Home Dutch Indiërs die worden uitgezet, protesteren in Canada: wat is de valse toelatingsbrief?

Indiërs die worden uitgezet, protesteren in Canada: wat is de valse toelatingsbrief?

0

Minister van Buitenlandse Zaken S. Jaishankar verzekerde de regering van Punjab op donderdag (8 juni) dat het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Indiase Hoge Commissie in Canada de ongeveer 700 Indiërs zouden helpen die worden uitgezet vanwege een geval van valse documenten. De meesten van hen komen uit Punjab en hebben beweerd dat ze zijn opgelicht door hun immigratieagent, die hen naar Canada heeft gestuurd op basis van vervalste toelatingsbrieven voor de universiteit.

De Punjab-minister van NRI-aangelegenheden, Kuldeep Singh Dhaliwal, had de tussenkomst van Jaishankar in de kwestie gezocht en zei dat de studenten het slachtoffer waren van fraude.

De Canadese premier Justin Trudeau heeft de 700 Indiërs ook verzekerd dat elk geval afzonderlijk zal worden beoordeeld en dat ze de kans krijgen om hun zaak te presenteren.

De zaak kwam in maart aan het licht, toen deze Indiërs, die hun studie hadden afgerond en een baan hadden gekregen, een aanvraag voor een permanente verblijfsvergunning indienden en door de Canadian Border Security Agency (CBSA) te horen kregen dat hun toelatingsbrieven voor de universiteit vals waren en dat ze moesten worden uitgezet.

Waarom nu actie als de zaak in maart aan het licht kwam?

Om tegen deze deportaties te protesteren, hebben honderden Indiase studenten, voornamelijk uit Punjab, zich sinds 29 mei verzameld buiten het CBSA-hoofdkwartier, om deel te nemen aan een “onbepaalde sit-in”. Ze stellen dat het een groot onrecht zou zijn als ze zouden worden uitgezet uit het land waar ze hun studie hebben afgerond, vijf jaar hebben gewerkt en legaal hebben geleefd. De meesten van hen waren tussen 2017 en 2018 met een studievisum naar Canada gegaan.

Een studente, Kramjit Kaur uit Punjab, kreeg in eerste instantie het bevel Canada voor 29 mei te verlaten, maar haar uitzettingsbevel werd net op tijd opgeschort. Een andere student, Lovepreet Singh uit Punjab's Mohali, is gevraagd om het land te verlaten voor 13 juni, en hij betwist momenteel zijn zaak voor de rechtbank.

Wat is het geval?< /strong>

Advertentie

De meeste van deze studenten waren naar Canada gekomen op basis van toelatingsbrieven van een agent uit Jalandhar, Brijesh Mishra. Mishra, die momenteel wordt geconfronteerd met een politiezaak en vermist is, stond aan het hoofd van een bedrijf genaamd Education Migration Services. Hij zou elke student lakhs aan roepies vragen om hun documenten te verwerken. Hij zorgde voor aanbiedingsbrieven voor de getroffen studenten, en nadat ze in Canada waren geland, vroeg hij hen om van universiteit te veranderen, met verschillende redenen.

Lees ook | Wie is Brijesh Mishra, de agent die wordt gelinkt aan de uitzetting van 700 studenten uit Canada?

Zoals een van de getroffen vrouwen uit Jalandhar zei: “Toen ik in 2018 Canada bereikte, belde mijn agent, die me ongeveer Rs16 lakh had aangerekend, me op en vroeg me om me in te schrijven voor een andere universiteit omdat alle stoelen bezet waren in de universiteit waarvoor Ik had de toelatingsbrief ontvangen. Hij gaf een deel van mijn geld terug en hielp me toegang te krijgen tot een andere universiteit, waar ik mijn studie voortzette. Ik vermoedde nooit zijn bedoelingen totdat ik een deportatiebrief van CBSA ontving, waaruit bleek dat de toelatingsbrief waarop ik mijn visum kreeg nep was.”

Hoe wisten de studenten niet dat hun aanbiedingsbrieven nep waren? ?

Advertentie

Consulenten en agenten die studenten faciliteren, zijn geregistreerd bij de deelstaatregering. Degenen die in het bedrijf werken, vertelden The Indian Express dat de studenten over het algemeen hun agenten vertrouwen en dus niet controleren of de aanbiedingsbrief echt is.

Canada staat studenten ook toe om van universiteit te wisselen nadat ze in het land zijn aangekomen , dus de agent vertelde hen gewoon dat hun toelating tot een bepaalde universiteit “niet was doorgekomen”, of dat een andere universiteit beter bij hen zou passen.

Waarom werden aanbiedingsbrieven vervalst terwijl toelating tot andere hogescholen mogelijk was?

Experts noemden hiervoor twee belangrijke redenen.

Een onderwijsconsulent die al meer dan tien jaar studenten naar Canada stuurt, zei dat Mishra zich ervan bewust moet zijn geweest dat aanbiedingsbrieven van gerenommeerde instituten niet aan veel onderzoek worden onderworpen. “Maar het is nogal verrassend hoe een groot aantal aanbiedingsbrieven van een bepaalde universiteit werd genegeerd op het niveau van de ambassade, waar veel onderzoek plaatsvindt voordat het visum wordt afgegeven”, zei de adviseur.

Best of Explained

Klik hier voor meer informatie

“De tweede reden is dat als een bepaalde hogeschool een goede reputatie heeft, een aanbiedingsbrief van die hogeschool het slagingspercentage van een visum verhoogt in vergelijking met andere particuliere hogescholen,” zei hij.

Advertentie

Om van hogeschool te veranderen na aankomst in Canada, studenten moeten Immigration Refugees and Citizenship Canada (IRCC) informeren, samen met het verstrekken van de details van Designated Learning Institute (DLI), het ID-nummer en de naam van het nieuwe college, wat de gedupeerde studenten deden.

< p>Welke actie is er ondernomen?

Lees ook

El Nino is hier: NOAA markeert dramatische opwarming in Stille Oceaan na 7 jaar.. .

Raghav Chadha verplaatst rechtbank na verlies bungalow: Wat is zijn zaak, hoe…

Olijftak: Opruiming in WFI, geen Brij Bhushan; worstelaars aan het woord

Wat is cycloon Biparjoy en hoe heette het?

De vergunning van het bureau van Mishra is ingetrokken en de politie van Jalandhar heeft aangifte gedaan tegen hem en twee handlangers. Er wordt ook gekeken naar de rol van Canadese ambassademedewerkers die op basis van deze frauduleuze brieven visa hebben verleend.