Hoe u kunt voorkomen dat uw PS5 oververhit raakt

0
49
Hannah Stryker/How-To Geek

Zorg ervoor dat je PS5 voldoende luchtstroom rond de randen van de console heeft, zodat deze zichzelf goed kan koelen. Je moet de PS5 en zijn omgeving ook regelmatig schoonmaken om stofophoping te voorkomen die warmte kan vasthouden. Verwijder warmtebronnen in de buurt, zoals pc's en verwarmingen, en installeer ventilatoren in uw entertainmentsysteem als u er een gebruikt.

Sony’s PlayStation 5 is in feite een krachtige pc in een kleine, licht afgeronde doos. Wanneer het systeem onder belasting staat, kan het ernstige hitte afgeven, wat kan leiden tot oververhitting. Hier zijn enkele tips om dat te voorkomen.

Hoe weet je of je PlayStation oververhit raakt

Sony heeft een melding toegevoegd die op het scherm verschijnt wanneer de PlayStation 5-console te heet wordt, om je te laten weten dat je moet wachten tot de console is afgekoeld voordat je hem verder kunt gebruiken. Als dit niet lukt, kunt u hittegerelateerde plotselinge uitschakelingen zien, net zoals bij een pc.

Houd er rekening mee dat als je console warm aanvoelt of veel hete lucht uitademt, dit niet noodzakelijk betekent dat hij oververhit raakt. De PS5 is ontworpen om hete lucht weg te voeren van componenten die warmte genereren, en dit zal het meest merkbaar zijn wanneer de console wordt belast.

De ventilator op je PS5 kan ook hoorbaar zijn bij hoge belasting. Dit is over het algemeen niet iets waar u zich zorgen over hoeft te maken, tenzij het lijkt alsof de ventilator vaak overuren maakt, zelfs wanneer de console relatief inactief is.

GERELATEERD: Heeft je Xbox of PlayStation een koelventilator nodig?

Herstel PS5-oververhitting door de luchtstroom te verbeteren

Een van de beste dingen die u voor uw console kunt doen om oververhitting of hittegerelateerde schade na verloop van tijd te voorkomen, is ervoor te zorgen dat er voldoende luchtstroom naar de console gaat. Dit betekent dat je het gebied rond de rand van de console vrij moet houden van voorwerpen, geen voorwerpen bovenop de console moet plaatsen en ervoor moet zorgen dat de luchtinlaat- en uitlaatpunten vrij zijn.

Hannah Stryker/How-To Geek

Op de PlayStation 5 wordt frisse lucht aangezogen vanaf de boven- en voorkant van de console. Dit wordt dan uitgeput uit de achterkant van de console. Sony raadt aan om ongeveer 4 inch (10 cm) “vrije ruimte aan elke kant van de console” om te zorgen voor voldoende luchtstroom.

PS5 Oververhittingsproblemen kunnen worden veroorzaakt door stofophoping

Stof, haren van huisdieren en ander ongewenst vuil zullen zich bij normaal gebruik ophopen rond de luchtinlaten (aan de boven- en voorkant) van je PS5. Hoe stoffiger uw omgeving, hoe erger het probleem kan worden. Om ervoor te zorgen dat je PS5-console zichzelf voldoende kan koelen, moet je ervoor zorgen dat er voldoende koele lucht de console kan binnendringen door de luchtinlaten regelmatig af te stoffen.

Je moet ook het gebied direct rond de console afstoffen, aangezien alles wat zich in de buurt nestelt, kan stof dat zich in de console nestelt, heeft invloed op de thermische prestaties, dus het is een goed idee om te proberen de hoeveelheid stof die in uw console terecht kan komen te beperken.

Bekijk iFixit's 8217;s gids voor het veilig stofzuigen van een PS5 zonder hem open te maken (waardoor je garantie vervalt).

Vermijd het omsluiten van je console

Om warmte weg te voeren van hete componenten zoals geheugenmodules en het systeem-op-chip, heeft de PlayStation 5 een betrouwbare bron van koele lucht. Voor een optimale warmte-uitwisseling moet de lucht die je console binnenkomt koeler zijn dan de lucht die erin gaat. De temperatuur van de omringende lucht kan sterk worden beïnvloed door de ingesloten aard van sommige entertainmentunits.

Plaats je PlayStation 5-console indien mogelijk op een plank of kast met open zijkanten om de luchtstroom te verbeteren. Afgesloten ruimtes kunnen een opeenhoping van hete lucht veroorzaken, die na verloop van tijd erger zal worden naarmate de console meer en meer hete lucht in de krappe ruimte afvoert.

Zelfs de vloer is misschien een betere plek voor je console dan een afgesloten ruimte, hoewel je moet oppassen dat je je PS5 niet op stof zoals tapijten en vloerkleden plaatst, omdat dit warmte kan vasthouden en de luchtstroom verder kan belemmeren.

De effecten van het bewaren van uw console in een kleine ruimte zijn goed gedocumenteerd. In 2020 raakte een PS5-display oververhit terwijl het werd tentoongesteld in een Best Buy.

Verwijder warmtebronnen in de buurt

Boven op de bijgesloten ruimtes, nabijgelegen warmtebronnen kunnen de luchttemperatuur verhogen of zelfs de PS5 direct opwarmen. Overweeg om uw console uit de buurt van deze items te plaatsen. Dit kan een computer of een andere console in de buurt zijn, een verwarming of verwarmingskanaal, servers en netwerkapparatuur of thuisbioscoopontvangers.

