Delhi Confidential: Med start av Madhya Pradesh-kampanjen nästa vecka gör Priyanka ett intressant val

0
39

Med Rahul Gandhi utomlands kommer kongressens generalsekreterare Priyanka Gandhi Vadra att starta partiets kampanj i Madhya Pradesh den 12 juni. Men valet av plats är intressant: hon kommer att tala till ett möte i Jabalpur, hjärtat av Mahakoshal-regionen. Shivraj Singh Chouhans regering har inte många ministrar från regionen, vilket sägs till en ripa av dess invånare. Faktum är att Chouhan var tvungen att göra många parlamentsledamöter lojala mot Jyotiraditya Scindias ministrar, och ingen av dem tillhör regionen. Regionen utelämnades också från Rahul Gandhis Bharat Jodo Yatra, som korsade genom Malwa och centrala Indien.

Jobba välgjort

När strålkastarljuset skiftar efter invigningen av den nya riksdagsbyggnaden den 28 maj, påminner avdelningen för offentliga arbeten om dess roll i projektet. Personalen och besökarna på ministeriet för bostads- och stadsfrågors kontor i Nirman Bhawan, som underhålls av CPWD, hälsas vid entrén med en tavla som bär en bild av det nya parlamentet, med orden: ”Stolt ögonblick för CPWD-broderskapet till fullständigt landmärke för nationen på rekordtid än en gång; grattis till alla.”

Läs även

Delhi Confidential: Flygvapnets bästa föreläsning tillbaka efter tre års uppehåll

Delhi Confidential: En ovanlig syn när Piyush Goyal inviger nationella…

Delhi Konfidentiellt: Åldersfält

Delhi Konfidentiellt: Senior BJP-ledare Shahnawaz Hussain har ett klagomål på…

Celebrating A Town

Som dokumentären om Vadnagar – “Ananth Anaadih Vadnagar” – hade premiär på Discovery Channel i onsdags , Facklig kultur & Turistminister G Kishan Reddy var närvarande i staden, där premiärminister Narendra Modi växte upp. Dokumentären fokuserar på stadens 2 500-åriga historia, som lades till på UNESCO:s världsarvslista förra året. Under sitt besök besökte Reddy också Vadnagars järnvägsstation och drack te med järnvägstjänstemän. Som barn hjälpte Modi sin far att sälja te till pendlare på stationen. Stationen öppnades runt 1880-talet och har moderniserats.

© The Indian Express (P) Ltd