“Förfärad”: Kanadensisk sändebud fördömer Brampton-evenemanget för att fira mordet på Indira Gandhi

0
35

Den kanadensiska högkommissarien i torsdags fördömde en händelse som ägde rum i Kanadas Brampton som påstås fira den tidigare premiärministern Indira Gandhis mord.

Cameron MacKay, Kanadas högkommissarie i Indien, gick till Twitter för att konstatera att det inte finns någon plats i Kanada för hat eller för glorifiering av våld. “Jag är bestört över rapporterna om en händelse i Kanada som firade mordet på Indiens avlidne premiärminister Indira Gandhi. Det finns ingen plats i Kanada för hat eller för glorifiering av våld. Jag fördömer kategoriskt dessa aktiviteter,” skrev han.

Läs även

Fd USA:s president Donald Trump åtalad i hemligstämplade dokument…

Ukrainas Kakhovka-dammkollaps: orsaken, påverkan och vad vi vet hittills

Dramatisk uppvärmning i Stilla havet, El Nino återvänder efter 7 år, förklara…

Jaishankar, Justin Trudeau väger in framtiden för indiska studenter som fångas…

Diplomatens uttalande kommer efter en video som delas på Twitter visade en tablå i en Brampton-parad som visade Gandhi iförd en blodfläckad vit saree, med händerna uppåt medan turbanklädda män riktade pistoler mot henne. En affisch bakom scenen lyder: ‘Revenge’.

Den overifierade videon delades av Balraj Deol som sa att flottören var del av en 5 km lång parad i den kanadensiska staden den 4 juni. Indira Gandhi mördades av sina sikhiska livvakter i efterdyningarna av Operation Bluestar, vars 39-årsjubileum firades tidigare i veckan.