Flomvannet fortsetter å stige i Ukrainas Kherson etter dambrudd | Topp 10 poeng

0
56

Områdene rundt Dnipro-elven står overfor en “humanitær krise” etter at Kakhovka-demningen kollapset i Sør-Ukraina og oversvømmet rundt 14.000 hus, rapporterte nyhetsbyrået Reuters. Ifølge en rapport fra Al Jazeera er 6000 mennesker evakuert etter kollapsen i Nova Kakhovka. Mens Ukraina gir Russland skylden for ødeleggelsene, har FNs sjef for humanitær nødhjelp Martin Griffiths advart om “alvorlige og vidtrekkende konsekvenser” av demningens kollaps, rapporterte BBC.

Denne katastrofen utgjør en stor trussel om katastrofale flom i byen Kherson. Dammen la til rette for jordbruk i området, og kollapsen antas derfor å ha en skadelig innvirkning på produksjonen og levebrødet til menneskene i de oversvømte områdene.

 1. 01

  30 bosetninger oversvømmet

  Den ukrainske innenriksministeren Ihor Klymenko sa at 30 bosetninger har blitt oversvømmet, hvorav 10 er under Russland, rapporterte Al Jazeera. Folk har blitt tvunget til å gå bort fra hjemmene sine gjennom lårdyp vann med kjæledyrene og eiendelene sine. Tapet av deres tilhørighet følges også av tapet av levebrød for menneskene i de berørte områdene.

   

 2. 02

  Konsekvensene av kollapsen

  Dambruddet i Sør-Ukraina tømmer nå oppstrømsreservoaret, som rapporteres å være et av verdens største. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy kalte det den “største menneskeskapte miljøkatastrofen i Europa på flere tiår”. Demningen har ikke bare oversvømmet hus og mennesker, men også virksomhetene og handelene i området.

  Som rapportert av Reuters sa Ukraina at syndfloden ville etterlate tusenvis av mennesker uten tilgang til drikkevann, ødelegge titusenvis av hektar med jordbruksland og gjøre minst 5.00.000 hektar om til “ørken”.< /p>

 3. 03

  Blame-trade mellom Zelenskyy og Putin

  Ifølge en rapport fra BBC klandrer det ukrainske militæret Russland for bevisst å “sprenge” opp demningen og vannkraftverket som ligger ved elven Dnepr. Ukrainske tjenestemenn har påstått at Russland har sprengt demningen for å hindre Kyivs motoffensiv. På den annen side har Russland klandret Ukraina for bombardement i området der elven skiller de to nasjonene.

  BBC har rapportert at Mykola Kalinin, sjefingeniøren for et vannkraft- og vannforvaltningsingeniørselskap i Ukraina, Ukrhydroproject, hevdet at en eksplosjon var årsaken til kollapsen. Demningen, sa han til det ukrainske datajournalistnettstedet Texty, var “bygget for å tåle en superkraftig påvirkning fra utsiden”. Kalinin konkluderte med at det ble utvunnet fra innsiden for å forårsake en ødeleggelse av en slik størrelse. den samme rapporten har også uttalt at Kreml-talsperson Dmitrij Peskov ga Ukraina skylden, og kalte det en “sabotasjehandling” som ville frata Krim-halvøya – et område annektert av Russland i 2014 – for vann.

 4. < li>04

  Ukrainske redningsarbeidere skutt av de russiske troppene

  Zelenskyy sa i et intervju med et amerikansk-basert nyhetsnettsted at de russiske troppene skyter redningsarbeiderne som evakuerer menneskene i de russisk-okkuperte områdene, rapporterte Al Jazeera. «Så snart hjelperne våre prøver å nå dem, blir de skutt på», sa Zelenskyy.

 5. 05

  Frankrike sender hjelp

  Frankrikes president Emmanuel Macron uttrykte i en uttalelse på Twitter sin solidaritet med det ukrainske folket etter angrepet på Kakhovka-demningen. “Frankrike fordømmer denne grusomme handlingen. I løpet av de neste timene vil vi sende hjelp for å møte umiddelbare behov,” sa han.

 6. 06

  Effekten på Russland -Ukraina-krigen

  Dambruddet, som fant sted i den 16. måneden av krigen mellom Ukraina og Russland, viser seg å være sentral i feiden mellom landene. De ukrainske styrkene ble rapportert å ha beveget seg frem i flekker langs mer enn 1000 kilometer fra den østlige og sørlige frontlinjen.

 7. 07

  Om menneskene

  Folk i de berørte områdene er dypt bekymret på grunn av skadene forårsaket av flommene. De jobber aktivt for å bevare kjæledyrene og eiendelene sine. Å måtte gå gjennom lårdype vann, kaller folk denne ulykken et “mareritt”. “De hater oss”, sa beboerne i det berørte området. Beboere på den ukrainsk-kontrollerte siden av flomsonen, skyldte sprengningen av demningen på russiske tropper som holdt den på den østlige bredden av Dnipro, melder Reuters.

 8. 08

  Dammens tilstand før kollaps

  Det har tidligere blitt rapportert av ekspertene at demningen var i forfall. Dette etterforskes også som årsak til ulykken. David Helms, en pensjonert amerikansk vitenskapsmann, har overvåket demningen nøye gjennom årene. Han har uttrykt at det er uklart for ham om skaden var bevisst eller skjedde på grunn av forsømmelse av tilstanden til demningen av Russland. Helms har imidlertid fremhevet Russlands historie med å angripe demninger.

 9. 09

  Hva USA har sagt

  Talsmann for Det nasjonale sikkerhetsrådet i Det hvite hus, John Kirby, kommuniserte til journalistene at USA ikke kan definitivt si hva som skjedde og har avslått å undersøke og evaluere virkningen av hendelsen på Ukrainas motoffensiv.

  I nødmøtet i FNs sikkerhetsråd ga USA ingen klarhet om hvordan de ser på demningen kollapse.

 10. 10

  Effekten av kollapsen på Europas største atomkraftverk

  Zaporizhzhia kjernekraftverk, som er kjent for å være Europas største, er i stor grad avhengig av vannet fra reservoar som nå tømmes på grunn av demningens kollaps.

  Les også

  USAs tidligere president Donald Trump tiltalt i hemmeligstemplet dokument…

  Dramatisk oppvarming i Stillehavet, El Nino kommer tilbake etter 7 år, erklærer…

  Kina skal bygge spionbase på Cuba, sier media; USA og Cuba sår tvil om re…

  < /figur>Jaishankar, Justin Trudeau veier inn fremtiden til indiske studenter som blir fanget…

  Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) sa at det ikke var noen umiddelbar atomsikkerhetsrisiko, men de overvåker situasjonen, rapporterte Al Jazeera. Verdensbanken har kommet frem og sagt at den vil støtte Ukraina ved å foreta en rask vurdering av skader og behov etter tirsdagens ødeleggelse, sa en toppbanktjenestemann onsdag.

© IE Online Media Services Pvt Ltd