Italiaans wetgever geeft baby borstvoeding in parlement; collega's applaudisseren

0
41

Een baby nam woensdag voor het eerst ooit plaats in het Italiaanse parlement, toen wetgever Gilda Sportiello haar zoon Federico de borst gaf in de Kamer van Afgevaardigden, wat leidde tot applaus van collega-leden.

evenement zou in veel landen gebruikelijker zijn, maar werd onderstreept door de waarnemend lagerhuisspreker in traditioneel door mannen gedomineerd Italië.

Tweeledig applaus brak woensdag uit toen Gilda Sportiello, een lid van de lagere kamer van afgevaardigden, haar 2 maanden oude zoon verzorgde tijdens een wetgevende stemming en daarmee de eerste vrouw werd die dit deed in het Italiaanse parlement. (AP)

“Het is de eerste keer, met de steun van alle partijen. De beste wensen voor Federico voor een lang, vrij en vredig leven,” zei Giorgio Mule terwijl hij de parlementaire sessie voorzat. “Nu gaan we zachtjes praten.

In november vorig jaar gaf een panel van parlementaire regels groen licht aan vrouwelijke wetgevers om de kamer binnen te gaan met hun kinderen en hen borstvoeding te geven tot de leeftijd van één jaar.

“Te veel vrouwen stoppen met borstvoeding op voorhand tijd, niet uit vrije keuze, maar omdat ze gedwongen worden terug te keren naar de werkplek,” aldus Sportiello, van de linkse Vijfsterrenbeweging.

Giorgia Meloni trad in oktober aan als de eerste vrouwelijke premier van Italië, maar ongeveer tweederde van de de wetgevers van het land zijn mannen.

Lees ook

El Nino keert terug na 7 jaar, aankomst in juni waarschijnlijk van invloed op tweede helft … />

Door Trump aangestelde rechter die voor hem gunstige uitspraken deed toegewezen aan ov…

Satellietbeelden voor en na tonen een zware tol van de instorting van de Oekraïense dam

Boris Johnson keurt 'heksenjacht' af en neemt ontslag uit het Britse parlement

Terwijl het evenement op woensdag een primeur was voor Italië, 13 jaar geleden gaf Licia Ronzulli, nu senator in de centrumrechtse partij Forza Italia, borstvoeding aan haar dochter in het Europees Parlement in Straatsburg.