Geeft banken voldoende tijd om ECL-normen te implementeren: RBI-gouverneur Shaktikanta Das

0
42

De gouverneur van de Reserve Bank of India, Shaktikanta Das, zei donderdag dat de banken ruimschoots de tijd zullen krijgen om op verwachte kredietverliezen (ECL) gebaseerde voorzieningen voor kredietverliezen te implementeren. In een gesprek met de media na de aankondiging van het monetaire beleid, zei Das dat de banken in staat zullen zijn om de extra kapitaalvereiste voor de overgang naar het nieuwe kader te beheren. Een blik op wat Das zei:

Over ECL-framework

Als je naar ons trackrecord kijkt, geven we tijd voor compliance. We geven hun banken voldoende tijd voor implementatie (van ECL-normen). Het is niet nodig om paniek te zaaien. De opmerkingen (op de discussienota over de invoering van het ECL-raamwerk) zijn ontvangen, worden onderzocht en we zullen de circulaire publiceren. We zijn ons ervan bewust dat de banken enige tijd nodig hebben om het te implementeren. We hebben de aanvullende kapitaalvereisten beoordeeld en volgens onze beoordeling zijn de limieten redelijk beheersbaar.

Op de handel in roepies

Het proces voor de internationale afwikkeling van de handel in roepie door middel van het regelen van roepie Vostro-rekeningen is al gestart. Wat betreft de belegging (van het overschot aan roepies) in Indiase effecten of obligaties, uiteraard de eerste keer, zoeken zowel de centrale banken als de banken aan de andere kant via bilaterale besprekingen meer duidelijkheid. Het wordt met hen besproken en we verwachten dat het proces spoedig zal beginnen.

Over de verwachte renteverhoging door de Amerikaanse Federal Reserve

Onze monetaire beleidsmaatregelen worden, zoals ik keer op keer heb gezegd, in de eerste plaats bepaald door de binnenlandse omstandigheden. We kijken niet naar de acties van andere centrale banken om onze acties te bepalen, maar ja, we kijken wel naar wat de andere centrale banken doen, want dat zal een impact hebben op de wereldwijde financiële situatie, valutamarkten en andere aspecten.

>

Over beltarieven

Ons doel van het monetaire beleid is een beleidsreporente van 6,5 procent. Doorgaans is onze verwachting, en wat we graag zouden willen zien, dat de nachtelijke beltarieven ook worden afgestemd op 6,5 procent. Daarnaast is het een functie van dagelijkse of wekelijkse fluctuaties in de algehele liquiditeitssituatie. We verwachten dus en willen dat de tarieven voor nachtelijke gesprekken worden afgestemd op het beleidstarief van 6,5 procent.

Over actie tegen financiële beïnvloeders

Lees ook

Reizen naar het buitenland? Vergeet niet deze 5 benodigdheden in te pakken

Vrouwen op de snellere baan brengen: inspirerende verhalen over hoe Flipkart…

Pernod Ricard India: gemeenschappen koesteren, versterken en transformeren…

Verbruik van benzine, diesel bereikt nieuw record in mei

Sebi heeft er al mee te maken, dus in RBI hebben we niet zo'n gedachte om uit te geven of op dat gebied te komen .