'De wereld ziet India als een geloofwaardige, effectieve ontwikkelingspartner', zegt Jaishankar over 9 jaar Modi-govt

0
34

Minister van Buitenlandse Zaken S. Jaishankar zei donderdag dat India nu door de wereld, en in het bijzonder ‘het Globale Zuiden’, steeds meer wordt gezien als een “geloofwaardig” en “effectief” ontwikkelingspartner.

Tijdens een persconferentie ter gelegenheid van negen jaar regering onder leiding van Narendra Modi, zei Jaishankar: “De wereld, vooral het Zuiden, ziet India als een ontwikkelingspartner.” ; als een geloofwaardige, effectieve ontwikkelingspartner met resultaten op het terrein.

Vooruitlopend op de Lok Sabha-verkiezingen van 2024, staat Jaishankar aan het roer van de BJP-campagne van een maand, gericht op het verspreiden van bewustzijn over de prestaties van het door premier Modi geleide centrum in vier van de zeven parlementaire kiesdistricten in de nationale hoofdstad. Deze omvatten New Delhi, Zuid, Noordwest en West.

Tijdens de persconferentie van donderdag voegde Jaishankar eraan toe: “Een groot deel van de wereld ziet ons als een ontwikkelingspartner, niet alleen als een ontwikkelingspartner, maar ook als een ontwikkelingspartner die doet wat PM heeft gezegd.” Tegenwoordig is het tweede beeld van India dat van een economische medewerker.

Lees ook

Internationale scheidsrechter aan het woord: 'Ik zag Brij Bhushan naast haar staan, z…

CBI registreert 6 FIR's, vormt SIT om geweld in Manipur te onderzoeken

Cycloon Biparjoy wordt de komende 36 uur intenser: IMD

Odisha-treintragedie: Video legt laatste momenten vast voordat Coromandel Expr…

Jaishankar sprak ook over de controverse rond de recente viering in het Canadese Brampton ter gelegenheid van voormalig premier Indira Gandhi's 8217;s sterfdag. “Ik denk dat er een groter probleem bij betrokken is…Eerlijk gezegd kunnen we niet begrijpen waarom iemand dit zou doen, afgezien van de vereisten van de stembankpolitiek…Ik denk dat er een groter onderliggend probleem is met de ruimte die wordt gegeven aan separatisten, aan extremisten, aan mensen die geweld bepleiten. Ik denk dat het niet goed is voor relaties, niet goed voor Canada,” aldus de EAM.