Zelfs uw televisie kan een bron van ongewenste warmte zijn, vooral LED-modellen die een achtergrondverlichting gebruiken die warmte uitstraalt vanaf de achterkant van het scherm. Aangezien je PS5 afhankelijk is van een tv om te functioneren (tenzij je een PSVR2 gebruikt), is het niet mogelijk om deze twee items te ver uit elkaar te plaatsen. De PS5 weg van de achterkant van je televisie plaatsen (bijvoorbeeld door hem onder het scherm te plaatsen) kan helpen.

Installeer betere ventilatie in mediakasten of andere Meubilair

Als je je PS5-console in een kast moet plaatsen, is alle hoop op goede thermiek niet verloren. Door ventilatoren in de kast zelf te installeren, kunt u een systeem creëren waarbij warme lucht wordt afgevoerd en koele lucht wordt aangezogen om de elektronica binnenin te koelen. Overweeg zoiets als de AC Infinity Airplate S5 die wordt geleverd in de maten 80 mm en 120 mm, variabele snelheidsregeling heeft en is ontworpen om stil te zijn.

USB-aangedreven ventilatoren

AC Infinity AIRPLATE S5

Voeg koeling toe aan uw entertainmentkasten met de AC Infinity Airplate S5.

Amazon

$ 29,99
 

Hoewel sommige mediakasten al voorzien zijn van ventilatieopeningen of vooraf geïnstalleerde ventilatoren, zullen de meeste dat niet doen. Mogelijk moet u de puzzel uitbreken om deze te installeren, maar u zult dankbaar zijn dat u deed.

Directe zon kan ook uw console opwarmen

Als je je console overdag niet echt gebruikt, kun je dit waarschijnlijk negeren, maar zelfs de zon kan een verwarmend effect hebben op de console. Hoe sterk de zon is in jouw deel van de wereld kan een verschil maken. Als je alleen 's nachts speelt en je PS5-console de hele dag geduldig wacht tot je thuiskomt van je werk, is er hier weinig risico.

Maar als je liever wat speeltijd hebt wanneer je maar kunt, vermijd dan het gebruik van je console tijdens langdurige blootstelling aan de zon. Verplaats het naar een schaduwrijke plek om te voorkomen dat de zonnestralen de console onnodig opwarmen.

Let op uw omgevingstemperaturen

Een warme console in een koele kamer kan de temperatuur beter regelen dan een warme console in een warme kamer. De omgevingstemperatuur is van invloed op de hoeveelheid warmte die door de componenten kan worden overgedragen, en dit is het overwegen waard als u zich zorgen maakt dat uw console te heet wordt.

Als je ergens heel warm woont en geen airconditioning hebt, overweeg dan om je PS5-gebruik tijdens de heetste uren van de dag te beperken. Sony specificeert een bedrijfstemperatuur tussen 41ºF (5ºC) en 95ºF (35ºC). Wees niet verbaasd als uw console tekenen van oververhitting vertoont als uw omgevingstemperatuur de bovenkant van dit bereik overschrijdt.

Overweeg een airconditioner aan te zetten, een raam te openen of te wachten tot de temperatuur is gedaald voordat je je console aanzet.

Open en verwijder het stof

Als je console nog steeds onder de garantie valt en je vermoedt dat oververhitting een probleem is (en een probleem dat je huidige configuratie niet is) #8217;t niet bijdraagt ​​aan) dan moet je contact opnemen met Sony en hen de zorgen laten maken. Neem contact op met PlayStation Support en stuur je console op voor reparatie.

Open de console niet zelf, tenzij u zeker weet dat u niet langer onder de garantieperiode valt en Sony u niet wil helpen. Zelfs als dit het geval is, kunt u misschien een soort van reparatie regelen met Sony, hoewel u uiteindelijk de rekening moet betalen voor het werk dat moet worden voltooid.

Als u liever het heft in eigen handen, u kunt uw console openen en het stof verwijderen met behulp van een bus met perslucht. Je vindt instructies op iFixit samen met een video die je laat zien hoe je je console opent, uit elkaar haalt en schoonmaakt.

Video afspelen

Hitte kan uw console na verloop van tijd beschadigen

Een console die te heet wordt, kan schade oplopen die de levensduur verkort. Stofophoping kan ervoor zorgen dat het koelsysteem niet goed werkt, wat betekent dat de ventilator overuren moet maken om te proberen de console af te koelen. Bovendien is een console die altijd warm is, luidruchtig.

Doe je PS5 een plezier door ervoor te zorgen dat hij ademruimte heeft, en zorg ervoor dat je het stof van de console en de randen verwijdert en let op de omgevingstemperatuur.

Ontdek wat u nog meer kunt doen om te voorkomen dat uw technologie oververhit raakt.

LEES VOLGENDE

  • › 10 Plex-functies die u zou moeten gebruiken
  • › Hoe u uzelf kunt aarden terwijl u op een pc werkt
  • › Hoe u uw Spotify-account kunt koppelen aan Discord
  • › De prijs van de Apple Vision Pro is niet zo gek als het lijkt
  • › De volgende grote update van Mozilla Thunderbird is nu in bèta
  • › Je favoriete Reddit-app staat op het punt te sluiten