Gevaarlijke lucht overspoelt New York terwijl rook van Canadese bosbranden afdrijft: de TL; DR

0
48

Gevaarlijke lucht heeft verschillende Amerikaanse steden omhuld, waaronder New York en New Jersey, terwijl de rook van de bosbranden in Canada zuidwaarts dreef naar de oostkust van de VS.

Het grote punt: Lucht met gevaarlijke niveaus van vervuiling heeft het grootstedelijk gebied van New York, de centrale staat New York en delen van Pennsylvania en New Jersey overspoeld. Beelden uit New York toonden een bruine waas die de stad kleurde. Ook in North Carolina en Indiana ging de luchtkwaliteit achteruit.

Een weergave toont de skyline van Manhattan op 7 juni, gehuld in nevel en rook die naar het zuiden is gedreven door bosbranden in Canada. (Reuters)

De details:Vanaf woensdagavond lokale tijd hadden grote stedelijke gebieden zoals Philadelphia, New Jersey, New Haven en Connecticut luchtkwaliteitsindices variërend van 200 tot 300 – beschouwd als “zeer ongezond”, aldus de website van de overheid over luchtkwaliteit. . Scholen aan de oostkust van de VS hebben buitenactiviteiten geannuleerd en het vliegverkeer is vertraagd vanwege de luchtvervuiling, meldde persbureau Reuters. Degenen die in de getroffen gebieden wonen, zijn door de Amerikaanse overheid aangespoord om binnen te blijven.

Wat opviel:New York City had woensdag om 17.00 uur een AQI van 484, wat is geclassificeerd als 'gevaarlijk', zegt de burgemeester van de stad, Eric Adams. Dit is het hoogste geregistreerde niveau in de stad sinds de jaren zestig, merkte hij op.

De oorzaak: de buurman van de VS aan de oostkust, Canada, ervaart wat kan het ergste jaar ooit zijn van vernietiging door natuurbranden, aangezien warme en droge omstandigheden heersen over het noordelijke land. In het hele land zijn meer dan 400 branden gemeld en meer dan 20.000 mensen zijn ontheemd.

De regeringsverklaring:President Joe Biden zei woensdag dat de Amerikaanse regering meer dan 600 brandweerlieden, ondersteunend personeel en uitrusting had ingezet om Canada te helpen bij de natuurbrandcrisis. “Het is van cruciaal belang dat Amerikanen die gevaarlijke luchtverontreiniging ervaren, vooral degenen met gezondheidsproblemen, luisteren naar de lokale autoriteiten om zichzelf en hun families te beschermen,” zei hij. schreef hij op Twitter.

https://platform.twitter. com/widgets.js

Lees ook

El Nino keert terug na 7 jaar, komst in juni zal waarschijnlijk impact hebben op tweede helft…

Satellietbeelden voor en na tonen zware tol van instorting van Oekraïense dam

Door Trump aangestelde rechter die voor hem gunstige uitspraken deed, toegewezen aan ov…

Voormalig president van de Verenigde Staten, Donald Trump aangeklaagd in geheim document…

ICYMI:< /strong> Delhi heeft de afgelopen jaren gevaarlijke AQI-niveaus gezien tijdens de stoppelbrandende maanden. Terwijl de stad zes dagen van ‘ernstige’ luchtkwaliteit in 2022, toen de AQI hoger was dan 401, waren er elk 24 van dergelijke dagen in 2021 en 2019, 19 dagen in 2018, 15 dagen in 2020, negen 'zware' luchtdagen in 2017 en 25 van dergelijke dagen in 2016.

p>