gebruik van te veel knoppen ook niet de oplossing.

  GERELATEERDElektrische auto's versus hybrides: wat is het verschil?

  Deze Grand Cherokee 4xe had een tweede videoscherm aan de passagierszijde van het dashboard. Er was ook een heads-up display dat verschillende stukjes informatie in de voorruit kon laten zien, alsof het boven de motorkap van het voertuig zweefde. Het was een handige truc en over het algemeen nuttig, maar zeer beperkt in het kunnen weergeven van uw rijsnelheid, snelheidslimiet, huidige weg en de volgende afslag-voor-afslag richting.

  Helaas was ik teleurgesteld over de infotainment-ervaring in vergelijking met de volledige media- en inhoudservaring van Tesla en Rivian aan boord. CarPlay en Android Auto waren hier reddingsacties, maar zelfs die moesten vaak worden omzeild tijdens een rit, om de een of andere reden.

  Mensen die dit voertuig om andere redenen willen dan de infotainmentopties zal waarschijnlijk leren leven met de bedieningselementen en ze van harte overnemen. Aan de andere kant, als het mediagedeelte en de middenconsole belangrijke factoren zijn om rekening mee te houden, zou ik zeker persoonlijk met dit voertuig aan de slag gaan voordat ik onherroepelijke beslissingen neem.

  Jeep heeft wel een app voor dit Grand Cherokee-model die basisfuncties uitvoert, zoals starten op afstand, vergrendelen en ontgrendelen, toeteren en knipperen met de lichten. Ook kun je via de app een servicebeurt aanvragen en via de app een routebeschrijving naar de autonavigatie sturen. Ik kon de app-integratie niet uitproberen, maar omdat het meestal als een digitale sleutelhanger fungeert, had ik niet het gevoel dat ik veel miste. Het start de auto bijvoorbeeld niet automatisch wanneer u gaat zitten of iets dergelijks.

  Moet je de Jeep Grand Cherokee 4xe 2023 kopen?

  Blauwe accenten rond het voertuig geven aan dat de Jeep een 4xe plug-in hybride is.Tyler Hayes/HowToGeek

  Er is geen beter argument om iemand ervan te overtuigen hoe geweldig een elektrische auto is dan hem er simpelweg in te laten rijden. Dat doet de Jeep Cherokee 4xe letterlijk met knoppen waarmee je direct het verschil voelt tussen gas- en elektrisch rijden. Zelfs voor de meest traditionele coureurs is het moeilijk voor te stellen dat iemand de zwaardere rijomstandigheden van de E-Save-modus verkiest boven de elektrische modus.

  GERELATEERDWaarom u een hybride zou moeten kopen in plaats van een elektrische auto

  Er zijn zeker redenen om nog steeds een auto met verbrandingsmotor te willen – roadtrips met een onhandig schema is daar zeker een van. Maar de redenen om een ​​van die voertuigen daadwerkelijk nodig te hebben, verdwijnen snel.

  Hoewel deze specifieke Jeep Cherokee 4xe niet de beste weergave is van een volledig elektrische auto, kan hij mensen toch overtuigen hoeveel ze zouden genieten van een volledig elektrische auto of vrachtwagen. Want zoals het er nu uitziet, voelt de elektrische actieradius van 25 mijl alleen maar als een plagerij die alle andere keren dat je met dit voertuig rijdt minder wenselijk maakt. Het is een duik in elektrisch rijden voor bestuurders zonder zich er nog volledig voor te hoeven inzetten.

  Beoordeling:
  7/10
  ?

  • 1 – Werkt niet
  • 2 – Nauwelijks functioneel
  • 3 – Ontbreekt ernstig op de meeste gebieden
  • 4 – Functioneert, maar heeft tal van problemen
  • 5 – Prima maar laat veel te wensen over
  • 6 – Goed genoeg om koop in de uitverkoop
  • 7 – Geweldig en de moeite waard om te kopen
  • 8 – Fantastisch, bijna best-in-class
  • 9 – Best-in-class
  • 10 – Perfectie op het randje

  Prijs: < strong>
  Vanaf $ 68.275
  Jeep

  Dit is wat we leuk vinden

  • Meerdere rijmodi, inclusief volledig elektrisch
  • Comfortabel interieur
  • li>

  • Heads-up display en CarPlay waren handig

  En wat we niet doen

  • 25 mijl elektrisch bereik was beperkt
  • Kan niet met 1 pedaal rijden met weinig kracht regeneratief remmen
  • Veel te veel knoppen en onoverzichtelijke bedieningselementen

  LEES VOLGENDE

  • › De prijs van de Apple Vision Pro is niet zo gek als het lijkt
  • › Hoe u uzelf kunt aarden terwijl u op een pc werkt
  • › Je favoriete Reddit-app staat op het punt te sluiten
  • › Hoe u uw Spotify-account kunt koppelen aan Discord
  • › 10 Plex-functies die u zou moeten gebruiken
  • › De ChatGPT-app voor iPhone heeft zojuist een upgrade gekregen