De wens van de oppn-partijen voor peilingen voor 2024 zal wegspoelen als Bihar-brug: BJP op hun Patna-bijeenkomst

0
46

De BJP haalde donderdag uit naar oppositiepartijen tijdens hun ontmoeting in Bihar op 23 juni en zei dat ze misschien steun in elkaar zoeken, maar dat hun wens zal wegspoelen in de Lok Sabha-peilingen van 2024 zoals de Rs 1.750-crore brug die onlangs in de staat instortte.

Minister van de Unie en partijleider Smriti Irani richtte zich ook op het congres vanwege de bewering van Rahul Gandhi dat hij “mohabbat ki dukan' #8221; (winkel van de liefde) en vroeg of deze “mohabbat” betekende het aan de kaak stellen van de hindoeïstische manier van leven, het doden van sikhs, samenwerken met degenen die India kwaad wensen en zoeken naar tussenkomst van buitenaf om de Indiase democratie te schaden.

LEES OOK | Elke 3 maanden, BJP om de grondsituatie te onderzoeken, haar positie in alle 80 Lok Sabha-stoelen van UP te beoordelen

“Wat is dit voor liefde die niet voor het land is, maar voor uw politiek? Het zegt niets wanneer ‘Kerala Story’ wordt getoond,” zei ze op een persconferentie.

Strekt deze liefde zich niet uit tot premier Narendra Modi, vroeg ze, terwijl ze zijn geest van 'dienstbaarheid' prees, en voegde eraan toe dat het haar zou verbazen als het congres een vriendelijk woord voor hem heeft. 'Het is de taak van het congres om het imago van premier Narendra Modi aan te vallen. De ‘mohabbat’ van het congres strekt zich niet uit tot hem, ” zei de minister van de Unie voor de ontwikkeling van vrouwen en kinderen.

Terugslaand op de beschuldiging van Gandhi dat minderheden niet eerlijk werden behandeld door de regering, zei ze dat de “Gandhi Khandan” noemt zichzelf “beschermer van minderheden” maar de uitgaven voor studiebeurzen voor verdiensten en middelen bedroegen Rs 860 crore onder de door het Congres geleide UPA-regering, terwijl het Rs 2.691 crore was onder de Modi-regering.

Bij een andere toewijzing onder het ministerie van minderheidszaken, een portefeuille die ze bezit, zei ze dat het nu was gestegen tot Rs 31.450 crore van Rs 12.000 crore onder de UPA. Deze statistieken vertellen de waarheid over het congres, zei Irani.

Nu de regerende BJP het congres er vaak van beschuldigt externe interventie te zoeken om de regering-Modi aan te vallen, zei Irani dat dergelijke activiteiten van de leiding van de oppositiepartij zullen toenemen naarmate de Nationale peilingen 2024 naderen. Het is vastbesloten om het democratische proces van het land een klap toe te brengen in zijn machtswellust, zei ze.

Advertentie

Gevraagd naar de bijeenkomst van de oppositie in Patna op 23 juni in haar pogingen om eenheid te smeden, antwoordde ze: “Ze zoeken steun bij elkaar omdat ze niet op eigen benen kunnen staan.” Ze komen samen op een plek waar een structuur van Rs 1.750 crore is weggespoeld. Hun wensen zullen in 2024 op een vergelijkbare manier wegspoelen.” De instorting van de brug heeft veel luchtafweergeschut veroorzaakt en minister-president Nitish Kumar heeft een onderzoek bevolen.

Het congres in twijfel trekken’ claim over afbrokkelende betrekkingen tussen het centrum en staten, zei ze dat twee belangrijkste ministers van de partij onlangs een NITI Aayog-bijeenkomst hadden bijgewoond waaraan ook Modi deelnam.

Op een vraag over de aanval van de oppositiepartij op haar zei Irani spottend dat de zon in het zuiden zal opkomen als hij haar niet langer als doelwit heeft.
Irani benadrukte de successen van het ministerie van ontwikkeling van vrouwen en kinderen in de afgelopen negen jaar van de regering-Modi en zei dat er voor het eerst ooit een voedingscampagne werd gelanceerd waarbij 18 ministeries betrokken waren en dat er in elk anganwadi-centrum meetapparatuur beschikbaar werd gesteld om de gezondheid van kinderen voortdurend te beoordelen. 8217;s gezondheid.

Advertentie

Elk anganwadi-centrum in het land was verbonden met smartphones en tot nu toe zijn er 11 lakh smartphones uitgedeeld onder arbeiders terwijl meer dan negen crore-begunstigden gebruik maken van de voordelen van de ‘ Poshan Tracker’ schema, zei ze.

Als onderdeel van de inspanningen van haar ministerie om te zorgen voor politieverificatie van degenen die werken in instellingen die zich richten op kinderen, zijn gegevens van meer dan 12 lakh vermeende seksuele delinquenten gecreëerd, zei ze.

De regering zet zich in voor empowerment van vrouwen, zei Irani, erop wijzend dat er tot nu toe meer dan 27 crore Jan Dhan-bankrekeningen zijn geopend en 27,7 crore Mudra-leningen onder vrouwen zijn verdeeld.

Lees ook

CBI registreert 6 FIR's, vormt SIT om geweld in Manipur te onderzoeken

Sloop begint op Odisha-school die fungeerde als mortuarium na treintragedie

Internationale scheidsrechter aan het woord: 'Ik zag Brij Bhushan naast haar staan, z…

De wereld vragen om in te grijpen in de problemen van India is grotere problemen uitlokken: …

Het zwangerschapsverlof is verlengd tot 26 weken terwijl Sukanya Samridhi-bankrekeningen werden geopend voor 3,18 crore meisjeskind, voegde ze eraan toe. Meer dan 13.550 helpdesks voor vrouwen zijn geopend in politiebureaus in het hele land en er zijn meer dan 1.023 snelle wegen geopend om snelle gerechtigheid te garanderen voor vrouwelijke slachtoffers van misdrijven, zei ze.