Den kanadensiska parlamentskommittén uppmanar gränsbyrån att sluta deportera indiska studenter som fångats i falsk antagningsskandal

0
51

En kanadensisk parlamentarisk kommitté har enhälligt röstat för att uppmana gränstjänstbyrån att stoppa utvisningen av nästan 700 indiska studenter som lurades av skrupelfria utbildningskonsulter i Indien för att komma in i landet med “bedrägliga antagningsbrev till college. 8221;

De indiska studenterna, mestadels från Punjab, möter utvisning från Kanada efter att myndigheterna här fann deras “brev med antagningserbjudanden” till utbildningsinstitutioner falska. Ärendet kom upp i mars när dessa studenter ansökte om permanent uppehållstillstånd i Kanada.

LÄS ÄVEN | 700 indianer i Kanada möter utvisning på grund av falska brev från högskoleerbjudanden: Hur racketen fungerade

I ett symboliskt drag röstade immigrationskommittén för alla partier enhälligt på onsdagen för att uppmana Canada Border Services Agency (CBSA) att avstå från otillåtligheten av de drabbade eleverna, rapporterade tidningen Toronto Star.

Kommittén bad också CBSA att ge studenterna, så många som 700 från Indien, en alternativ väg till permanent uppehållstillstånd på humanitära skäl eller genom ett “regulariseringsprogram”, heter det i rapporten.

Att ringa studenterna. offer för bedrägeri, sade Jenny Kwan, en lagstiftare som lade fram motionen, “Så som ett första steg är detta absolut nödvändigt och nödvändigt. Eleverna är offer för bedrägeri och ska inte straffas.”

“De här eleverna, jag har träffat många av dem, är nu bara i ett så fruktansvärt tillstånd. De har förlorat pengar och de har fastnat i en fruktansvärd situation. Och några av dem har utvisningsbeslut. Andra har väntande möten med CBSA,” citerade tidningen Kwan som sagt.

“Vi måste ha empati för dessa studenter, och vi bör inte utnyttja situationen och spela politik i den här frågan om de oskyldiga studenterna, ”, sa den liberala parlamentsledamoten Shafqat Ali. MP för Brampton Centre, där många drabbade elever nu bor, tillade att eleverna har “gått igenom och går igenom mycket”.

Annons

Minister för immigration, flyktingar och medborgarskap sade Sean Fraser på Twitter på onsdagen: “Vi strävar aktivt efter en lösning för internationella studenter som står inför osäkerhet på grund av att de har blivit antagna till Kanada med bedrägliga antagningsbesked till college.&#8221 ; “De som har utnyttjat människor som verkligen hoppas kunna studera här kommer att få konsekvenser för sina handlingar,” sa han i en separat tweet och tillade att oskyldiga offer skulle ges alla möjligheter att få sina fall rättvist behandlade.

Utrikesminister S Jaishankar sa att Indien har tagit upp frågan med kanadensiska myndigheter. “Om det fanns människor som vilseledde dem (studenterna), borde de skyldiga agera. Det är orättvist att straffa en elev som genomfört utbildning i god tro,” sa han i New Delhi.
Jaishankar sa att Kanadas premiärminister Justin Trudeau också har gjort ett uttalande i underhuset i frågan. “Vi är i kontakt med Kanada angående frågan,” sa han.

Trudeau, som svarade på en fråga från parlamentsledamot Jagmeet Singh med indiskt ursprung om de indiska studenternas öde, sa: “Vi är djupt medvetna om fall av internationella studenter som står inför avvisningsbeslut. bedrägliga antagningsbrev för college.” “För att vara tydlig är vårt fokus på att identifiera de skyldiga, inte att straffa offren. Bedrägerioffer kommer att ha en möjlighet att visa sin situation och presentera bevis för att stödja sina fall,” sa han.

Annons

“Vi erkänner de enorma bidrag internationella studenter ger till vårt land och vi är fortsatt engagerade i att stödja offer för bedrägerier när vi utvärderar varje fall,” sa den kanadensiska premiärministern på onsdagen.

Den parlamentariska kommittén antog också en motion om att utfärda ett pressmeddelande för att fördöma de bedrägliga “spökkonsulternas” agerande och röstade också för att genomföra en studie under två möten om det riktade exploateringsprogrammet som Punjabi internationella studenter står inför.

Också. Läs

El Nino återvänder efter 7 år, ankomst juni kommer sannolikt att påverka andra halvåret …

< /figure> Boris Johnson fördömer 'häxjakt' och avgår från det brittiska parlamentet

Trump-utnämnd domare i dokumentärende fick ett avgörande beslut omkastat

Trump-utnämnd domare som utfärdade avgöranden som var gynnsamma för honom tilldelade ov…

Kommittén har också beslutat att fråga Fraser, minister för offentlig säkerhet Marco Mendicino och deras personal att framträda inför kommittén för att ge en information om situationen, sa rapporten.